Sterimar raztopina za nos, 100 mL

Zaradi svoje neagresivnosti in blagosti primeren tako za otroke kot za odrasle.
6526 6526

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

NAMEN

STERIMAR je izotonična raztopina morske vode v pršilu. 
Namenjen je dnevni higieni nosne votline, še posebej ljudem, katerih nosna sluznica je dnevno izpostavljena škodljivim vplivom (hlapi, prah, klimatske naprave ... ) in je zaradi svoje neagresivnosti in blagosti primeren tako za otroke kot za odrasle. 
 
Zahvaljujoč fini mikrodifuzIji, STERIMAR omogoča nežno izpiranje nosne sluznice In podaljšuje čas stika raztopine z nosno sluznice. 

SESTAVA

31,82 ml morske vode v 100 ml raztopine. Prečiščena voda q.s. 100 ml 
 
Brez konzervansov 
Potisni plin: dušik. Vsebina je s posebno alu vrečko ločena od potisnega plina. 
lzotonična raztopina je 0,9% raztopina NaCI v vodi in ima kot taka enako koncentracijo, kot je koncentracija soli v telesnih tekočinah. 

NAVODILA ZA UPORABO

Pršilu je priložen nastavek, ki ga previdno nataknemo na pršilo. Nastavek ima posebno obliko, ki je primema tako za otroke kot odrasle. Nastavek rahlo potisnemo v nosnico, medtem, ko drugo nosnico držimo zaprto. Med vdiham skozi nos pritisnemo na razpršilec. Pustile, da višek raztopine izteče iz nosnice in potem izpihajte nos. Postopek ponovimo v obeh nosnicah. Snemite nastavek in ga operite z mlačno vodo in malo mila. 
 
Način uporabe:
 
2 - 6 x na dan 
 
Opozorilo! 
Doza je pod tlakom. Zasčitite jo pred soncem, ne izpostavljajte je temperaturam višjim od 5O°C. Ne preluknjajte in sežigajte je niti ko je prazna. Ne pršite v odprt plamen ali žareče telo. Hranite ločeno od virov vžiga ter dosega otrok.  

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Metode kontracepcije

Kaj lahko sami storite za optimalen učinek kontracepcije?
Femidom je ženski kondom. Narejen je iz plastike in ga je težje poškodovati. Ima obliko valja, z obročema na obeh koncih. Vstavi te si ga tako, da obroč na zaprtem koncu vstavite v nožnico, drugi pa ostane zunaj in prekrije tudi del zunanjega ženskega spolovila. Sočasna uporaba kondoma in femidoma ni priporočljiva. Različni lubrikanti (tudi tisti na osnovi olja) ga ne poškodujejo. Vstavljen je lahko več ur pred spolnim odnosom.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Sterimar Sterimar
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov