Tielle Plus hidropolimerne obloge za rane 15x20 cm, 5 kom.

Tielle Xtra pena je hidropolimerna obloga brez lepljivega roba. Tielle Xtra pena je hidropolimerna obloga brez lepljivega roba.
11246 11246
Brezplačna poštnina!

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK
 
Hidropolimerne obloge za rane
Družina Tielle pen so različno anatomsko oblikovane hidropolimerne obloge, ki  se uporabljajo za vse vrste in oblike ran v vseh fazah celjenja (golenja razjede, razjede zaradi pritiska, diabetične noge/stopala, odvzemna mesta, kirurške rane).
 
Na voljo so tri debeline obloge Tielle za tri nivoje izločka:
•    Tielle Plus za rane z močnim izločkom
•    Tielle za rane z zmernim izločkom
•    Tielle Lite za rane s šibkim izločkom
Tilelle ustvarja in vzdržuje optimalno toplo- vlažno okolje, ki pospeši proces granulacije in celjenja rane.
Hidropolimerni del obloge se z vpijanjem izločka širi v globino rane in nadomesti manjkajoči del tkiva.
Tilelle obloga je vodoodporna, bolnik se z njo lahko tušira. Tielle ščiti pred sekundarno okužbo iz okolja. Tielle je mehka, prilagodljiva in enostavna za uporabo. Tielle se ne sprijema z rano, kar omogoča nebolečo menjavo, omogoča izmenjavo plinov in hlapov. Tielle hidropolimerna struktura obloge zadrži izloček v sebi, kar prepreči maceracijo okoliške kože.

UPORABA

Tielle se lahko uporablja na dva načina. Pri čistih ranah se ga namesti neposredno na rano, tako da vpojni del sega nekoliko čez rano. V primeru okuženih ran se ga uporablja v kombinaciji z antimikrobnimi oblogami, kjer služi kot sekundarna obloga.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Bolnik po operaciji želodca

Kako poteka spremljanje bolnka po operaciji želodca?
Cilj sledenja bolnikov po operaciji je odkrivanje morebitnega napredovanja bolezni in s tem povečanja možnosti za pravočasno dodatno operativno ali onkološko zdravljenje, nadalje pomoč bolnikom pri njihovih težavah po operacijah in svetovanje glede zdravljenja z zdravili z namenom izboljšanja kakovosti bolnikovega življenja.

Posledice resekcije želodca so lahko specifične težave, ki jih mora zdravnik ob kontrolah razložiti in ustrezno ukrepati. S primernimi nasveti in ustreznimi zdravili zmanjšamo posledice operativnega posega in na ta način v novih razmerah skrbimo za kakovost bolnikovega življenja. Bolniku bo zdravnik poleg zdravega življenjskega sloga (npr. opustitev kajenja in pitja alkoholnih pijač) svetoval še ustrezen režim prehranjevanja v manjših obrokih vsaj 6-krat na dan. Hrana naj bo bogata z beljakovinami, vitamini, minerali in z železom. Pri totalni gastrektomiji (popolni odstranitvi želodca) je vsake tri mesece obvezna injekcija vitamina B12. Po paliativnih operacijah je indicirano le simptomatsko zdravljenje z zdravili, to je lajšanje bolečin in vzdrževanje psihičnega ravnovesja.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Tielle Tielle
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja