Vatiranec - 10x15cm,700 kom

Vpojne obloge za enkratno uporabo za rane z obilnim sekretom. Vpojne obloge za enkratno uporabo za rane z obilnim sekretom.
939579 6468
Brezplačna poštnina!

Ocene in mnenja

Opis

Vatiranci so vpojne obloge za enkratno uporabo za rane z obilnim sekretom, jedro je iz 100% beljenega bombaža (vate), ovojnina pa iz beljene gaze.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Rak na materničnem vratu

Koga lahko bolezen prizadene?
Vsako leto raka na materničnem vratu dobi ena na 10.000 žensk. Pogostost bolezni se je v zadnjih letih zmanjšala za tretjino, se pa pogosteje pojavi po 40. letu starosti (pred 30. letom je zelo redka). Pogostost te bolezni je v primerjavi s 70. leti več kot za polovico manjša. Vzrok za takšen razplet so povečana ozaveščenost žensk, boljša spolna higiena in večje število žensk, ki hodijo na redne zdravniške preglede.

Pri nastanku so dejansko vedno prisotni papiloma virusi. To so virusi, ki povzročajo tudi kondilome in se prenašajo s spolnim odnosom. Zato se zelo pogosto pojavijo pri ženskah, ki pogosto menjajo spolne partnerje; vendar se le pri majhnem delu inficiranih žensk razvije tumor, kar pomeni, da infekcija sama po sebi še ni dovolj za nastanek bolezni.

Druge vzroke predvidevajo pri naslednjih dejavnikih: oslabljen imunski sistem, dedni dejavniki, kronične infekcije, dodatne infekcije z drugimi virusi, hormonski vzroki ali vpliv okolja. Pri kadilkah se bolezen pojavi pogosteje.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Tosama Tosama
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Ključne besede