Tielle hidropolimerne obloge za rane 15x20 cm, 5 kom.

Tielle Xtra pena je hidropolimerna obloga brez lepljivega roba. Tielle Xtra pena je hidropolimerna obloga brez lepljivega roba.
11236 11236

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Hidropolimerne obloge za rane
Družina Tielle pen so različno anatomsko oblikovane hidropolimerne obloge, ki  se uporabljajo za vse vrste in oblike ran v vseh fazah celjenja (golenja razjede, razjede zaradi pritiska, diabetične noge/stopala, odvzemna mesta, kirurške rane).
 
Na voljo so tri debeline obloge Tielle za tri nivoje izločka:
•    Tielle Plus za rane z močnim izločkom
•    Tielle za rane z zmernim izločkom
•    Tielle Lite za rane s šibkim izločkom
Tilelle ustvarja in vzdržuje optimalno toplo-vlažno okolje, ki pospeši proces granulacije in celjenja rane.
Hidropolimerni del obloge se z vpijanjem izločka širi v globino rane in nadomesti manjkajoči del tkiva.
Tilelle obloga je vodoodporna, bolnik se z njo lahko tušira. Tielle ščiti pred sekundarno okužbo iz okolja. Tielle je mehka, prilagodljiva in enostavna za uporabo. Tielle se ne sprijema z rano, kar omogoča nebolečo menjavo, omogoča izmenjavo plinov in hlapov. Tielle hidropolimerna struktura obloge zadrži izloček v sebi, kar prepreči maceracijo okoliške kože.

UPORABA

Tielle se lahko uporablja na dva načina. Pri čistih ranah se ga namesti neposredno na rano, tako da vpojni del sega nekoliko čez rano. V primeru okuženih ran se ga uporablja v kombinaciji z antimikrobnimi oblogami, kjer služi kot sekundarna obloga.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Glivične okužbe kože in nohtov

Ali in kako lahko nastanek glivičnih okužb kože in nohtov preprečite?
Okužbo lahko preprečite tako, da ne hodite bosi v kopališčih, savnah, tuš kabinah, skupnih garderobah, po vsakem prhanju ali kopanju temeljito obrišete noge, še posebej med prsti. Uporabljati je potrebno samo svojo brisačo. Priporočljiva sta uporaba in redna menjava nogavic iz bombaža, ker se lahko prekuhavajo. Tudi čevlji morajo biti iz zračnih in naravnih materialov (usnje), dovolj široki, udobni, po nošenju jih je dobro prezračiti in posušiti (npr. športne obutve ne smemo puščati v torbah). Pretesna obutev lahko povzroči poškodbe nohtov, ki so takrat še posebej dovzetni za okužbe. Ne nosite vsak dan istih čevljev in si jih ne izposojajte. Nogam je treba posvečati več pozornosti in redno preverjati, ali so se pojavile kakšne spremembe. Ne božajte neznanih živali, četudi so na videz zdrave, pri delu v zemlji uporabljajte zaščitne rokavice, ne izposojajte si oblačil ...
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Tielle Tielle
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja