Steklenica polipropilen BABY s silikonskim cucljem, 150 mL

Steklenica z ortodontskim cucljem.
568678 4302

Ocene in mnenja

Opis

CUCELJ SILIKON, VEL.1

Širok vrat za enostavno polnjenje in čiščenje. Ergonomski oblikovana za varen prijem. Steklenica z ortodontskim cucljem. Vesele barve. 

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Tvegana nosečnost - kaj je to?

Rh inkopatibilnost
Približno 18 odstotkov žensk v srednji Evropi ima krvno skupino Rh-. Le v njihov krvni obtok prispe Rh pozitivna kri (Rh-e), organizem razvije protitelesa: proti tuji krvni skupini. To lahko v naslednji nosečnosti predstavlja nevarnost za otroka z Rh+ krvno skupino: materina protitelesa uničujejo njegove rdeče krvničke in vodijo do težkih okvar vse do njegove smrti v maternici.

Tvorba protiteles v materini krvi traja več tednov do eno leto in nastopi le v primeru, če se ne izvede nobenih ukrepov, ki bi temu nasprotovali.

Rh profilaksa. Če ima nosečnica krvno skupino Rh-, se ji vbrizga anti-D-imunoglobulin (protitelesa) v 28. tednu nosečnosti in - če je otrok Rh+ - po porodu. Vbrizganje je nujno, kadar obstaja verjetnost, da je prišlo do stika z otrokovo krvjo, zunanjem obratu ali krvavitvi. Tako se prepreči, da bi organizem sam tvoril protitelesa, poleg tega se izniči tveganje pri odločitvi za naslednjega otroka. Vbrizga na protitelesa se čez nekaj časa razgradijo.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Nuk Nuk
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja