Thuasne ortoza za ramo iz neoprena
Thuasne ortoza za ramo iz neoprena
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Thuasne ortoza za ramo iz neoprena

Proizvajalec: Thuasne
Opora za ramo iz neoprena je namenjena vsem fazam športne aktivnosti.
Cena: 24,71 €
Vprašaj nas

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Opora za ramo iz neoprena je namenjena vsem fazam športne aktivnosti.

Kako izmeriti velikost

 

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Priloge

Ali ste vedeli

Parkinsonova bolezen

Koga lahko bolezen prizadene?
Pri 10 do 20 odstotkih prizadetih se kot povzročitelja bolezni identificira ogljikov monoksid in mangan. Prav tako so nekateri pesticidi osumljeni takšnega delovanja, kot tudi kemijska spojina MPTP, ki se pojavlja kot primes v mamilih. Dejansko se pri mladih odvisnikih od drog, ki si vbrizgajo tovrstno nečisto mamilo, pojavijo parkinsonski simptomi.

Geni bi lahko imeli vpliv na nastanek bolezni - v kakšnem obsegu, še ni jasno. Vsekakor ima 15 do 20 odstotkov prizadetih ožjega sorodnika, pri katerem se pojavljajo vsaj parkinsonskim podobni simptomi.

Kot mogoče sprožilce ne kaže zanemariti niti zdravil, kamor sodijo predvsem sredstva, ki se uporabljajo pri shizofreniji (nevroleptiki), zdravila proti motnjam v prekrvitvi, vrtoglavici in migreni (kalcijevi antagonisti), pa tudi sredstva proti slabosti in bruhanju (antiemetiki). Določene motnje prekrvitve možganov, ki so na primer povzročene z arteriosklerozo, vodijo do parkinsonskega sindroma (parkinsonizem), ki prizadene predvsem noge. Med mogoče sprožilce pa sodijo še ponavljajoče se kapi, poškodbe možganov zaradi travm na lobanji in možganih ter vnetja možganov.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.