Venora Prevent prevetivne dokolenke, 1 par

Preventivne dokolenke so razvite in izdelane v Sloveniji z namenom zaqotavliania osnovne kompresijske terapije z najvišjo mero udobja.
1235 1235

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

Preventivne dokolenke so razvite in izdelane v Sloveniji z namenom zaqotavliania osnovne kompresijske terapije z najvišjo mero udobja. Odlikuje jih kar 60% bombaža, brezšivno krožno pletenje, razširjen rob na vrhnjem delu nogavice ter ploski šiv na prstih, ki ne draži. Ojačano pletenje v stopalu skrbi za daljšo življenjsko dobo. Na votlo v kožni in črni barvi.

Postopna kompresija (14 - 18 mmHg) pospešuje venski pretok, lajša občutek težkih in utrujenih nog ter preprečuje otekanje gležnjev.

Model WIDE za osebe z nestandardno nogo in širšim obsegom meč.

Pridružite se naši akciji ozaveščanja o venski bolezni z meritvami venskega pretoka. 

Izberite ustrezno velikost nogavic

Pri izboru ustrezne velikosti nogavic je na voljo spodnja tabela, s pomočjo katere enostavno izberete velikost nogavic, ki bodo primerne za vas. 

W oznaka - označuje primer, ko potrebujete verzijo Wide. V primeru, da se obseg meč približuje zogrnji meji v sami slikovni tabeli, si lahko z namenom večjega udobja in prijetnosti nošnjen ogavic izberete Wide širšo verzijo nogavic. Učinkovitost izdelka se vsekakor ne zmanjša. 

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Preganjavica

Koga lahko bolezen prizadene?
Motnja se po navadi pojavi šele v sredini odraslega obdobja, zelo redko prej (na primer prepričanje, da imate grdo telo).

Kdaj bo do motnje prišlo in v kakšni obliki se bo ta pojavila, je odvisno od posameznikove življenjske situacije. Tako lahko pripadnik manjšine razvije upravičeno preganjavico, ki pa jo nato prenese še na druga področja. Velja, da je vsak človek pripravljen razviti določeno preganjavico.

Še vedno niso razvili enotne teorije, zakaj do blodenj sploh pride. Biologistični modeli izhajajo iz tega, da gre za motnjo presnove v možganih; psihodinamične razlage pa za to krivijo projiciranje: bolnik projicira lastne želje (na primer ljubosumje) na človeka, ki ga zasleduje, vendar se tega ne zaveda.

Včasih se preganjavica pojavi v okviru drugih psihičnih bolezni, na primer pri shizofreniji, depresiji ali alkoholizmu. Prav tako pa lahko preganjavico in blodnje povzročijo določena zdravila, na primer zdravilo za želodec omeprazol ali prekomerno doziranje zdravila za Parkinsonovo bolezen.

Preganjavica lahko traja zelo dolgo, včasih tudi vse življenje.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Neopredeljen Neopredeljen
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov