x
Vse kategorije

to.to kozmetika - darilo otroški koži!

torek, 27 april 2021

Koža dojenčkov in majhnih otrok je mnogo tanjša od kože odraslih. Mnogo bolj je prepustna, saj se tja do drugega leta starosti njeni naravni zaščitni mehanizmi še vedno razvijajo. Zato se slabše brani pred najrazličnejšimi mikroorganizmi in hitreje podlega okužbam. Izjemno je občutljiva na UV žarke, manj je odporna na mehansko drgnjenje in temperaturne spremembe. Žleze lojnice in znojnice pri otroku še ne delujejo popolno, koža je nagnjena k suhosti in hitreje izgublja vodo iz povrhnjice, ima pa tudi manj naravnih vlažilnih faktorjev v poroženeli plasti.

Koža zahteva skrbno nego

Z nežno in občutljivo otroško kožo je zato treba ravnati pazljivo in odgovorno. Potrebuje posebno skrb, v stik z njo pa naj prihajajo le izdelki, ki so varni. Ker jo čistimo in negujemo bolj pogosto kot kožo odraslih, izbirajmo kozmetične izdelke, ki so blagi, je ne dražijo, jo pa obenem tudi zaščitijo. Starši dobro vedo, da skrb za otrokovo kožo ne sme biti prav nič manjša od skrbi za njegovo prehrano.

Pomembna je sestava izdelkov

Za kožne spremembe, predvsem za alergije, suhost, vnetja in rdečino, je v veliki meri odgovorna neustrezna nega, pa tudi zunanji dejavniki, predvsem neugodne vremenske razmere. Pri izbiri otroške kozmetike za vsakodnevno nego je zato zelo pomembno, da poiščemo izdelke, ki so klinično in dermatološko testirani. Njihova sestava mora biti prilagojena občutljivi in nežni koži, zato se je treba izogibati agresivnim, odišavljenim izdelkom, ki se penijo ali vsebujejo barvila in konzervanse, popolnoma neprimerna je uporaba kozmetike za odrasle.

Z nežno in občutljivo otrošho hožo je treba ravnati pazljivo in odgovorno

Novosti v naravni kozmetiki to.to

V Tosami smo pri načrtovanju kozmetičnih izdelkov, ki so se pred kratkim pridružili oranžni družini izdelkov za najmlajše, sledili misli, da je samo najboljše dovolj dobro za otroško kožo. Naša to.to kozmetika je popolnoma naravna, zato jo starši brez skrbi uporabljajo že od otrokovega rojstva dalje. Trije novi izdelki otroški šampon, mleko in negovalno olje so narejeni iz treh prvovrstnih darov narave: iz mandljevega in olivnega olja ter ognjiča. Izdelani so v Sloveniji, iz naravnih sestavin in dermatološko testirani.

to.to Baby šampon 2 v 1 je namenjen negi las in telesa. Mandljevo in olivno olje ter ognjič lase nežno umijejo, jim dajo sijaj in mehkobo, kožo pa negujejo, pomirjajo ter zaščitijo pred izsuševanjem.

to.to Baby negovalno olje priporočamo za oljne kopeli, kot negovalno mazilo, za nežno masažo telesa in za nego lasišča, ko se pojavijo temenca. Kombinacija treh naravnih sestavin neguje, pomirja, obnavlja naravno vlažnost otrokove kože. Skupaj z nežno masažo pa otroka tudi sprošča.

to.to Baby mleko za telo je primerno za vsakodnevno nego otrokove kože po kopanju, saj pomirja in vlaži. Hitro se vpije, ni mastno in zato ne maši por.

Dragocene sestavine in njihovi učinki

Madljevo olje vsebuje veliko rudninskih snovi, vitaminov (A, BI. B2, B6 in E) ter esencialnih maščobnih kislin. Zelo dobro se obnese pri čiščenju suhe in občutljive kože ter za masaže, saj spodbuja proces regeneracije suhe in vzdražene kože, daje občutek mehkobe in jo ščiti pred škodljivimi dejavniki. Hitro se vpija v kožo, jo pomirja in hrani. Povečuje njeno elastičnost in jo poživlja.

Komentirajte

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.