Trigocare TRIGOcolloid Foam 10x10 cm, 10 oblog

TRIGOcolloid foam vlažilna in na bakterije odporna hidrokoloidna obloga za rane, katera omogoča rani da diha. TRIGOcolloid foam vlažilna in na bakterije odporna hidrokoloidna obloga za rane, katera omogoča rani da diha.
29962 29962

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

TRIGOcolloid foam vlažilna in na bakterije odporna hidrokoloidna obloga za rane, katera omogoča rani da diha. Obloga ima sloj PU pene, katera ji omogoča hitrejše vpijanje izcedka in s tem preprečitev maceracije v večini primerov. Hidrokoloidni sloj je perforiran, kar omogoča PU peni hitro vpijanje presežka izcedka. Izcedek je zato selektivno voden stran od rane in pri tem se rana ne izsuši. Tveganje za maceracijo je zato znatno zmanjšano. TRIGOcolloid foam naredi upravljanje izcedka preprosti in za uporabnika prijazen proces, pri čemer istočasno poveča udobje pacienta. Matrica hidrokoloida reagira z izcedkom rane, da oblikuje mehak vlažen gel. Ta gel ponuja vlažno okolje celjenja, spodbudno za celjenje.

INDIKACIJE

TRIGOcolloid thin obloga je primerna za rane z manjšim do zmernim izcedkom, v primeru:
- preležanin,
- venskih razjed,
- sindroma diabetičnega stopala,
- pooperativnih ran,
- presajene kože,
- odrgnin kože.

KONTRAINDIKACIJE

TRIGOcolloid thin se naj ne uporablja na:
- suhih ranah,
- opeklinah 3. stopnje,
- okuženih ranah,
- mestih z izpostavljenimi mišicami, kostmi in kitami.

UPORABA

TRIGOcolloid foam se lahko pod sterilnimi pogoji reže po meri. Pozoren je treba biti, da obloga sega vsaj 2 cm preko roba rane. Razbarvanje in nabreklost obloge, sta pokazatelja kdaj naj bo le-ta zamenjana. To je odvisno od količine izcedka.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Celiakija

Med pomembnejšimi so zagotovo podatki, ki se nanašajo na samozdravljenje z dieto, kjer bolnike seznanjajo o tem, kate?ri od običajnih prehranskih izdelkov ne vsebujejo glutena (društvo namreč na vsebnost glutena redno testira številne izdelke), kakšne ugodnosti imajo oboleli s ce1iakijo in podobno. V stiku z drugimi člani pa izvedo tudi številne druge majhne skrivnosti in napotke, ki lahko izboljšajo bolnikovo vsakdanje življenje s celiakijo in olajšajo samozdravljenje.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: TrigoCare TrigoCare
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja