Thuasne Ortel ingvinalni kilni pas - enostranska izvedba

Zamenljivi in prilagodljivi trakovi za dimlje.
905119 11475
Brezplačna poštnina!

Ocene in mnenja

Opis

Silikonske blazinice 10,5 x 7 cm (izboljšano udobje in učinkovitost).
Zamenljivi in prilagodljivi trakovi za dimlje.

Kako izmeriti velikost?


Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Lymska borelioza

Odločitve s pomočjo zdravnika
Boreliozo se zdravi s pomočjo antibiotikov.

Dokler okrogle rdečine še obstajajo, se lahko jemlje zdravilo v manjših odmerkih in se ga zaužije oralno (se ga pogoltne). Čim prej bomo začeli zdravljenje, popolnejša ozdravitev je mogoča. Na začetku terapije lahko pričakujemo Herxheimerjevo reakcijo: bolnik je že po nekaj urah vpadljivo bled, včasih ga trese mrzlica in ima vročino. Drugi dan se ta učinek spremeni: krvni tlak pade, bolnik kaže močne rdečine obraza in se pritožuje nad zbitost jo, glavoboli in bolečinami v mišicah. Tretji dan reakcije praviloma izginejo.

Če so se bakterije že razširile po telesu, se predpiše antibiotično zdravljenje, ki se ga daje intravenozno in v visokih odmerkih. V nekaterih primerih je treba terapijo večkrat ponoviti. Tudi če antibiotična terapija ne kaže nobenih neposrednih izboljšav, lahko težave čez nekaj časa spontano izginejo. Za zdravljenje vnetih sklepov so primerni nesteroidni antirevmatiki, hladna terapija ter mirovanje sklepa s pomočjo opornic ali povojev.

V približno 10 odstotkih primerov se po zdravljenju bolečih sklepov pojavita utrujenost in slabša zbranost. Ali so za to krive še obstoječe bakterije ali prihaja do nepojasnjenih imunoloških procesov ali je povezava le naključna, do danes še ni bilo pojasnjeno.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Thuasne Thuasne
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja