x
Vse kategorije
Oceni izdelek in zasluži

Staudt nočna bandaža za vrat, 1 bandaža

Proizvajalec: Staudt
Staudt nočna bandaža za vrat se uporablja pri bolečinah vratu, napetosti v tem predelu ter bolečinah, ki so posledica zakrčenosti vratnih mišic.
Artikel ni dobavljiv zaradi enega izmed sledečih razlogov::
  • samo trenutna nedobavljivost izdelka (izdelek bo kmalu zopet na voljo)
  • artikel se ne proizvaja več, izdelek bomo v kratkem izbrisali
  • zamuda v dobavi s strani dobavitelja
  • zamuda zaradi morebitnih carinskih postopkov
Vprašaj nas

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Staudt nočna bandaža za vrat se uporablja pri bolečinah vratu, napetosti v tem predelu ter bolečinah, ki so posledica zakrčenosti vratnih mišic.

Staudt nočna bandaža za vrat se pogosto uporablja tudi v primerih močnih glavobolov, ki so posledica tržav s hrbtnenico v vratnem predelu. Pogosto pri prehladu in bolečem grlu posegamo po tabletah in sirupih, pomagamo pa si lahko dodatno tudi s to vratno priročno bandažo, ki skrajša obolelost (angina, boleče žrelo...).
Bandaže Staudt se kot terapija  uporablja ponoči.

Na voljo v eni univerzalni velikosti.

Bandaže Staudt so primerne za uporabo v mirujočem stanju - torej najbolje ponoči, ko je naše telo v spečem a vendar venomer nekoliko mobilnem "gibanju". Ta Staudt nočna bandaža za vrat pa je primerna po potrebi tudi za dnevno uporabo.

Cervikalni zapleti z vratnimi ligamenti niso le boleči, pač pa tudi vodijo v nadalnje težave in sicer v težave povezane z glavobolom, bolečinami v ramenih ter v najhujših primerih vse do konca rok. Predvsem artritične spremembe lahko posledično vodijo v vse omenjene zaplete.

Seveda lahko v izogib vsem naštetim težavam naredimo nekaj zase in tako preventivno nosimo to kvalitetno bandažo oziroma jo nosimo takrat ko je problem akuten. Bandažo nosite ponoči v kolikor pa je potreba pa uporabljajte bandažo tudi tekom celotnega dne.

Staudt bandaže - splošna uporaba

Staudt so terapevtske visoko kvalitetne bandaže namenjene učinkoviti pomoči pri najrazličnejših stanjih, ki so povezana z degenerativnimi stanji in sicer revmatizmom, artrozami,  bolečine vseh vrst (roke, sklepi, vrat, hrbet ipd.). Primerno jih je uporalbjati tudi v času gripoznih prehladov, angin ter posledično bolečin v končinah. S pridom pa Staudt bandaže uporabljajo tudi sladkorni bolniki, ki morajo biti na higieno ter skrb svojih okončin še posebej pozorni. Kvalitetne Staudt bandaže uporabljajo tudi napredni športniki, za katere je še posebej pomembna hitra regeneracija. Uporabo bandaž v tem primeru priporočamo tako pred kot tudi po sami fizični aktivnosti športnika.

Za termalno zaščito ran ter hitrejšo rgeneracijo svetujemo bandaže Staudt tudi vsem bolnikom po prestani operaciji/operativnih posegih, če je to seveda mogoče.

Struktura in delovanje Staudt bandaže

Staudt bandaže so učinkovite bandaže, ki nudijo učinkovito termično zaščito, ob enem pa nudijo odlično perspiracijo kože. Bandaža je po svoji strukturi učinkovita terapevtska bandaža, ki nudi lagoden občutek, ko jo namestimo na želen predel telesa, za katerega je bandaža namenjena. Staudt bandaža je narejena iz tako imenovanih reber, ki so napolnjena s peno, ki omogoča intenzivno dihanje in zračnost bandaže.
Tkanina Mobitex, ki je prav tako sestavni del Staudt bandaž omogoča popolno podporo najbolj obremenjenim delom telesa, saj so njena dolžina, širina in globina prožni.

Staudt bandaža v kontaktu s površino kože deluje lahno masažno, sila na površino kože je podobna akupresurni masaži. Z raztezanjem kože povzročimo učinek prijetne mikromasaže in s tem boljšo lokalno prekrvavitev.
Rezultat nošenja te napredne mikromasažne bandaže je sprostitev mišic ter sočasno povečanje prekrvavitve na tem predelu. To lahko pomeni po operacijskem posegu tudi hitrejšo in kvalitetnejšo regeneracijo in morebitno celjenje ran.

Kako deluje Staudt bandaža?

Staudt bandaža povzroča mikro trenje v kontaktu s kožno površino medtem, ko se naše telo premika. Telesna toplota, ki se med tem sprošča povzroči rahlo povečevanje lokalne telesne temperature.
Zrak na račun izjemne izvedbe Staudt bandaže kroži na način, da segret zrak skupaj z vlago izhlapeva, nov svež zrak pa se črpa nazaj v mrežno tkanino Mobitex sistem prepredenih niti vse do kože, kjer se le ta zopet navlaži in cirkulacija zraka se zopet ponovi. Tudi najmanjši gibi povzročijo, da elastična rebra sprožijo mikromasažo kože in mišic. To izboljša obtok krvi v tkivih in pospeši metabolizem. Ta pozitivni učinek na limfni sistem pospeši odstranjevanje škodljivih presnovnih produktov.

Sestava in vzdrževanje Staudt bandaže

Staudt visokokakovostne bandaže so izdelane iz velurja, penastega materiala ter posebne tkanine z imenom Mobitex, ki je proizvedena iz poliestrskega materiala.
Poliestrska vlakna so gosto prepredena z namenom, da nudijo učinkovito termalno barierno zaščito uporabnika. Material Mobitex je lahen, se ne mečka in je nežen ob dotiku.

Bandaža Staudt je visoko vzdržljiva, ohranja svojo obliko ter je vzdržljiva kjub temu, da je izpostavljena vlagi vašega telesa. Material je prepreden z nitkami poliestrskih vlaken ob enem pa nudi visoko zračnost ter hitro sušenje. Poliestrska vlakna imajo namreč nekaj priročnih lastnosti in sicer ne vpijajo vlage telesa ter se ob enem hitro sušijo. Da vlaken ne poškodujemo naj vzdrževanje ter pranje Staudt bandaž poteka pri največ 60 stopinjah in sicer z dodatkom blažjih milnih sredstev oziroma detergentov.
Bandaže posušimo v sušilnem stroju ali na zraku, ker bandaže ohranjajo svojo obliko pa likanje le-teh ni potrebno.

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Smrekovit oralno pršilo, 40 mL

8,18 €

Yasenka sirup navadni slez, 150 mL

5,99 €

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.