Tromboza in spremljajoče težave!

petek, 12 julij 2013
Vprašanje:

Pozdravljeni Lani sem po hudem zlomu gležnja zbolela še za trombozo, kar dolgo je trajalo da sem se pozdravila,zadnje čase pa imam kar močno boleče noge, sploh meča,zjutraj ko se zbudim rabim kar nekaj čas da lahko vstanem in normalno hodim.Tudi zatekajo mi noge.Bojim se da se je tromboza ponovila (GVT)kaj menite je to mogoče,bi si morda lahko pomagala s kompresijskimi nogavicami?(stara sem 35) Hvala za odgovor Nadja

Odgovor:

Spoštovani!

Tromboza po hudih zlomih gležnja so pogoste, na njen nastanek pa vpliva še nekaj drugih dejavnikov (dednost, potovanja ipd.)

Uporaba kompresijskih nogavic je več kot priporočljiva, uporabljajte kar 140 denske preventivne kompresijske nogavice.
Dodatno priporočamo jemanje sledečih tablet:

- venaforce (povezava do izdelka je spodaj)
ter nanašanje zelo pohvaljenega mazila:
- venagel (povezava do izdelka je spodaj)

Vsekakor priporočamo, da se oglasite pri zdravniku (da potrdi oziromaovrže ponovno pojavnost tromboze), saj so strdki v nogah oziroma kjer koli drugje lahko zelo nevarni.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Komentirajte

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.