x
Vse kategorije
Tielle Lite hidropolimerne obloge za rane 11x11 cm, 10 kom.
Tielle Lite hidropolimerne obloge za rane 11x11 cm, 10 kom.
Oceni izdelek in zasluži

Tielle Lite hidropolimerne obloge za rane 11x11 cm, 10 kom.

Proizvajalec: Tielle
Tielle Xtra pena je hidropolimerna obloga brez lepljivega roba.
Cena: 76,34 €
Vprašaj nas

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK
 
Hidropolimerne obloge za rane
Družina Tielle pen so različno anatomsko oblikovane hidropolimerne obloge, ki  se uporabljajo za vse vrste in oblike ran v vseh fazah celjenja (golenja razjede, razjede zaradi pritiska, diabetične noge/stopala, odvzemna mesta, kirurške rane).Na voljo so tri debeline obloge Tielle za tri nivoje izločka:
•    Tielle Plus za rane z močnim izločkom
•    Tielle za rane z zmernim izločkom
•    Tielle Lite za rane s šibkim izločkom
Tilelle ustvarja in vzdržuje optimalno toplo- vlažno okolje, ki pospeši proces granulacije in celjenja rane.
Hidropolimerni del obloge se z vpijanjem izločka širi v globino rane in nadomesti manjkajoči del tkiva.
Tilelle obloga je vodoodporna, bolnik se z njo lahko tušira. Tielle ščiti pred sekundarno okužbo iz okolja. Tielle je mehka, prilagodljiva in enostavna za uporabo. Tielle se ne sprijema z rano, kar omogoča nebolečo menjavo, omogoča izmenjavo plinov in hlapov. Tielle hidropolimerna struktura obloge zadrži izloček v sebi, kar prepreči maceracijo okoliške kože.

UPORABA

Tielle se lahko uporablja na dva načina. Pri čistih ranah se ga namesti neposredno na rano, tako da vpojni del sega nekoliko čez rano. V primeru okuženih ran se ga uporablja v kombinaciji z antimikrobnimi oblogami, kjer služi kot sekundarna obloga.

Priloge

Ali ste vedeli

Bolnik po operaciji želodca

Kakšen je običajni pooperativni potek?
Operacija na želodcu bodisi zaradi peptične razjede ali zaradi maligne bolezni lahko sicer ozdravi osnovno bolezen, hkrati pa povzroči nove težave, ki so lahko še hujše in težje dostopne zdravljenju, pri malignih boleznih pa se pridružijo še zapleti zaradi le-te. Zaradi učinkovitega zdravljenja z zdravili, sprememb v naravnem poteku bolezni in boljšega poznavanja dejavnikov tveganja se pojavnost zapletov in sindromov po operacijah na želodcu manjša. Razumevanje bolezenskih procesov pri razjedi na želodčni sluznici in boljše poznavanje maligne bolezni omogočata bolj smiselno izbiro prvotne operacije in zdravljenje morebitnih zapletov po njej. Rehabilitacija bolnikov po operaciji zaradi maligne in nemaligne bolezni je enaka: z zdravili, kirurška, prehrambena in fizikalna.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.