x
Vse kategorije
Vichy aqualia thermal krema za okrog oči, 15 mL
Vichy aqualia thermal krema za okrog oči, 15 mL
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Vichy aqualia thermal krema za okrog oči, 15 mL

Proizvajalec: Vichy
Področje okrog oči je vidno okrepljeno, pomirjeno in osveženo.
Cena: 17,91 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkakrema

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

AQUALIA THERMAL YEUX
OČESNE VREČICE IN TEMNI KOLOBARJI – Krepi kožo

UČINKOVITOST

Gubice, ki jih povzroča izsušitev kože, so zglajene, očesne vrečice pa manj opazne. Področje okrog oči je vidno okrepljeno, pomirjeno in osveženo.

UPORABA

Nanesite dvakrat dnevno na predel okrog oči. Koža mora biti temeljito očiščena. Vtrite z nežno masažo s krožnimi gibi.

UČINKOVINE

Celična vodna meglica termalne vode Vichy. Sestavini dekstran in escin pomagata zmanjšati očesne vrečice in temne kolobarje pod očmi.

TESKTURA

Tekstura s tekočimi kristali pomaga omiliti nastajanje gubic, ki jih povzroča izsušitev kože.

VSEBINA

Tuba 15 ml

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Parazitologija človeka - Paraziti v ekosistemu

Mehanični prenašalci ali vektorji prenašajo viru se, bakterije in parazite, preprosto tako, da jih na svojem telesu prenašajo z osebe ali s kraja na drugo osebo ali v drug kraj. Hišna mu ha tako prenaša ciste amebe Entamoeba histolytica iz okuženih iztrebkov na živila, jedilni pribor ali druge predmete, s katerih prej ali slej pridejo v usta nove osebe.

Včasih pa so artropodi sami človeku v hudo nadlego in škodujejo njegovemu zdravju. Uš npr. ne prenaša vedno mikrobov, je pa že s svojo navzočnostjo vir neprijetnih občutkov. Nekateri artropodi imajo nevaren ali hudo neprijeten ugriz. Klopi, pršice, pajki, komarji, stenice, bolhe in še mnoge druge žuželke človeka vbadajo. Pri tem mnoge sesajo kri. Škorpijoni, mravlje, čebele in ose pičijo. Nekatere se zarijejo človeku v kožo kot odrasle ali kot ličinke in se hranijo z nekrotičnim tkivom, povzročajo miozo oz. mijozo (myasis, myiosis).

Insekticidi

Za zatiranje insektov in nekaterih drugih artropodav poznamo kemična sredstva, insekticide. Če delujejo na ličinke, jih imenujemo larvicidi, če na odrasle, pa adulticidi. Glede na to, kako strupi delujejo na členonožce, ločimo prebavne, dihalne in kontaktne strupe. Prebavni strup, ki ga mora artropod požreti, se sedaj redko uporablja. Fumigante ali aerosole uporabljajo kot dihalne strupe predvsem v zaprtih prostorih. Najbolj se uporabljajo kontaktni strupi z dolgotrajnim ali residualnim delovanjem, ki delujejo skozi hitinski oklep artropoda. Nekateri insekticidi, kakršna sta cianova kislina in metilbromid, niso strupeni samo za členonožce, ampak tudi za vretenčarje in zato niso uporabni. V posebnih razmerah še vedno uporabljajo cianovo kislino in ogljikov žveplec v obliki fumiganta, npr. pri zatiranju podgan in bolh med epidemijo kuge.
Parazitologija človeka; Založba Didakta - www.didakta.si

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkakrema

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.