Thuasne Ortel ekstra tanka elastična ortoza za gleženj

Elastičen material.
590835 11977

Ocene in mnenja

Opis

Elastičen material.

Kako izmeriti velikost?


Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Pljučna embolija

Koga lahko bolezen prizadene?
Ocenjuje se, da zboli letno en človek na 400 ljudi za pljučno embolijo, pri vsakem desetem prizadetem pa se bolezen konča s smrtjo. Raziskave so pokazale, da je pri skoraj eni četrtini vseh preiskav, ki so bile narejene na umrlih, dokazljiva pljučna embolija, ki pa je bila samo pri eni tretjini že pred smrtjo diagnosticira na.

Pljučna embolija je najpogostejši vzrok smrti bolnikov po operaciji. Ta bolezen se s starostjo dodatno povečuje in zboli skoraj vsak drugi bolnik, starejši od petdeset let. V devetih od desetih primerov predstavlja tromboza vzrok za nastanek pljučne embolije. V venah v nogah in v medenici nastajajo krvni strd ki, ki so s tokom krvi preneseni v pljuča, kjer ožilje deloma ali v celoti zaprejo. Vse, kar privede do tromboze, lahko zato privede tudi do pljučne embolije. Eden pomembnih dejavnikov za nastanek so pomanjkanje gibanja zaradi daljšega ležanja ali operacije, prekomerna telesna teža, hormonske spremembe (nosečnost), kontracepcijske tablete in kajenje. Ženske, ki za omilitev težav v menopavzi jemljejo spolne hormone (hormonsko nadomestno zdravljenje), se prav tako izpostavljajo večjemu tveganju.

Med redkejše vzroke embolije sodijo zamašitve žil z maščobo ali plodovnico pri porodu, ki lahko zapre žile porodnici. V redkejših primerih so lahko povzročitelji tudi srčna obolenja, kronične težave s pljuči in rakava obolenja.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Thuasne Thuasne
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja