Veste, da bi vitamin C in D morali jemati tudi vi?

četrtek, 28 oktober 2021

Zagotovo ste že slišali za vitamina C in D. Pa veste, zakaj je priporočljivo, da ju jemljete tudi vi? Zbrali smo nekaj impresivnih razlogov, zaradi katerih se boste hitro vprašali, zakaj ju niste pričeli uživati že prej. Vas zanima? Berite dalje!

 

C_in_d_vitamin

 

• Zmanjšate lahko tveganje za nastanek kroničnih obolenj

Vitamin C, močan antioksidant, ščiti vaše celice pred škodljivimi prostimi radikali. Zakaj so škodljivi? Ko se ti prosti radikali nakopičijo, spodbujajo oksidativni stres, ki je povezan s številnimi kroničnimi boleznimi. Z uživanjem vitamina C torej ščitite vaše telo in lahko zmanjšate tveganje za nastanek kroničnih obolenj ter okrepite vaš imunski sistem.

 

• Pozitivni učinki na vaše duševno počutje

Slaba volja in razdražljivost je pogostejša v zimskem času, ko primanjkuje sončne svetlobe. Razlog za to je ravno v nizkih ravneh vitamina D, katerega v poletnih dneh prejmemo prek sonca. Poskrbite za zadostno količino vitamina D tudi pozimi in tako izboljšajte vaše počutje ter duševno zdravje.

 

• Zaščitite se pred okužbami

Tudi vi vsako leto zbolite? Morda vam primanjkuje vitamina C in D. Vitamin C namreč spodbuja proizvajanje belih krvničk, ki ščitijo telo proti okužbam, ravno tako pa učinkovito krepi obrambni sistem naše kože. Prispeva pa tudi k hitrejšemu celjenju ran.
Pomanjkanje vitamina D se kaže v povečanju možnosti za okužbe dihal, kar se je izkazalo za kritično ravno v času pandemije koronavirusa. Poskrbite za zadostni vnos vitaminov in povišajte vašo odpornost!

 

• Možnost zmanjšanja krvnega tlaka

Imate visok pritisk? Poizkusite z uživanjem vitamina C! Raziskave kažejo, da lahko vitamin C zniža krvni tlak tako pri ljudeh z visokim krvnim tlakom kot tudi pri zdravih osebah.

 

• Okrepite kosti in zmanjšajte tveganje zloma

Veste, po čem je vitamin D najbolj slaven? Po sposobnosti krepitve kosti. Spodbuja namreč absorbcijo kalcija v našem črevesju, kar na koncu prispeva k normalni mineralizaciji in močnim, okrepljenim kostem.

Vitamini C in D skupaj predstavljajo učinkovito kombinacijo z vrsto pozitivnih učinkov na celotno telo.

 

Priporočljivo jih je uživati vsaj nekaj mesecev, da dosežete želen učinek. Za vas smo pripravili izbor vitaminov C in D, ki zadostujejo za vsaj 3 mesece redne uporabe. Za še lažji nakup pa smo mu pripeli še izjemno ceno!

Izkoristite akcijo -15% in se pripravite na hladne dni čili in zdravi.

 

Zakaj priporočamo ravno NOW?

Prehranska dopolnila NOW so zdravju prijazna in ne vsebujejo titanovega dioksida kot večina preostalih prehranskih dopolnil na trgu.

Titanov dioksid je namreč po mnenju stroke potencialno kancerogen, v mnogih državah pa je tudi že prepovedan. Izberite torej prehranska dopolnila NOW in poskrbite za svoje zdravje na zdrav način.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Komentirajte

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.