x
Vse kategorije

Težave z atopičnim dermatitisom pri otroku!

četrtek, 11 julij 2013
Vprašanje:

Spoštovana, sem babica 6 mesecev starih dvojčkov. Oba sta sicer zdrava in luštna, le našega Samota muči otroški dermatitis. Od začetka je bilo kar hudo in smo seveda poiskali pomoč, najprej pri Pediatru in nato še pri Dermatologu. Pediater je predpisal neko blago mešanico, ki pa ni bila ravno učinkovita.

Dermatolog pa je seveda napisal recept za bolj drastična mazila. Ker se je hči bala, saj krema naj bi tanjšala kožo in seveda naj bi tudi povzročala raka, recepta ni uporabilai. Isti dan je prišla v stik z mamico 11 mesecev stare punčke, ki je imela enake težave. Ta ji je priporočala kopanje enkrat tedensko v pripravku hrastovega lubja-kopel, ter kremo, ki se jo menda dobi le v Srbiji pri takoimenovanim dr. Vasič, krema pa je mislim MELEM ali podobno. Ta ženska je naslednji dan prinesla za dober lešnik veliko te kreme in glej čudo, po enkratnem nanosu je bil rezultal osupljiv. Rdečina in srebečina sta izginili. Lepo vas prosim, ali imamo pri nas kaj podobnega-brez tistik kortizonov (upam, da sem napisala prav) kaj na bazi zelišč, kot je tisto hrastovo lubje. Se vam opravičujem za dol mail in upam močno na odgovor. Sicer sem bluzu vas doma, tako, da se lahko oglasim pri vas. Ivica

Odgovor:

Spoštovani!

Hvala za precej obširno vprašanje!

Naveden melem vsekakor mi ne prodajamo in ga ne poznamo. Nismo pa prepričani, ali to prodajajo v drugih lekarnah.

Glede možnih izbir pa navajamo sledeči kremi, ki ste primerni tudi za dojenčke in seveda brez tako imenovanih kortikosteroidov.

1. dermalex - je novost v Sloveniji in rezultati dermatoloških testov so zelo vzpodbudni
2. atopiclair - kožo zaščiti in uspešno obnavlja ter odpravi oz. ublaži srbenje in pojav ekcema.

Lep pozdrav!

Komentirajte

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.