Termoletto sedežna blazina proti preležaninam iz silikonskega gela art. P250LZ

Kompaktna, kurativna blazina.
13973 13973

Ocene in mnenja

Opis

42 x 42 x 5 cm, teža 3 kg negorljiva!

Kompaktna, kurativna blazina. Narejenaje iz zgornje plasti gela, ki se odlično prilega fizionomiji telesa in gibom. Spodnja plast iz polietilenske pene služi kot stabilizator. Prevleka je iz mešanice likre in neoprena, kar daje zelo prijeten občutek. S spodnje strani ima nedrsno podlago, zato se , ne premika ob vstajanju ali usedanju. Pralna ročno na temperaturi 40°C.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Kap

Pri kapi se deloma ali pa v celoti prekine tok krvi do možganov. Pri tem gre za nujen primer, ki ga je treba takoj zdraviti v bolnišnici. Če se dovod krvi ne omogoči v najkrajšem času, kot posledica nastopi izpad možganov z ohromelost jo in motnjami pri govoru.

Večinoma pride pri akutni kapi do ohromelosti ene strani telesa, ki še najbolj pride do izraza v roki ali nogi. Lahko se čuti tudi le rahlo slabotnost v roki ali nogi. En del ustnic je lahko povešen. Prizadeta stran telesa in obraz se občuti topo, »olesenelo« ali razdražene. Prizadeti ljudje pogosto vidijo megleno, dvojno ali neostro, včasih le predmete na eni strani. Mogoča je celo začasna oslepitev. Govorjenje je lahko težavno: povedi postanejo nenadoma nejasnein prizadeti se ne morejo spomniti pravih besed. Pri nekaterih se nato pojavi vrtoglavica in ne morejo ne stati ne sedeti. Poleg tega pa lahko pride do slabosti in bruhanja pa tudi do nezavesti.

Bolečine so navadno majhne. Pri redkejših oblikah kapi pa se pojavijo tudi glavobol in bolečine v vratu, ki so lahko sunkovite in neznosne.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Neopredeljen Neopredeljen
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja