Suplasyn 20 mg/2ml brizga za injiciranje, 1 brizga

Suplasyn je raztopina natrijevega hialuronata v tekočini, ki je visoko prečiščen in kakor nalašč za nego sklepov in sklepnega hrustanca. Suplasyn je raztopina natrijevega hialuronata v tekočini, ki je visoko prečiščen in kakor nalašč za nego sklepov in sklepnega hrustanca.
929638 20277

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Suplasyn je raztopina natrijevega hialuronata v tekočini, ki je visoko prečiščen in kakor nalašč za nego sklepov in sklepnega hrustanca.

Suplasyn je na voljo v obliki tekočin, namenjene injiciranju v sam sklep. Ne vsebuje sestavin živalskega izvora, ne vsebuje komponent, ki bi bile termično obdelane ter tako posledično deaktivirane.

O primernosti zdravljenja s preparatom Suplasyn naj se odloči vaš osebni zdravnik ali ortoped, izkazalo pa se je, da je stanje blage do zmerne osteoartroze signifikantno izboljšano z uporabo Suplasyn injekcij.

Injekcije natrijevega hialuronata s komercialnim imenom Suplasyn lahko uporabite:

  • kot odlična alternativa NSAID ali nesteroidnim protivnetnim zdravilom
  • kot odlična alternativa analgetičnim sredstvom

Omenjena zdravila imajo lahko sčasoma neprijetne neželjene stranske učinke. Glede uporabe Suplasyn injekcij bo vaš zdravnik preveril, ali je jemanje smiselno in lahko dopolne terapije proti bolečinam vaših sklepov.

Kaj je Suplasyn raztopina?

Izdelek predstavlja raztopino natrijevega hialuronata, ki je pomembna sestavina sklepnega hrustanca pa tudi sinovialne rztopine, ki maže sklep in omogoča, da sklepni ligamenti lepo tečejo podmazani drug ob drugem.

Pomanjkanje hialuronata lahko povzroči zmanjšano viskoznost in mazalno sposobnost sinovialne tekočine, ki maže sklepe; posledica je izredno težavno premikanje sklepov.

Prav zaradi naštetih lastnosti sinovijske tekočine je od časa do časa potrebno dodajati umetne stabilizatorje in maziva, ki pripomorejo k izboljšani mazivnosti in viskoznosti tekočine.

Odziv zdravnika

Zdravnik pregleda vaš sklep, po možnosti naroči rentgensko slikanje. Iz rentgenske slike je dobro razviden napredek asteoartroze, na podlagi katerega se lahko zdravnik profesionalno odloči glede nadalnjega zdravljenja osteoartroze.

Med možnostmi so:
• fizioterapija,

• zdravila (na primer zdravila proti boleËinam, nesteroidna protivnetna zdravila ali kortikosteroidi),

• dodatek za viskoznost,

• zamenjava sklepa (artroplastika).

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Mylan Mylan
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja