The Casein Pudding nadomestek obroka, 750 g

THE Casein je narejen samo iz čistih visoko kvalitetnih beljakovin.

8222 8222

Ocene in mnenja

Opis

THE Casein Pudding je narejen samo iz čistih visoko kvalitetnih beljakovin, ki omogočajo optimalen izkoristek in absorpcijo.
 
THE Casein Pudding ima odlično lastnost, da se v želodcu zadržuje veliko dlje kot drugi beljakovinski viri; s tem omogoča dolgotrajno postopno sproščanje glavnih gradnikov mišičnih vlaken v krvotok. V znanstveni študiji (Proc Natl Acad Sci U S A 1997 Dec 23;94(26):14930-5) je bilo dokazano, da kazein s svojim postopnim sproščanjem ostane v telesu neverjetnih 7 ur - idealen obrok za  pred spanjem.
 
THE Nutrition je z revolucionarno tehniko ultrafiltracije, brez uporabe kemikalij ustvaril THE Casein Pudding beljakovinski izdelek, ki vsebuje le najboljše bioaktivne mlečne peptide.
 
To še posebej drži kar se tiče absorpcije beljakovin. Prav gotovo se sirotka najhitreje vsrka v mišice, o tem ni dvoma. Pa je to vedno potrebno? Se spomnite starega pregovora, da najsvetlejši plamen najhitreje izgori? Podobna situacija je s sirotko. Resda od vseh beljakovinskih virov najhitreje zagotovi potrebne aminokisline lačnim mišicam; vendar pa prav tako najhitreje zapusti telo. Če pa želimo telo ohranjati v konstantnem stanju anabolizma (mišične rasti), pa morajo po naši krvi vseskozi krožiti čim večje količine kvalitetnih aminokislin. Sirotka je zaradi svojega hitrega delovanja nepogrešljiva neposredno po telesni aktivnosti. Ker pa želimo telesu dovajati aminokisline postopno skozi cel dan, je beljakovinski vir, ki to uspešno zagotavlja nedvomno kazein.Najhitreje ne pomeni vedno najboljše!!
 
Navodila za uporabo: Zmešajte 1 -2 merice z 2 -3 dcl vode ali posnetim mlekom zvečer pred spanjem.
 
Za najboljše rezultate: Zmešajte 1 -2 merice zvečer pred spanjem in 1 -2 merice zjutraj 30 minut po bujenju.

Priloge

Sestavine

Prehranske vrednosti

Neto količina: 750g
Odmerek: 30g

  Na odmerek

Energijska vrednost 457 kJ/109 kcal

Beljakovine 25,32 g

Ogljikovi hidrati 2,07 g

- Sladkorji 0,19 g

Maščobe 0,19 g

Sol 3,6mg

   

Aminokislinski profil na 100g  

   

L-Alanin 2400mg

L-Arginin 2400mg

L-Asparaginska kislina 5600mg

L-Cistin 320mg

L-Glutaminska kislina 15200mg

L-Glicin 1440mg

L-Histidin 2400mg

L-Izolevcin 4000mg

L-Levcin 7600mg

L-Lizin 6400mg

L-Metionin 1600mg

L-Fenilalanin 4000mg

L-Prolin 8000mg

L-Serin 4800mg

L-Treonin 3200mg

L-Triptofan 1040mg

L-Tirozin 4000mg

L-Valin 5600mg

Sestavine:
Kalcijev kazeinat, aroma, maltodextrin, celuloza, gostilo:guar gumi, umetno sladilo: sukraloza.

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Rak želodca

Prehrana po operaciji želodca
Če je bil pri operaciji odstranjen del želodca ali pa celoten želodec, se lahko pojavijo težave z izgubo teka, zgago, bolečinami v trebuhu, drisko, vetrovi, občutki polnosti ali bruhanje, ker telo za to, da se navadi na spremembo, potrebuje približno eno leto. Pogost problem je podhranjenost, ker prizadeti po eni strani pogosto ne more veliko jesti, kar pa zaužijejo, telo ne absorbira tako dobro. Včasih po popolni odstranitvi želodca ljudje ne čutijo več lakote. Če se temu pridruži še driska, je problem v tem, kako obdržati težo.

Katere težave bodo nastopile in kdaj, je individualno zelo različno: nekateri lahko že sorazmerno zgodaj jejo kot prej, medtem ko se drugi dolgotrajno borijo s problemi. S pravilnimi prehranskimi navadami lahko te težave opazno zmanjšate. Ugotovite, katera živila dobro prenašate, v pomoč pa so vam lahko tudi prehrambni nasveti. Vendar ker gre za velike individualne razlike v prenašanju hrane, ni mogoče dati o tem splošnega nasveta.

Ker se okus lahko spremeni, ugotovite, kaj vam tekne. Kot dodatek lahko jemljete vitaminske preparate, ki preprečujejo, da bi bila vaša hrana ne - popolna. Pogovorite se s svojim zdravnikom ali in kateri preparati bi bili za vas primerni; preparati s prebavnimi enci mi zmanjšujejo vetrove in drisko.

Ker telo hrano pri delni odstranitvi želodca težje izkoristi, se poveča dnevna potreba po energiji za do 500 kalorij (50 kalorij x telesna teža v kg). To ustreza približno enemu obroku.

Ogljikovi hidrati naj bi predstavljali polovico hrane, 30 odstotkov naj bi jo bilo sestavljene iz maščobe, 20 odstotkov pa iz beljakovin.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: The nutrition The nutrition
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja