Venitan forte gel, 100 g

<p>Gel VENITAN FORTE priporočamo za dopolnilno zdravljenje krčnih žil, pri bolečih nogah zaradi dolgotrajnega stanja ali med nosečnostjo, pri udarninah in podplutbah.</p>

Gel VENITAN FORTE priporočamo za dopolnilno zdravljenje krčnih žil, pri bolečih nogah zaradi dolgotrajnega stanja ali med nosečnostjo, pri udarninah in podplutbah.

2022-04-18 14,95 €
125970 16528

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Delovanje:

* Dekspantenol in aiantoin pospešujeta resorpcijo obeh zdravilnih učinkovin skozi kožo ter zaradi svojih dodatnih lastnosti izboljšata njuno delovanje.

* Escin je sestavina semen divjega kostanja (Aesculus hippocastanum L.). Kemično je zmes triterpenskih saponinov. Njegov zdravilni učinek so dokazali v številnih raziskavah.


* Heparin je normalna sestavina človeškega organizma. Preprečuje strjevanje krvi in s tem nastanek žilnih strdkov.

Gel VENITAN FORTE priporočamo:

- pri udarninah in podplutbah (vse tope poškodbe)
- za preprečevanje nastanka in zdravljenje motečih brazgotin
- za dopolnilno zdravljenje krčnih žil
- pri bolečih nogah zaradi dolgotrajnega stanja ali med nosečnostjo

Kdaj zdravila ne smete uporabiti

Ne smete ga nanašati na ustnice. Ne smete ga nanašati na krvavečo golenjo razjedo in krvavečo ali okuženo kožo.

Nosečnost in dojenje
Omejitev lokalne uporabe zdravila zaradi nosečnosti ali dojenja ni znana. Učinkovini iz gela se ne resorbirata v tolikšni meri, da bi lahko pričakovali sistemsko delovanje.

Kako odmeriti in uporabiti zdravilo
Tanko plast gela VENITAN FORTE nanesite na kožo obolelih predelov in okolico in ga nalahko vtrete. Postopek ponavljate 1 do 3-krat na dan.

Pri krčnih žilah (varicah) priporočamo kot dodatno zdravljenje povijanje okončine z elastičnim povojem ali nošenje kompresijskih nogavic.

Pri vnetju ven gela ne vtiramo v kožo. Vsega potrebnega odmerka gela ne nanesemo naenkrat, temveč postopno v manjših količinah.

Pri razjedi goleni prekrijemo z gelom robove razjed kjer je motena prekrvitev; pri tem pazimo, da gel ne pride na razjedo.

Sestava

1 g gela vsebije 10 mg escina in 100 i.e. natrijevega heparinata.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za dolgo življenje - težave s srcem

Holesterol: novo razmišljanje

Če ste vajeni, da samodejno mislite, da je holesterol slab za vas, se motite. V zdravih ravneh ta naravna snov sploh ni slaba. Vaše telo uporablja to mehko voskasto gradivo vsak dan, da gradi celične membrane ter ustvarja spolne hormone, vitamin D in žolčne kisline, ki razgrajujejo maščobo.

Toda danes so ravni holesterola neuravnovešene - in ne gre preprosto za to, da bi ga bilo preveč. Uživamo preveč »slabih« maščob - nasičenih maščob in umetnih transmaščobnih kislin, ki zvišujejo ravni LDL-holesterola, slabega za srce. Zaužijemo pa premalo »dobrih« maščobnenasičenih maščob in omega-3 maščobnih kislin, ki se nahajajo v živilih, kot so repično olje, oreški in ribe - ki varujejo ravni »dobrega« HDL-holesterola. Poleg tega se izogibamo vadbi, ključni za ohranjanje nižjega LDL in višjega HDL.

Posledica: ne le nevarno visok holesterol, temveč nevarno neuravnovešene ravni dobrega HDL in slabega LDL. Najnovejše raziskave o zdravju srca kažejo, da lahko zanemarjanje tega ravnovesja z osredotočanjem izključno na zniževanje holesterola vodi v težave. Vodilni kardiologi ugotavljajo, da čim višji je vaš HDL in čim nižji je LDL, tem bližje ste »naravnemu« ravnovesju holesterola, ki naj bi ga imeli ljudje. To je najboljši način za zmanjševanje tveganja za zamašene arterije, srčni infarkt in možgansko kap. Obenem je pomembno ohranjanje zdrave ravni druge pomembne, a manj znane krvne maščobe, imenovane trigliceridi.

Majhni okrogli delci LDL so v vašem telesu tovornjaki, ki dostavljajo utekočinjeni holesterol naravnost v celice. Toda če se v krvi nakopiči preveč LDL (zaradi prehrane z veliko nasičenih maščob, prevelike telesne teže, neaktivnosti in včasih zaradi genov), se odvečni delci zakopljejo v občutljivo oblog o arterijskih sten. Prosti radikali - slabe kisikove molekule zaradi kajenja, prebave ali staranja - okvarijo LDL.

V arterijskih stenah se zato kopičijo maščobne lepljive obloge. Ce počijo, povzročijo krvni strdek, ki lahko privede do srčnega infarkta ali možganske kapi.

Preprosto povedano, visok LDL zvišuje

vaše tveganje za srčni infarkt in možgansko kap. Nižje ravni zmanjšajo vaše tveganje. Z za vsako točko nižjim LDL (meri se v miligramih na deciliter krvi ali mg/dl) se tveganje za srce zniža za 2 odstotka. Strokovnjaki zdaj menijo, da bi si morala večina ljudi prizadevati za številko, nižjo od 100 mg/dl - zlasti če imate tveganja za srce, kot so sladkorna bolezen, visok krvni tlak ali osebna zgodovina srčnih bolezni oziroma če kadite.
Zdravstveni vodnik za dolgo življenje; Avtorja: Debra Gordon, Sari Harrar; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2010, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Lek Lek
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja