Umivalne krpice s folijo in brez - Krpice brez folije

Krpice primerne za brisanje, čiščenje in osebno higieno. Krpice primerne za brisanje, čiščenje in osebno higieno.
488054 1116

Ocene in mnenja

Opis

Krpice so zasnovane kakor rokavice, za boljši oprijem v primerjavi s klasičnimi brisačkami. Krpice so na voljo z ali brez notranje folije. Izdelane so iz visoko vpojnih, nebeljenih naravnih materialov z optimalno vpojno kapaciteto.Primerne so za brisanje, čiščenje in osebno higieno.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Rak moda

Odločitve s pomočjo zdravnika
Operacija. Če se je pri prvih testih (krvni test, fizikalni in ultrazvočni pregled) izkazalo, da je eno modo prizadeto, se le-tega odstrani s pomočjo reza v dimljah (orhidektomija) in nato v laboratoriju pregleda tkivo. Tako se ugotovi tip tkiva, nadaljnji ukrepi pa so odvisni od izsledkov te preiskave.

Pri nekoliko manj agresivnih seminomih se po operaciji izvede obsevanje bezgavk vmedenici in trebuhu. Ker so seminomi zelo radiosenzitivni (občutljivi na obsevanje), se pozdravi tudi napredovale primere z metastaziranjem v bezgavke v več kot 95 odstotkih. Pri zelo majhnih seminomih obsevanje ni nujno. Pri neseminomatoznih tumorjih (razen pri zelo majhnih) se po operaciji mod naredi celotno odstranitev medeničnih in trebušnih bezgavk. Če preiskava pokaže prizadetost bezgavk, se izvede kemoterapija, saj so neseminomatozni tumorji nagnjeni k hitremu metastaziranju, posebej v pljuča. V zadnjih letih se vedno pogosteje opušča velike operacije bezgavk in se takoj začne kemoterapijo, ki je zelo uspešna in vodi celo pri zelo napredovalih tumorjih z metastazami v pljučih v več kot 50 odstotkih do ozdravljenja.

Ker je treba po kemoterapiji s spočetjem otrok počakati vsaj dve leti, da se prepreči razvojne nepravilnosti, včasih pride tudi do trajne neplodnosti, si lahko dajo mladi moški, ki so že prej želeli postati očetje, pred terapijo zamrzniti svoje semenčice. Psihoonkoloq lahko pomaga pri soočenju z novo situacijo in pri iskanju novih življenjskih ciljev.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Abena Abena
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja