x
Vse kategorije
Sterimar Zamašen nos Hypertonic hipertonična raztopina za odrasle
Sterimar Zamašen nos Hypertonic hipertonična raztopina za odrasle
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Sterimar Zamašen nos Hypertonic hipertonična raztopina za odrasle

Proizvajalec: Sterimar

Sterimar Hypertonic hipertonična raztopina za odrasle v pršilu je primerna za redno uporabo pri zamašenem nosu in je zaradi svoje neagresivnosti in blagosti primerna za vse starostne skupine.

Cena: 10,15 €
Vprašaj nas

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Sterimar Hypertonic hipertonična raztopina za odrasle v pršilu je primerna za redno uporabo pri zamašenem nosu in je zaradi svoje neagresivnosti in blagosti primerna za vse starostne skupine.

Prednosti izpiranja s hipertonično raztopino:

- hitra odmašitev, kadar je nos zamašen in je občutek neprijeten

- kadar je nosna sluznica prekomerno suha in razdražena

- učinkovito olajšanje, kadar je nos izpostavljen alergenom

- olajšanje, kadar je prehodnost nosu zmanjšana

- redna uporaba v primeru, da simptomi zamašenega nosu trajajo dalj časa, po potrebi se je potrebno oglasiti pri zdravniku ali iti po nasvet v lekarno

Namen uporabe Sterimar Hypertonic hipertonične raztopine

Sterimar Hypertonic hipertonična raztopina je raztopina morske vode v pršilu, namenjena je predvsem uporabi za namen vzdrževanje nosne higiene. Hipertonična raztopina vsebuje tudi dodana dva pomembna elementa, ki skrbita za intenzivno nego ter regeneracijo nosne votline in sicer: baker in mangan, ki preprečujeta razrast bakterij znotraj nosnih pretinov in sluznice.
 
Zahvaljujoč fini mikrodifuzIji, Sterimar Hypertonic hipertonična raztopina omogoča nežno izpiranje nosne sluznice in podaljšuje čas stika raztopine z nosno sluznico.

Sestava Sterimar Hypertonic hipertonične raztopine

1,7 % raztopina morske soli. Prečiščena voda q.s. 100 ml 
 
Brez konzervansov 
Potisni plin: dušik. Vsebina je s posebno alu vrečko ločena od potisnega plina.

Navodilo za uporabo Sterimar Hypertonic hipertonične raztopine

Pršilu je priložen nastavek, ki ga previdno nataknemo na pršilo. Nastavek ima posebno anatomsko obliko, ki je primerno za vstavljanje v nosno votlino. Konico samega nastavka na pršilu počasi in previdno vstavite v nosno votlino ter počasi pritisnite na sprožilec in popršite. Pustite, da višek raztopine izteče iz nosnice in nato izpihajte preostanek iz nosne votline. Postopek ponovimo v obeh nosnicah. Snemite nastavek in ga za namene ustrezne higiene operite z mlačno vodo. 

Način uporabe Sterimar Hypertonic hipertonične raztopine

2 - 6 x na dan oziroma po potrebi. Izpirajte čim večkrat, da se nosek čim hitreje povrne v normalno fiziološko stanje. Nakar je izpiranje možno z navadno fiziološko raztopino. Redno izpiranje s izotonično raztopino je po normalizaciji stanja vsekakor na mestu in čim bolj zaželjeno.

Priloge

Ali ste vedeli

Metode kontracepcije

Kaj lahko sami storite za optimalen učinek kontracepcije?
Femidom je ženski kondom. Narejen je iz plastike in ga je težje poškodovati. Ima obliko valja, z obročema na obeh koncih. Vstavi te si ga tako, da obroč na zaprtem koncu vstavite v nožnico, drugi pa ostane zunaj in prekrije tudi del zunanjega ženskega spolovila. Sočasna uporaba kondoma in femidoma ni priporočljiva. Različni lubrikanti (tudi tisti na osnovi olja) ga ne poškodujejo. Vstavljen je lahko več ur pred spolnim odnosom.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.