Tielle hidropolimerne obloge za rane 18x18 cm, 5 kom.

Tielle Xtra pena je hidropolimerna obloga brez lepljivega roba. Tielle Xtra pena je hidropolimerna obloga brez lepljivega roba.
11239 11239
Brezplačna poštnina!

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK
 
Hidropolimerne obloge za rane
Družina Tielle pen so različno anatomsko oblikovane hidropolimerne obloge, ki  se uporabljajo za vse vrste in oblike ran v vseh fazah celjenja (golenja razjede, razjede zaradi pritiska, diabetične noge/stopala, odvzemna mesta, kirurške rane).Na voljo so tri debeline obloge Tielle za tri nivoje izločka:
•    Tielle Plus za rane z močnim izločkom
•    Tielle za rane z zmernim izločkom
•    Tielle Lite za rane s šibkim izločkom
 
Tilelle ustvarja in vzdržuje optimalno toplo- vlažno okolje, ki pospeši proces granulacije in celjenja rane.
Hidropolimerni del obloge se z vpijanjem izločka širi v globino rane in nadomesti manjkajoči del tkiva.
Tilelle obloga je vodoodporna, bolnik se z njo lahko tušira. Tielle ščiti pred sekundarno okužbo iz okolja. Tielle je mehka, prilagodljiva in enostavna za uporabo. Tielle se ne sprijema z rano, kar omogoča nebolečo menjavo, omogoča izmenjavo plinov in hlapov. Tielle hidropolimerna struktura obloge zadrži izloček v sebi, kar prepreči maceracijo okoliške kože.

UPORABA

Tielle se lahko uporablja na dva načina. Pri čistih ranah se ga namesti neposredno na rano, tako da vpojni del sega nekoliko čez rano. V primeru okuženih ran se ga uporablja v kombinaciji z antimikrobnimi oblogami, kjer služi kot sekundarna obloga.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Glivične okužbe kože in nohtov

Dodatek za zdravnike
Zdravljenje

Antimikotike je potrebno predpisovati ciljno, ker delujejo določena zdravila le proti določenim skupinam glivic. Zaradi toksičnosti in interakcij z drugimi zdravili se večina uporablja lokalno. Delimo jih v 3 skupine: polienske makrolide (amfotericin B, nistatin), azole (imidazoli, triazoli) in alilamin (terbinafin). Nistatin se uporablja lokalno za zdravljenje kandidoz kože, ust, nožnice. Skupina imidazola (ketokonazol, mikonazol, klotrimazol) se uporablja lokalno za zdravljenje dermatofitnih mikoz in kandidoz. Skupina triazola (f1ukonazol, itrakonazol) se uporablja perora1no, so selektivnejši in z manj stranskimi učinki. Predpisujemo jih za dermatofitne okužbe kože in nohtov ter pri ponavljajočih kandidozah ženskega spolovila. Rutinske kontrole hepatograma se priporočajo le pri dolgotrajnejšem zdravljenju, zlasti s f1ukonazolom. Terbinafin ima najmanjšo toksičnost, dobro prenosljivost in učinkovitost. V lokalni ali oralni obliki se uporablja za zdravljenje dermatofitne okužbe kože in nohtov, ker dobro prodira v noht. Trajanje in način zdravljenja je različno za različne skupine, kar je tudi navedeno pri posameznih zdravilih.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Tielle Tielle
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja