Tielle Plus hidropolimerne obloge za rane 15x15 cm, 10 kom.

Tielle Xtra pena je hidropolimerna obloga brez lepljivega roba. Tielle Xtra pena je hidropolimerna obloga brez lepljivega roba.
803375 11247
Brezplačna poštnina!

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK
 
Hidropolimerne obloge za rane
Družina Tielle pen so različno anatomsko oblikovane hidropolimerne obloge, ki  se uporabljajo za vse vrste in oblike ran v vseh fazah celjenja (golenja razjede, razjede zaradi pritiska, diabetične noge/stopala, odvzemna mesta, kirurške rane).
 
Na voljo so tri debeline obloge Tielle za tri nivoje izločka:
•    Tielle Plus za rane z močnim izločkom
•    Tielle za rane z zmernim izločkom
•    Tielle Lite za rane s šibkim izločkom
Tilelle ustvarja in vzdržuje optimalno toplo- vlažno okolje, ki pospeši proces granulacije in celjenja rane.
Hidropolimerni del obloge se z vpijanjem izločka širi v globino rane in nadomesti manjkajoči del tkiva.
Tilelle obloga je vodoodporna, bolnik se z njo lahko tušira. Tielle ščiti pred sekundarno okužbo iz okolja. Tielle je mehka, prilagodljiva in enostavna za uporabo. Tielle se ne sprijema z rano, kar omogoča nebolečo menjavo, omogoča izmenjavo plinov in hlapov. Tielle hidropolimerna struktura obloge zadrži izloček v sebi, kar prepreči maceracijo okoliške kože.

UPORABA

Tielle se lahko uporablja na dva načina. Pri čistih ranah se ga namesti neposredno na rano, tako da vpojni del sega nekoliko čez rano. V primeru okuženih ran se ga uporablja v kombinaciji z antimikrobnimi oblogami, kjer služi kot sekundarna obloga.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Bolnik po operaciji želodca

Kako poteka oskrba bolnika po operaciji želodca?
Lajšanje bolečine po operaciji na želodcu Številne raziskave, pa tudi praksa, kažejo, da bolniki po operacijah trpijo različne bolečine kljub različni izbiri metod za lajšanje bolečine. Z učinkovitim lajšanjem bolečine zdravniki prispevajo h kakovosti bolnikovega življenja, prispevajo k izboljšanernu izidu operativnega zdravljenja in bolnikovi rehabilitaciji.

Po operacijah v zgornjem delu trebuha, ki spadajo med operacije z najbolj bolečim pooperativnim potekom, je izbira ustreznega sredstva za lajšanje bolečine še kako pomembna. Za oceno bolečine zdravniki uporabljajo različne lestvice. Najpogosteje uporabljajo besedno, številčno ali vizualno analogno lestvico. Tako bo zdravnik pozval bolnika, naj oceni svojo bolečino od 1 do 10, pri čemer z 10 oceni zelo močno, že nevzdržno bolečino. Samo sprotno ocenjevanje bolečine nam lahko pokaže, kako učinkovito bolniku lajšamo bolečine.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Tielle Tielle
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja