Trigocare TRIGOcolloid Thin 10x10 cm, 10 oblog

TRIGOcolloid thin je sterilna, hidroaktivna in samolepljiva obloga za rane za vlažno zdravljenje rane. TRIGOcolloid thin je sterilna, hidroaktivna in samolepljiva obloga za rane za vlažno zdravljenje rane.
29963 29963

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

TRIGOcolloid thin je sterilna, hidroaktivna in samolepljiva obloga za rane za vlažno zdravljenje rane. Obloga ohranja vlažno okolje rane, ki spodbuja fiziološki proces celjenja. TRIGOcolloid thin je prepustna za izmenjavo plinov, vendar neprepustna za vodo in bakterije. Z rano se ne sprijema s čimer zmanjša kakršnokoli bolečino ob odstranitvi obloge ter preprečuje poškodbo na novo oblikovanemu tkivu. Obloga za rano je prozorna kar omogoča opazovanje rane, ne da bi morali odstraniti oz. zamenjati oblogo.

INDIKACIJE

TRIGOcolloid thin obloga je primerna za rane z manjšim do zmernim izcedkom, v primeru:
- preležanin,
- golenskih razjed oz. razjed spodnjih okončin (ulcera cruris),
- diabetičnih razjed,
- presajene kože,
- opeklin 1. in 2. stopnje,
- manjših poškodb kože (odrgnine, površinske rane).

KONTRAINDIKACIJE

TRIGOcolloid thin se naj ne uporablja na:
- mestih z izpostavljenimi mišicami, kostmi in kitami,
- okuženih ranah,
- opeklinah 3. stopnje.

OPAZOVANJA

Videz
Ob odstranitvi obloge, lahko na rani ostane utekočinjen material, ki lahko izgleda kot gnoj. To je običajno in se mora pred ocenjevanjem rane umiti.

UPORABA

Prosimo izvedite primerno čiščenje rane. TRIGOcolloid thin namestimo neposredno na rano. Izberite TRIGOcolloid thin oblogo, ki sega vsaj 2 cm čez rob rane, kjer se lahko pritrdi na zdravo kožo. Od obloge odstranite papir za sprostitev silikona.
Kdaj se mora obloga zamenjati pokaže barva in nabreklost obloge, kar je odvisno od količine izcedka. Nadaljujte s popuščanjem obloge v tej smeri, dokler se lahko previdno odstrani od rane. Pazljivo umijte mesto rane s primerno raztopino za namakanje, da odstranite gelu podobno maso, ki se je naredila v posteljici rane. Ponovite postopek čiščenja in uporabite novo oblogo.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Celiakija

Med pomembnejšimi so zagotovo podatki, ki se nanašajo na samozdravljenje z dieto, kjer bolnike seznanjajo o tem, kate?ri od običajnih prehranskih izdelkov ne vsebujejo glutena (društvo namreč na vsebnost glutena redno testira številne izdelke), kakšne ugodnosti imajo oboleli s ce1iakijo in podobno. V stiku z drugimi člani pa izvedo tudi številne druge majhne skrivnosti in napotke, ki lahko izboljšajo bolnikovo vsakdanje življenje s celiakijo in olajšajo samozdravljenje.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: TrigoCare TrigoCare
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja