x
Vse kategorije
Tielle Plus hidropolimerne obloge za rane 11x11 cm, 10 kom.
Tielle Plus hidropolimerne obloge za rane 11x11 cm, 10 kom.
Oceni izdelek in zasluži

Tielle Plus hidropolimerne obloge za rane 11x11 cm, 10 kom.

Proizvajalec: Tielle
Tielle Xtra pena je hidropolimerna obloga brez lepljivega roba.
Cena: 54,87 €
Vprašaj nas

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK
 
Hidropolimerne obloge za rane
Družina Tielle pen so različno anatomsko oblikovane hidropolimerne obloge, ki  se uporabljajo za vse vrste in oblike ran v vseh fazah celjenja (golenja razjede, razjede zaradi pritiska, diabetične noge/stopala, odvzemna mesta, kirurške rane).Na voljo so tri debeline obloge Tielle za tri nivoje izločka:
•    Tielle Plus za rane z močnim izločkom
•    Tielle za rane z zmernim izločkom
•    Tielle Lite za rane s šibkim izločkom
Tilelle ustvarja in vzdržuje optimalno toplo- vlažno okolje, ki pospeši proces granulacije in celjenja rane.
Hidropolimerni del obloge se z vpijanjem izločka širi v globino rane in nadomesti manjkajoči del tkiva.
Tilelle obloga je vodoodporna, bolnik se z njo lahko tušira. Tielle ščiti pred sekundarno okužbo iz okolja. Tielle je mehka, prilagodljiva in enostavna za uporabo. Tielle se ne sprijema z rano, kar omogoča nebolečo menjavo, omogoča izmenjavo plinov in hlapov. Tielle hidropolimerna struktura obloge zadrži izloček v sebi, kar prepreči maceracijo okoliške kože.

UPORABA

Tielle se lahko uporablja na dva načina. Pri čistih ranah se ga namesti neposredno na rano, tako da vpojni del sega nekoliko čez rano. V primeru okuženih ran se ga uporablja v kombinaciji z antimikrobnimi oblogami, kjer služi kot sekundarna obloga.

Priloge

Ali ste vedeli

Bolnik po operaciji želodca

Kako poteka spremljanje bolnika po operaciji želodca?
Po operaciji želodčnega raka morajo biti bolniki redno spremljani. Pogostost kontrolnih pregledov je razdeljena na tri obdobja. Prvo leto so potrebne kontrole na tri mesece, drugo in tretje leto na pol leta in kasneje vsako leto enkrat. Bolnika bo najpogosteje spremljal kirurg, ki ga je operiral, s polno odgovornostjo in resnostjo pa tudi zdravnik družinske medicine. Pri vseh pregledih je bolnika potrebno natančno povprašati po kliničnih znamenji za napredovanje bolezni in težavah, ki jih ima zaradi operativnega posega. Smiselna je tudi kontrola laboratorijskih vrednosti krvnih parametrov. Na podlagi dobljenih izvidov se bo zdravnik odločil še za dodatne preiskave za razjasnitev kliničnih znamenj in patoloških laboratorijskih vrednosti. Nujna je tudi endoskopska preiskava preostanka želodca po subtotalni resekciji (tj. skoraj popolni odstranitvi želodca) zaradi morebitne ponovitve bolezni na krnu želodca.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.