Staudt nočna dvojna ramenska bandaža, 1 bandaža

Staudt nočna dvojna bandaža je namenjena za terapijo in lajšanje težav predvsem pa bolečin v področju vratnega ter prsnega predela in vretenc.
26997 26997

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Staudt nočna dvojna bandaža je namenjena za terapijo in lajšanje težav predvsem pa bolečin v področju vratnega ter prsnega predela in vretenc.

Staudt dvojno bandažo uporabite še posebej v primerih, ki imate težave z revmatičnimi obolenji, osteoartritisom na tem predelu, artrozami vseh vrst, bolečinami v predelu hrbta vzdolž celotne hrbtenice. Terapevtska bandaža Staudt je primerna in priporočljiva za vse sladkorne bolnike ter vse, ki čutijo bolečine v predelih sklepov, bolečih vretenc ipd.

Ob nošenjem Staudt bandaže je predvsem kronična bolečina ter jutranja otrdelost mišic signifikantno izboljšana. Pri kroničnih težavah je reševanje zapletov še toliko bolj pomembno, zato je samopomoč z bandažo Staud nujna.

Pozor: ustrezno velikost bandaže si izberite s pomočjo tabele pod sliko izdelka.

Staudt bandažo priporočamo tudi športnikom pred ali/in po športnih obremenitvah ter morebitnih operacijah, zlomih, nalomih kosti.

Bandaže Staudt so primerne za uporabo v mirujočem stanju - torej najbolje ponoči, ko je naše telo v spečem a vendar venomer nekoliko mobilnem "gibanju".

Izberite ustrezno velikost Staudt bandaže

moške/ženske velikosti
S (42 - 44 / 36 - 38)
M (46 - 48 / 40 - 42)
L (50 - 52 / 44 - 46)
XL (>52 / >46)

Staudt bandaža je primerna tako za moške kot za ženske in je dobavljiva v štirih velikostih.

Staudt bandaže - splošna uporaba

Staudt so terapevtske visoko kvalitetne bandaže namenjene učinkoviti pomoči pri najrazličnejših stanjih, ki so povezana z degenerativnimi stanji in sicer revmatizmom, artrozami,  bolečine vseh vrst (roke, sklepi, vrat, hrbet ipd.). Primerno jih je uporalbjati tudi v času gripoznih prehladov, angin ter posledično bolečin v končinah. S pridom pa Staudt bandaže uporabljajo tudi sladkorni bolniki, ki morajo biti na higieno ter skrb svojih okončin še posebej pozorni. Kvalitetne Staudt bandaže uporabljajo tudi napredni športniki, za katere je še posebej pomembna hitra regeneracija. Uporabo bandaž v tem primeru priporočamo tako pred kot tudi po sami fizični aktivnosti športnika.

Za termalno zaščito ran ter hitrejšo rgeneracijo svetujemo bandaže Staudt tudi vsem bolnikom po prestani operaciji/operativnih posegih, če je to seveda mogoče.

Struktura in delovanje Staudt bandaže

Staudt bandaže so učinkovite bandaže, ki nudijo učinkovito termično zaščito, ob enem pa nudijo odlično perspiracijo kože. Bandaža je po svoji strukturi učinkovita terapevtska bandaža, ki nudi lagoden občutek, ko jo namestimo na želen predel telesa, za katerega je bandaža namenjena. Staudt bandaža je narejena iz tako imenovanih reber, ki so napolnjena s peno, ki omogoča intenzivno dihanje in zračnost bandaže.
Tkanina Mobitex, ki je prav tako sestavni del Staudt bandaž omogoča popolno podporo najbolj obremenjenim delom telesa, saj so njena dolžina, širina in globina prožni.

Staudt bandaža v kontaktu s površino kože deluje lahno masažno, sila na površino kože je podobna akupresurni masaži. Z raztezanjem kože povzročimo učinek prijetne mikromasaže in s tem boljšo lokalno prekrvavitev.
Rezultat nošenja te napredne mikromasažne bandaže je sprostitev mišic ter sočasno povečanje prekrvavitve na tem predelu. To lahko pomeni po operacijskem posegu tudi hitrejšo in kvalitetnejšo regeneracijo in morebitno celjenje ran.

Kako deluje Staudt bandaža?

Staudt bandaža povzroča mikro trenje v kontaktu s kožno površino medtem, ko se naše telo premika. Telesna toplota, ki se med tem sprošča povzroči rahlo povečevanje lokalne telesne temperature.
Zrak na račun izjemne izvedbe Staudt bandaže kroži na način, da segret zrak skupaj z vlago izhlapeva, nov svež zrak pa se črpa nazaj v mrežno tkanino Mobitex sistem prepredenih niti vse do kože, kjer se le ta zopet navlaži in cirkulacija zraka se zopet ponovi. Tudi najmanjši gibi povzročijo, da elastična rebra sprožijo mikromasažo kože in mišic. To izboljša obtok krvi v tkivih in pospeši metabolizem. Ta pozitivni učinek na limfni sistem pospeši odstranjevanje škodljivih presnovnih produktov.

Sestava in vzdrževanje Staudt bandaže

Staudt visokokakovostne bandaže so izdelane iz velurja, penastega materiala ter posebne tkanine z imenom Mobitex, ki je proizvedena iz poliestrskega materiala.
Poliestrska vlakna so gosto prepredena z namenom, da nudijo učinkovito termalno barierno zaščito uporabnika. Material Mibitex je lahen, se ne mečka in je nežen ob dotiku.

Bandaža Staudt je visoko vzdržljiva, ohranja svojo obliko ter je vzdržljiva kjub temu, da je izpostavljena vlagi vašega telesa. Material je prepreden z nitkami poliestrskih vlaken ob enem pa nudi visoko zračnost ter hitro sušenje. Poliestrska vlakna imajo namreč nekaj priročnih lastnosti in sicer ne vpijajo vlage telesa ter se ob enem hitro sušijo. Da vlaken ne poškodujemo naj vzdrževanje ter pranje Staudt bandaž poteka pri največ 60 stopinjah in sicer z dodatkom blažjih milnih sredstev oziroma detergentov.
Bandaže posušimo v sušilnem stroju ali na zraku, ker bandaže ohranjajo svojo obliko pa likanje le-teh ni potrebno.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Staudt Staudt
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja