TheraPearl obkladek za vrat, 1 set

TheraPearl obkladek za vrat obkladek je namenjen negi in hlajenju ob številnih nezgodah in težavah, povezani s topimi bolečimi poškodbami mišic, muskulature predvsem na predelu vratu. TheraPearl obkladek za vrat obkladek je namenjen negi in hlajenju ob številnih nezgodah in težavah, povezani s topimi bolečimi poškodbami mišic, muskulature predvsem na predelu vratu.
535486 6490

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

TheraPearl obkladek za vrat obkladek je namenjen negi in hlajenju ob številnih nezgodah in težavah, povezani s topimi bolečimi poškodbami mišic, muskulature predvsem na predelu vratu.

Obkladek za vrat TheraPearl je še posebej enostaven za uporabo, primeren je predvsem za hitro nameščanje medicinskega pripomočka s pomočjo elastičnih traov v obliki ježkov.

Thera°Pearl Šport obkladek je še posebej priporočen v času bolečin v predelu bolečega vratu. Izdelek je izredno priročen za uporabo, primeren za enostavno prenašanje, njegova zasnova pa se hitro prilagodi obolelemu in bolečemu predelu kože.

Thera°Pearl Šport se poškodovanemu delu prijetno prilagodi - v primerjavi z gel vrečkami, mokrimi brisačami ter vrečkami z ledom od katerih nenehno kaplja kondenz izredno dobra samopomoč. Izdelek je enostaven za uporabo, priročen in lahek za prenašanje; prav tako ne zasede veliko prostora in je v primeru, da ste športnik prva izbira izmed hladilnih pripomočkov, ki jo potrebujete.

Kdaj uporabiti TheraPearl pripomoček za vrat?

Izdelek TheraPearl obkladek za vrat  je še posebej pogosto primeren za negovanje predelov mišic vratu in lajšanju bolečin v mišicah vratne trapezaste mišice.

- kadar so mišice izrazito boleče ali celo natrgane ali poškodovane - predvsem v predelu vratu in mišičnega tkiva

- v primeru mišičnih krčev in vnetij, ko so vaše mišice trde in okorele

- v primeru sklepov, ki so prekomerno otrdeli in posledično onemogočajo normalno premikanje

- v primeru lajšanja bolečin, ki so posledica poškodb, oteklin ipd. problem so predvsem obolela vratna vretenca

- v primeru tretiranja zobobolov, hematomov in drugih topih poškodb v predelu vratu

- v primeru terapije sproščanja ter drugih antistresnih terapij

Kdaj uporabiti toplotno terapijo s TheraPearl obkladki za vrat?

- v primeru bolečin vratu in bolečin v predelu rame

- za terapijo relaksacije in sproščanja mišičnih krčev

- v primeru tretiranja menstrualnih vsakomesečnih bolečin

- v primeru otrdelih vratnih vretenc

Kdaj uporabiti hladno terapijo s TheraPearl obkladki za vrat?

Vedno je pomembno kakšno vrsto terapije uporabite v primeru poškodb različnih vrst - uporabite lahko hladno ali toplotno terapijo.

Hladna terapija je tako primerna v sledečih primerih:

- artritične spremembe in spremljajoče bolečine

- primeri modric in hematomov

- natrgane, boleče mišice

- bolečine v predelu vratnih vretenc - vročičen predel

TheraPearl obkladek za vrat pred izvajanjem hladne terapije potrebno predhodno dobro ohladiti - to lahko dosežete s hitrim ohlajanjem do 2 uri v zmrzovalniku. Ohlajen izdelek položite na željeno področje ter izvajajte hladilno terapijo do 20 minut, kar je tudi najbolj priporočljiva doba tretmaja. 20 minutni interval je interval, ki je določen s strani zdravniškega osebja.

V kolikor bi želeli terapijo ponoviti počakajte vsaj 20 minut.

Thera°Pearl obkladek za vrat - lastnosti

- kontrolirana temperatura hladne ali tople terapije (izdelek ne povzroča opeklin ali ozeblin)

- široko spektralna terapija (2in1 izdelek), kompaktna oblika

- ergonomsko prilagajanje izdelka vsem telesnim konturam- s strani zdravnikov priporočljiv interval tretiranja, ki znaša od 15 pa do 20 minut- gel, ki je oblikovan v obliko majhnih kroglic enakomerno porazdeli toploto ali hlad- izdelek ne vsebuje težkih kovin in zdravju škodljivih PBA, zato je še posebej primeren za otroke- prijetna terapija za neprijetne boleče občutke topo poškodovano muskulaturo - izdelek na mestu bolečine fiksirajo elastični trakovi z ježki, tako da lahko protibolečinsko terapijo izvajate kar med delom ali športnimi aktivnostmi

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Gibanje za zdravo življenje

Srčno-žilne bolezni
Vsakodnevni sprehod, prehojena pot na delo, redno delo na vrtu; v seštevku se ne več kot z eno ali dvema urama dejavnosti tedensko zniža tveganje za srčnožiine bolezni za 30 odstotkov.

Tudi pri rehabilitaciji po srčnih boleznih ima telesna dejavnost odločilno vlogo. Seveda stanje podatkov tudi tukaj ni zadovoljivo, čeprav vse pomembnejše raziskave sklepajo, da je šport primerna terapija. Pri bolnikih, ki so tedensko trenirali od štiri do pet ur in ob tem porabili 2.200 kilokalorij, je bilo opaženo nazadovanje procesov arteroskleroze.

Obstajajo jasni namigi, da ima ugoden vpliv že dvakrat tedensko po pol ure telesne dejavnosti, kar lahko v svoj vsakdan vključijo skoraj vsi ljudje.

Opažen je tudi pomen športa pri izboljšanju razpoloženja. Raziskave iz Skandinavije kažejo, da se lahko psihološki učinki povečajo, če je športna dejavnost združena s psihoterapevtsko obravnavo, npr. s treningom sproščanja ali z dihalnimi vajami.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: TheraPearl TheraPearl
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja