Thuasne ortoza za ramo iz neoprena

Opora za ramo iz neoprena je namenjena vsem fazam športne aktivnosti.
589195 11880

Ocene in mnenja

Opis

Opora za ramo iz neoprena je namenjena vsem fazam športne aktivnosti.

Kako izmeriti velikost

 

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Parkinsonova bolezen

Koga lahko bolezen prizadene?
Pri 10 do 20 odstotkih prizadetih se kot povzročitelja bolezni identificira ogljikov monoksid in mangan. Prav tako so nekateri pesticidi osumljeni takšnega delovanja, kot tudi kemijska spojina MPTP, ki se pojavlja kot primes v mamilih. Dejansko se pri mladih odvisnikih od drog, ki si vbrizgajo tovrstno nečisto mamilo, pojavijo parkinsonski simptomi.

Geni bi lahko imeli vpliv na nastanek bolezni - v kakšnem obsegu, še ni jasno. Vsekakor ima 15 do 20 odstotkov prizadetih ožjega sorodnika, pri katerem se pojavljajo vsaj parkinsonskim podobni simptomi.

Kot mogoče sprožilce ne kaže zanemariti niti zdravil, kamor sodijo predvsem sredstva, ki se uporabljajo pri shizofreniji (nevroleptiki), zdravila proti motnjam v prekrvitvi, vrtoglavici in migreni (kalcijevi antagonisti), pa tudi sredstva proti slabosti in bruhanju (antiemetiki). Določene motnje prekrvitve možganov, ki so na primer povzročene z arteriosklerozo, vodijo do parkinsonskega sindroma (parkinsonizem), ki prizadene predvsem noge. Med mogoče sprožilce pa sodijo še ponavljajoče se kapi, poškodbe možganov zaradi travm na lobanji in možganih ter vnetja možganov.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Thuasne Thuasne
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja