Termoletto sedežna blazina proti preležinam iz votih sitikonaskih vlaken art. FCS/CR, FCS/CF

Izredno lahka blazina.
13976 13976

Ocene in mnenja

Opis

42 x 42 x 10 cm, teža: 0,45 kg 

Izredno lahka blazina. Jedro iz votlih silikonskih vlaken omogoča izredno dobro zračnost. Silikonska vlakna pa imajo to lastnost, da pri premikanju ne prihaja do trenja ob polzenju vlakna ob vlakno, ob popustitvi pritiska 1 zavzamejo ponovno prvotni položaj in predstavljajo boljšo rešitev od navadnih mehkih domačih blazin.
Prevleka je prešita in iz 100% bombaža. Po potrebi peremo ročno na 40°C.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Kap

Koga lahko bolezen prizadene?
Vsako leto kap doleti vsakega 350. človeka med 55. in 64. letom in vsakega 125. človeka med 65. in 74. letom starosti. S starostjo se močno poveča verjetnost pojava, pri moških nekoliko pogosteje kot pri ženskah. Približno vsak deseti bolnik, ki ga je doletela kap, je mlajši od 40 let.

Skupno je kap najpogostejši vzrok za omejenost v starosti in tretji najpogostejši vzrok smrti za srčnim infarktom in rakavimi boleznimi.

Do kapi pride, če se dotok krvi v možgane nenadoma prekine. Ker so živčne celice v možganih zelo občutljive na pomanjkanje kisika, pride takoj do znakov izpada v obliki motenj pri občutenju, ohromelosti ali motenj pri govoru in vidu, glede na to, kateri deli možganov so prizadeti. Že po nekaj minutah brez kisika začnejo možganske celice odmirati.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Neopredeljen Neopredeljen
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja