x
Vse kategorije
Valens Vitamin D Junior/baby pršilo, 25 mL
Valens Vitamin D Junior/baby pršilo, 25 mL
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Valens Vitamin D Junior/baby pršilo, 25 mL

Proizvajalec: Valens

Valens Vitamin D Baby je ustno pršilo blagega okusa jagode, ki vsebuje vitamin D3 naravnega izvora in omogoča izjemno absorpcijo.

Cena: 8,41 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaPrehransko dopolnilo, pršilo, razpršilo
Tip pršilavalens pršilo
Vsebujed vitamin

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

Ime izdelka: Valens Vitamin D Baby, ustno pršilo
Status: Prehransko dopolnilo

Valens Vitamin D Baby je ustno pršilo blagega okusa jagode, ki vsebuje vitamin D3 naravnega izvora in omogoča izjemno absorpcijo.

Pakiranje: 25 ml, za 120 dni

Pršilo vsebuje vitamin D, ki je potreben za normalno rast in razvoj kosti otrok. Pri tem je pomembno vedeti, da niso vse oblike vitamin D enake. VALENS vitamin D Baby pršilo vsebuje vitamin v obliki D3, kakršno s pomočjo sončnih žarkov sintetizira naše telo in za katero je dokazana odlična absorpcija. Izdelek vsebuje zobem prijazno sladilo ksilitol, ki se nahaja tudi v različnih vrstah sadja. Dokazano je namreč, da uživanje živil, v katerih je sladkor nadomeščen s ksilitolom, prispeva k ohranjanju mineralizacije zob.

Uporaba Valens Vitamin D baby pršila

Pred uporabo dobro pretresite. Priporočamo zaužitje enega razprška dnevno. Količina pri priporočenem odmerjanju zadostuje za 120 dni. V primeru povečanih potreb lahko zaužijete tudi do 2 razprška dnevno. Vsebino lahko odmerjate bodisi neposredno v otrokova usta, lahko pa tudi na žlicko, v pripravljen napitek ali živilo.

Vsebina:
1 razpršek (0,2 ml) vsebuje:
• Vitamin D3: 12,5 µg oz. 500 IU (200 % PDV)

Pršilo je slajeno s ksilitolom. Ima prijeten okus jagode. Izdelek ne vsebuje glutena in želatine, zato je primeren tudi za vegetarijance.

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Dodatni opis

V Sloveniji v zimskem obdobju običajna izpostavljenost sončnim žarkom ne omogoča zadostne biosinteze vitamina D, zato je nujen dodaten vnos vitamina D s prehrano. Najpomembnejša vloga vitamina D v telesu je namreč povečevanje absorpcije in vzdrževanje serumske koncentracije kalcija in fosforja.

Dodajanje vitamina D je izjemno pomembno že v otroštvu, ko je formiranje okostja v telesu še posebej hitro. Ker vsebnost vitamina D v materinem mleku ne zadošča za pokrivanje dojenčkovih potreb, ga je potrebno nenehno dodajati. Dokazano je, da dnevno dodajanje vsaj vitamina D dojenčke ščiti pred rahitisom, zato se dojenčkom priporoča dodajanje 10 µg vitamina D (400 IU), in sicer neodvisno od letnega časa. Brez kakršne koli nevarnosti se vitamin D lahko dodaja tudi v primerih, ko so dojenčki hranjeni z mlečnimi formulami, ki so že obogatene z vitaminom D. Pri otrocih, ki so bili kot dojenčki zadostno preskrbljeni z vitaminom D, le redko pride do rahitisa, kljub temu pa je potrebno zagotavljati njihovo oskrbo z vitaminom D tekom celotnega otroštva, saj ima to dolgoročne pozitivne posledice na okostje. Še posebno pozornost je potrebno posvetiti otrokom v času, ko so manj izpostavljeni sončnim žarkom ali ko je moč sončne svetlobe manjša (na območju Slovenije predvsem od oktobra do marca), pri temneje pigmentiranih otrocih pa tekom celega leta. V teh primerih je smotrno dodajanje vitamina D v obliki prehranskega dopolnila.

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaPrehransko dopolnilo, pršilo, razpršilo
Tip pršilavalens pršilo
Vsebujed vitamin

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.