TheraPearl obkladek za gleženj/zapestje, 1 set

TheraPearl obkladek za gleženj/zapestje je namenjen negi in hlajenju ob številnih nezgodah in težavah, povezani s topimi bolečimi poškodbami mišic, muskulature predvsem na predelu gležnja in zapestja. TheraPearl obkladek za gleženj/zapestje je namenjen negi in hlajenju ob številnih nezgodah in težavah, povezani s topimi bolečimi poškodbami mišic, muskulature predvsem na predelu gležnja in zapestja.
6619 6619

Ocene in mnenja

Opis

POMEMBNO OBVESTILO: Ob nakupu izdelka med 15.01.2018 pa vse do 30.1.2018 prejemete isti izdelek dodatno GRATIS!

 

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

TheraPearl obkladek za gleženj/zapestje je namenjen negi in hlajenju ob številnih nezgodah in težavah, povezani s topimi bolečimi poškodbami mišic, muskulature predvsem na predelu gležnja in zapestja.

Obkladek za vrat TheraPearl je še posebej enostaven za uporabo, primeren je predvsem za hitro nameščanje medicinskega pripomočka s pomočjo elastičnih trakov v obliki ježkov.

Thera°Pearl obkladek za gleženj/zapestje je še posebej priporočen v času bolečin v predelu bolečega vratu. Izdelek je izredno priročen za uporabo, primeren za enostavno prenašanje, njegova zasnova pa se hitro prilagodi obolelemu in bolečemu predelu kože.

Thera°Pearl obkladek za gleženj/zapestje se poškodovanemu delu prijetno prilagodi - v primerjavi z gel vrečkami, mokrimi brisačami ter vrečkami z ledom od katerih nenehno kaplja kondenz izredno dobra samopomoč. Izdelek je enostaven za uporabo, priročen in lahek za prenašanje; prav tako ne zasede veliko prostora in je v primeru, da ste športnik prva izbira izmed hladilnih pripomočkov, ki jo potrebujete.

Kdaj uporabiti TheraPearl pripomoček za gleženj/zapestje?

Izdelek TheraPearl obkladek za gleženj/zapestje je še posebej pogosto primeren za negovanje predelov mišic gležnja ter zapestja.

- kadar so mišice ter ligamenti zapetja/gležnja izrazito boleči ali celo natrgani oziroma poškodovan

- v primeru mišičnih krčev in vnetij, ko so vaše mišice trde in okorele

- v primeru sklepov, ki so prekomerno otrdeli in posledično onemogočajo normalno premikanje

- v primeru lajšanja bolečin, ki so posledica poškodb, oteklin ipd. problem so predvsem ligamenti in koščice gležnja in zapestja, ki se lahko poškodujejo

- v primeru tretiranja hematomov in drugih topih poškodb v predelu nog in rok

- v primeru terapije sproščanja ter drugih antistresnih terapij

Kdaj uporabiti toplotno terapijo s TheraPearl obkladki za gleženj/zapestje?, zvinov,   vratu in bolečin v predelu rame

- za terapijo relaksacije in sproščanja mišičnih krčev

- v primeru tretiranja bolečin, zvinov ter oteklih predelov

- v primeru sindroma karpalnega kanala, artritičnih bolečin - v primeru tendonitisa ipd.

Kdaj uporabiti hladno terapijo s TheraPearl obkladki za gleženj/zapestje?

Vedno je pomembno kakšno vrsto terapije uporabite v primeru poškodb različnih vrst - uporabite lahko hladno ali toplotno terapijo.

Hladna terapija je tako primerna v sledečih primerih:

- artritične spremembe in spremljajoče bolečine

- primeri modric in hematomov

- težave z morebitnim vnetjem in oteklino po zaključeni operaciji

- bolečine v predelu vročičnih predelov, področja kjer se pojavijo sklepi.

TheraPearl obkladek za vrat pred izvajanjem hladne terapije potrebno predhodno dobro ohladiti - to lahko dosežete s hitrim ohlajanjem do 2 uri v zmrzovalniku. Ohlajen izdelek položite na željeno področje ter izvajajte hladilno terapijo do 20 minut, kar je tudi najbolj priporočljiva doba tretmaja. 20 minutni interval je interval, ki je določen s strani zdravniškega osebja.

V kolikor bi želeli terapijo ponoviti počakajte vsaj 20 minut.

Thera°Pearl obkladek za gleženj/zapestje - lastnosti

- kontrolirana temperatura hladne ali tople terapije (izdelek ne povzroča opeklin ali ozeblin)

- široko spektralna terapija (2in1 izdelek), kompaktna oblika

- ergonomsko prilagajanje izdelka vsem telesnim konturam- s strani zdravnikov priporočljiv interval tretiranja, ki znaša od 15 pa do 20 minut- gel, ki je oblikovan v obliko majhnih kroglic enakomerno porazdeli toploto ali hlad- izdelek ne vsebuje težkih kovin in zdravju škodljivih PBA, zato je še posebej primeren za otroke- prijetna terapija za neprijetne boleče občutke topo poškodovano muskulaturo - izdelek na mestu bolečine fiksirajo elastični trakovi z ježki, tako da lahko protibolečinsko terapijo izvajate kar med delom ali športnimi aktivnostmi

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Imunski sistem

Avtoimune bolezni
Toda imunski sistem lahko podivja tudi drugače.

Obramba sovpada s sposobnostjo limfocitov, da razlikuje med tujki in telesnimi celicami. Tega se naučijo in vadijo v priželjcu. Celice T sumljive delce najprej primerjajo z vzorcem telesne celice: če se z vzorcem ne ujemajo, sledi ukaz za njihovo uničenje. Branilci, ki v priželjcu napadejo tudi telesne celice, se v normalnih okoliščinah izločijo. Genetski ali z okoljem pogojeni dejavniki lahko ta pravila igre razveljavijo, tako nastanejo usodne bolezni imunskega sistema. Neprimerne celice iz priželjca pobegnejo in se naselijo v limfnem sistemu. Ker ne prepoznajo telesnih celic, sprožijo imunsko reakcijo, ki je lahko fatalna. Pri revmi napadejo te celice sklepe in povzročajo boleča vnetja, pri multipli sklerozi pa napadejo ovojnico živčnih celic, kar privede pri prizadetih do motenj vida in govora ter postopno tudi do ohromelosti.

Zakaj ti sicer tako natančni varuhi zdravja iztirijo, je še dokaj neznano. Nekateri strokovnjaki menijo, da se v teh primerih celice T niso dovolj naučile. Spet drugi menijo, da se nekatere bakterije vtihotapijo pod krinko telesu lastne strukture, s tem pa zavedejo obrambne celice do te mere, da se te lotijo lastnega tkiva. Nadaljnja razlaga temelji na domnevi, da po uspešnem uničenju okužbe ne sledi ukaz za umik obrambnih celic, tako da zmagovalci neovirano in neprestano napadajo.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: TheraPearl TheraPearl
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja