x
Vse kategorije
Veroval zapestni merilnik krvnega tlaka, 1 set
Veroval zapestni merilnik krvnega tlaka, 1 set
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Veroval zapestni merilnik krvnega tlaka, 1 set

Proizvajalec: Hartmann
Veroval zapestni merilnik krvnega tlaka za hitro in preprosto merjenje.
Cena: 48,07 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Težavapovišan krvni tlak, previsok krvni tlak
Tip izdelkamerilnik krvnega tlaka

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

Veroval zapestni merilnik krvnega tlaka za hitro in preprosto merjenje.

Naprava za merjenje krvnega tlaka na zapestju Veroval je kakovosten izdelek za popolnoma samodejno merjenje krvnega tlaka na zapestju odraslih ljudi, ki je primeren tako za klinično kot domačo uporabo. Naprava s priročnim samodejnim napihovanjem omogoča preprosto, hitro in zanesljivo merjenje sistoličnega in diastoličnega krvnega tlaka ter frekvence srčnega utripa brez predhodne nastavitve. Prav tako zazna morebiten nepravilen srčni utrip.

Merilnik krvnega tlaka lahko prek priloženega kabla USB priključite v računalnik. Prek računalnika lahko v programski opremi Veroval medi.connect ovrednotite izmerjene vrednosti.

Veroval zapestni merilnik krvnega tlaka za hitro in preprosto merjenje

• Velik zaslon za lažje branje izmerjenih vrednosti
• Odkrivanje in prikazovanje srčne aritmije
• Preprosta analiza izmerjenih vrednosti z uporabo semaforizirane signalizacije
• Vizualno preverjanje položaja za zagotovitev pravilnega položaja za merjenje v višini srca
• Priložen kabel USB

Preverjeno visoka stopnja natančnosti

Veroval zapestni merilnik krvnega tlaka ima dokazano, preverjeno izredno kakovost merjenja. Prejel je žig kakovosti Evropskega združenja za hipertenzijo.

Integrirano preverjanje položaja

Za natančno izmerjene vrednosti je pomembno, da je merilnik krvnega tlaka nameščen v višini vašega srca. V merilnik je integrirano preverjanje položaja kot dodatna pomoč za ugotavljanje pravilnega položaja merilnika krvnega tlaka. Če se na zaslonu izpiše ‘OK’, ste našli pravilni položaj.

Informacije o krvnem tlaku

Za določitev krvnega tlaka je potrebno izmeriti dve vrednosti:

  • Sistolični (zgornji) krvni tlak, ki nastane, ko se srce skrči in prečrpa kri v krvne žile.
  • Diastolični (spodnji) krvni tlak, ki nastane, ko se srčna mišica razteza in znova napolni s krvjo.
  • Izmerjene vrednosti krvnega tlaka so navedene v mmHg.

Za lažje vrednotenje rezultatov je na levi strani naprave za merjenje krvnega tlaka na zapestju Veroval barvni sistem semaforja v obliki kontrolne lučke, ki neposredno nakazuje, kam se uvršča izmerjena vrednost.

10 zlatih pravil za merjenje krvnega tlaka

Na merjenje krvnega tlaka vpliva veliko dejavnikov. Za pravilno izvajanje meritev upoštevajte naslednjih deset splošnih pravil.

1. Pred merjenjem ostanite mirni pribl. 5 minut. Tudi pri delu za pisalno mizo se sistolični krvni tlak v povprečju zviša za pribl. 6 mmHg in diastolični za 5 mmHg.

2. Eno uro pred merjenjem ne kadite in ne uživajte kave.

3. Meritev ne izvajajte, kadar vas zelo tišči na vodo. Napolnjen sečni mehur lahko povzroči povišanje krvnega tlaka za pribl. 10 mmHg.

4. Merite na goli nadlakti in v pokončnem sedečem položaju.

5. Če uporabljate zapestni merilnik krvnega tlaka, morate med merjenjem manšeto držati v višini srca. Pri nadlaktnem merilniku krvnega tlaka se manšeta na roki samodejno namesti na pravilno višino.

6. Med merjenjem ne govorite in se ne premikajte. Z govorjenjem se vrednosti povišajo za pribl. 6–7 mmHg.

7. Med dvema izvajanjema meritev je treba počakati najmanj eno minuto, žila ponovno razpre in je pripravljena za novo merjenje.

8. Pri zapisovanju izmerjenih vrednosti vedno zabeležite tudi datum in čas ter zaužita zdravila, kar lahko udobno in enostavno storite s programom Veroval® medi.connect.

9. Meritve izvajajte redno. Tudi če se vrednosti izboljšajo, jih morate še naprej sami preverjati.

10. Meritve izvajajte vedno ob istem času. Ker se vrednost krvnega tlaka pri ljudeh vsak dan spremeni pribl. 100.000-krat, posamezne meritve niso bistvenega pomena. Vrednosti krvnega tlaka je mogoče smiselno oceniti le, če meritve izvajate redno, vsak dan ob istem času v daljšem časovnem obdobju.

Priloge

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za dolgo življenje - težave s srcem

Preživite nekaj časa s prijatelji

Že drugje v tej knjigi ste prebrali, kako koristno je druženje za zdravje. Zdaj lahko k temu dodate še naslednje. Raziskovalci z Univerze Carnegie Mellon v Pittsburghu so ugotovili, da so imeli osamljeni študenti l. letnika šibkejši imunski odziv na cepivo proti gripi kot študenti z več prijatelji.

V primerjavi s placebom znatno okrepil imunski odziv na cepivo proti gripi pri ljudeh, starih med 50 in 55 let. Jemljite po 400 mg na dan tri tedne pred cepljenjem, nato pa obdržite ta odmerek še en teden.

Na široko se nasmehni te, ugriznite v sočno jabolko, poljubite svojo ljubico na ustnice - ko je vaše dentalno zdravje odlično, se lahko tem majhnim življenjskim radostim prepustite brez oklevanja.

Toda zdravi zobje so več kot le družabni pripomoček. Številne najbolj zdrave vrste hrane so hrust\jave (pomislite na sadje, zelenjavo, polnozrnata žita in oreške) in zahtevajo dobre zobe, da jih lahko jemo. Če vas zobje bolijo ali vam izpadajo, gre tudi vaša prehrana navzdol. Harvardska študija 3183 moških to potrjuje. Moški, ki so izgubili pet zob ali več, so zmanjšali uživanje natanko te zdrave hrane.
Zdravstveni vodnik za dolgo življenje; Avtorja: Debra Gordon, Sari Harrar; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2010, www.emka.si

Članki

Spletne vsebine

Ali lahko možgansko kap preprečimo?

Postopke preprečevanja možganske kapi delimo na primarno in sekundarno preventivo. Primarna se nanaša na zdrave ljudi, sekundama pa na tiste, ki so že preboleli možgansko kap, in one, pri katerih je tveganje za pojav možganske kapi veliko.... preberi več...

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Težavapovišan krvni tlak, previsok krvni tlak
Tip izdelkamerilnik krvnega tlaka

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.