Vichy nutrilogie 1 krema, 50 mL

Z redno uporabo suha koža postane postopoma normalna. Z redno uporabo suha koža postane postopoma normalna.
441031 2098

Ocene in mnenja

Opis

Nutrilogie 1 - globinska nega za suho kožo
Globinsko deluje na vzrok suhe kože.
Preizkušeno na občutljivi koži.

UČINKOVITOST

24-urno udobje in prožnost kože. Z redno uporabo suha koža postane postopoma normalna.

UPORABA

Nanesite vsak dan zjutraj in/ali zvečer na prej temeljito očiščeno kožo. Nežno vmasirajte, da bo izdelek dobro prodrl v kožo. Nutrilogie omogoča takojšnje ličenje.

UČINKOVINE

Sphingo-Lipid®, molekula, ki spodbudi kožo, da začne spet tvoriti lastne lipide. - Kompleks proti prostim radikalom. - Termalna voda Vichy. - Rastlinska olja, bogata z esencialnimi maščobnimi kislinami. - Glicerin.

TESKTURA

Nemastna in izredno vpojna tekstura nove generacije.

VSEBINA

Lonček 50 ml

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Parazitologija človeka - Paraziti v ekosistemu

Kadar človek ne zaužije iker, temveč jajčeca, se iz njih v tankem črevesu razvijejo ličinke, ki skozi črevesno steno pridejo v krvni obtok in s krvjo po telesu. Povzročijo lahko hudo bolezen cisticerkozo (cysticercosis). Infekcijo spremljajo miozitis, vročina in eozinofilija. V mišicah se ličinke obdajo z ovojnicami, ki po nekaj letih poapnijo. Take encistirane ličinke navadno ne delajo nobene škode. Učinek pa je posebno hud, kadar se ikre naselijo v možganih (nevrocisticerkoza) ali v očeh. Bolnik ima tedaj pogosto božjasti podobne napade in poškodbe na očeh. Ocenjujejo, da se v 60-90 % vseh inficiranih ličinke naselijo v možganih, v manjšem odstotku v mišicah in v še manjšem odstotku, 1-3 %, v očeh. Napoved bolezni je vedno odvisna od števila ličink in od kraja, kjer so se naselile. V Sloveniji nevrocisticerkozo navadno ugotovimo pri priseljencih s področij, kjer je cisticerkoza endemična (Garcia in sod., 2003, Pawlowski in sod., 2005, Logar in sod., 2008, Sinha in Sharma, 2009, Šoba in Logar, 2009).

Diagnoza

Infekcijo spoznamo po jajčecih, ki jih ne razlikujemo od jajčec trakulje T. saginata, in po proglotidah oz. po številu vej v uterusu. [ajčeca lahko poleg preiskave fecesa dobimo včasih tudi s pomočjo lepljivega celofanskega traku, kakor to delamo pri prepoznavanju gliste Enterobius.
Parazitologija človeka; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Vichy Vichy
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja