Ultrazyme tablete za nego kontaktnih leč, 10 tablet

Ultrazyme tablete so namenjene za odstranjevanje beljakovin in beljakovinskih delcev s površine kontaktnih lečk. Ultrazyme tablete so namenjene za odstranjevanje beljakovin in beljakovinskih delcev s površine kontaktnih lečk.
25849 25849

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Ultrazyme tablete so namenjene za odstranjevanje beljakovin in beljakovinskih delcev s površine kontaktnih lečk. Običajno čiščenje in namakanje tovrstnih snovi iz površine leč ne odstrani, zato je potreben temeljitejši poseg s pomočjo Ultrazyme tablet.

Vsebnost snovi v Ultrazyme tabletah

Subtilizin A (0,4 mg / tableto)
Acetilcistein
Polietilen glikol 3350
Sorbitol
L-vinska kislina
Natrijev karbonat, anhidrid

Redna uporaba čistilnega sredstva Ultrazyme omogoči, da so vaše leče gladke ter udobne, ob enem pa tablete tudi podaljšajo življensko dobo lečk in omogočijo boljšo čistost ter jasnost vida. Tablete Ultrazyme uporabljajte do 1x tedensko oziroma po priporočilu vašega oftalmologa.

Uporaba Ultrazyme tablet

Ultrazyme tablete uporabljajte v kombinaciji z razkuževalno raztopino Oxysept Comfort. Tableto Ultrazyme dodajte enkrat tedensko v raztopino oxysept Comfort ter uporabite običajen način razkuževanja ter deproteinizacije.
Lečke namakajte v tako pripravljeni raztopini do 12 ur, vsekakor pa dlje od 6 ur. Po deproteinizaciji lečke venomer splaknite s sterilno fiziološko raztopino, ob enem pa si pomagajte z rahlih drgnjenjem s konci prstov (vsekakor je higiena rok zelo pomembna).

Lečke nato vstavite v oči, posodico za lečke pa očistite s sterilno fiziološko raztopino z namenom, da odstranite vse nastale nečistoče.

Previdnostni ukrepi ob uporabi Ultrazyme tablet

Ultrazyme tablete uporabljajte le po predhodnem upoštevanju vseh v navodilih za uporabo navedenih navodil. Neupoštevanje navodil za uporabo in nehigienski pogoji lahko vodijo v resno okužbo ali poškodbo vaših oči.

Ultrazyme tablet ne uporabite, če ste alergični na katero izmed navedenih sestavin tablete.

Dodatna navodila za uporabo Ultrazyme tablet

Ultrazyme raztopine ne vnašajte v oko, prav tako ne vnašajte v oko lečke, ki ste jo ravno vzeli iz raytopine Ultrazyme. Če se to zgodi, takoj odstranite lečo in oko sperite z navadno vodo.

Ultrazyme tablete niso namenjene uživanju.

Ne uporabljajte leč, ki so na izgled premehke, lepljivega videza ali nepravilnega izgleda.

Tablete Ultrazyme ne uporabljajte po izteku roka uporabnosti, prav tako tudi ni smiselna uporaba lečk po izteku roka uporabe.

Po uporabi vedno izpraznite posodo za leče, jo sperite s sterilno fiziološko raztopino in pustite, da se posuši na zraku.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Amo Amo
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja