Visiclear kapljice za oko, 15 mL
Visiclear kapljice za oko, 15 mL
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Visiclear kapljice za oko, 15 mL

Proizvajalec: Pfizer

Zoža žile v očesu in zaustavi solzenje oči.

Cena: 7,37 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo, kapljice
Namennega oči
Mesto uporabeočesno zrklo

Opis

1. KAJ JE ZDRAVILO VisiClear IN ZA KAJ GA UPORABLJAMO

Zdravilo VisiClear vsebuje učinkovino tetrizolinijev klorid, ki preprečuje vnetje očesne veznice in ima učinke, podobne delovanju simpatičnega živčevja. Deluje tako, da zoža žile v očesu in zaustavi solzenje oči. Gre za podaljšano delovanje, ki nastopi nekaj minut potem, ko smo si kapljice vkapali v oči.
Uporablja se za zmanjševanje povečane količine krvi v sluznici oči pri bolnikih z vnetjem oči, na primer zaradi dima, vetra, klorirane vode in svetlobe, pa tudi alergijskih vnetij, kot sta seneni nahod in alergija na cvetni prah. Pozitivni učinki uporabe vključujejo ublažitev pekočega občutka, draženja, srbenja in bolečine ter zmanjšanje prekomernega nastajanja solz.

2. KAJ MORATE VEDETI, PREDEN BOSTE UPORABILI ZDRAVILO VisiClear

Ne uporabljajte zdravila VisiClear
· Če ste alergični na (preobčutljivi za) tetrizolinijev klorid ali katerokoli sestavino zdravila VisiClear,
· Če imate glavkom z zaprtim zakotjem,
· Če je uporabnik otrok, mlajši od dveh let.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila VisiClear
· Če imate hudo srčnožilno bolezen (npr. koronarno bolezen srca, visok krvni tlak, tumor nadledvične žleze) ali presnovno motnjo (npr. povečano delovanje ščitnice, sladkorno bolezen).
· Če imate suhi rinitis (vnetje nosne sluznice) ali keratokonjunktivitis (vnetje roženice in veznice).
· Če prejemate druga zdravila, ki potencialno zvišujejo krvni tlak (npr. zaviralce monoamin-oksidaze).

Dojenčki in otroci, mlajši od dveh let, naj ne prejemajo zdravila VisiClear.
Izogibati se je treba dolgotrajni rabi zdravila in prevelikim odmerkom. Uporaba pri otrocih in uporaba v večjih odmerkih je zato dovoljena le pod zdravniškim nadzorom.

Izogibati se je treba neposrednemu stiku s kontaktnimi lečami, ker je možno, da material, iz katerega so leče, postane moten. Če lahko bolnik kljub težavam z očmi nosi kontaktne leče, mora leče odstraniti iz očesa še pred vkapanjem kapljic v solzni mešiček. Ponovno jih lahko vstavi šele 15 minut po končanem vkapanju.

Uporaba drugih zdravil
Sočasna uporaba zaviralcev monoamin-oksidaze in tricikličnih antidepresivnih zdravil lahko okrepi učinek na zoženje ožilja in dvigne krvni tlak.
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli drugo zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Nosečnost in dojenje
Ni na voljo podatkov o prehajanju tetrizolina skozi posteljico ali v materino mleko. Zaradi možnih sistemskih neželenih učinkov uporaba zdravila v času nosečnosti in dojenja ni priporočljiva.
Preden vzamete katerokoli zdravilo, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
V redkih primerih se po vkapanju kapljic za oko VisiClear lahko pojavijo razširjene zenice ali zamegljen vid. Oboje lahko vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev.
Zato se v teh primerih pred vožnjo z avtomobilom oziroma drugim vozilom ali pred delom z električnim orodjem ali stroji posvetujte s svojim zdravnikom.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila VisiClear
Zdravilo vsebuje konzervans benzalkonijev klorid, ki lahko povzroči draženje oči. Izogibajte se stiku z mehkimi kontaktnimi lečami. Odstranite kontaktne leče pred uporabo in počakajte najmanj 15 minut, preden si jih zopet vstavite. Lahko spremeni barvo mehkih kontaktnih leč.

3. KAKO UPORABLJATI ZDRAVILO

 VisiClearPri uporabi zdravila VisiClear natančno upoštevajte navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Koliko kapljic za oko VisiClear je potrebno vkapati in kako pogosto jih uporabljati?
Z lahnim pritiskom na plastenko v obolelo oko kanite eno kapljico zdravila VisiClear dvakrat ali trikrat na dan. Pred vkapanjem odstranite kontaktne leče (glejte poglavje 2).

Kako uporabljati VisiClear kapljice za oko?
Ob prvi uporabi zaščitni pokrovček plastenke odprete tako, da najprej v celoti odstranite zaščitno zanko, nato pa pokrovček trdno privijete. Konica na vrhu pokrovčka predre vrh plastenke in s tem je plastenka odprta. Odprtino plastenke obrnete navzdol in kanete eno kapljico v obolelo oko.
Konica plastenke naj ne pride v stik z nobeno površino.
Na koncu lahko pokrovček privijete kot običajno.

Koliko časa uporabljamo VisiClear kapljice za oko?
Kapljice za oko VisiClear uporabljamo le za manjša očesna vnetja. Če v 48 urah olajšanja ni ali če se vnetje in pordelost oči nadaljujeta oziroma se celo poslabšata, je treba zdravilo prenehati uporabljati in se posvetovati z zdravnikom.
Vnetje in pordele oči kot posledica hudih bolezni oči, kot so infekcija, tujek v očesu ali kemijska travma roženice, prav tako zahtevajo posredovanje zdravnika. Pri hudi bolečini v očeh, glavobolu, izgubi vida, pojavu lebdečih madežev in močni pordelosti oči, bolečini v očeh pri močni svetlobi ali dvojnem vidu se je treba takoj posvetovati z zdravnikom.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila VisiClear, kot bi smeli
Takoj se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom.
Izogibati se je treba dolgotrajni uporabi in prevelikim odmerkom, posebno pri otrocih. Pri otrocih se lahko v primerih absorbiranih prevelikih odmerkov zaradi požiranja pojavijo različni simptomi, zvišan krvni tlak ter motnje srčnega ritma.
Drugi možni simptomi pri prevelikih odmerkih so: razširjene zenice, slabost ali navzea, vročina, krči, hitro bitje srca, motnje srčnega ritma, zastoj srca, pljučni edem (nakopičenje tekočine v pljučih), motnje dihanja, duševne motnje.
Nadalje se lahko v določenih okoliščinah pojavijo znaki oslabljene možganske funkcije, kot so zaspanost, znižana telesna temperatura, upočasnjeno bitje srca, padec v šok in padec krvnega tlaka, zastoj dihal ter koma.
Če ste pozabili vzeti zdravilo VisiClear ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.

4. MOŽNI NEŽELENI UČINKI

Kot vsa zdravila ima lahko tudi zdravilo VisiClear neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih.
Občasno se lahko pojavijo reaktivna povečana prekrvavljenost očesa, pekoča sluznica, suha sluznica, sistemski učinki (npr. neprijetni občutki ob hitrem ali močnem bitju srca, glavobol, tresenje, slabost, potenje in naraščanje krvnega pritiska).
V enem samem primeru so poročali o epitelijski keratinizaciji (poroženevanju vrhnjega sloja celic) na očesni veznici, z zaporo solznih žlez in epiforo (nenormalnim odtekanjem solz po licih zaradi zapore solznih kanalov).
Neželeni učinki kapljic za oko VisiClear so v glavnem blagi in zaradi njih zdravljenja ni treba prekiniti. V primeru resnejših težav se prosimo posvetujte s svojim zdravnikom, ali naj z uporabo nadaljujete ali pa so potrebni drugačni ukrepi.
Če katerikoli neželeni učinek postane resen ali če opazite katerikoli neželeni učinek, ki ni omenjen v tem navodilu, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta.

5. SHRANJEVANJE ZDRAVILA

 VisiClearZdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!
Shranjujte pri temperaturi do 25° C.

Kapljice za oko porabite v 1 mesecu po odprtju plastenke.
Zdravila VisiClear ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na škatli. Datum izteka roka uporabnosti se nanaša na zadnji dan navedenega meseca.

Zdravila ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu odstranjevanja zdravila, ki ga ne potrebujete več, se posvetujte s farmacevtom. Takšni ukrepi pomagajo varovati okolje.

6. DODATNE INFORMACIJE

Kaj vsebuje zdravilo VisiClear
– Zdravilna učinkovina je tetrizolin. En ml raztopine kapljic za oko vsebuje 0,5 mg tetrizolinijevega klorida, kar ustreza 0,42 mg tetrizolina.
– Pomožne snovi so: benzalkonijev klorid, natrijev klorid, borova kislina, boraks, dinatrijev edetat, voda za injekcije.

Izgled zdravila VisiClear in vsebina pakiranja

Kapljice za oko VisiClear so bistra, brezbarvna raztopina.

Zdravilo je na voljo v škatli s plastenko z zaporko s kapalko po 15 ml kapljic za oko.

Način izdaje zdravila VisiClear

Izdaja zdravila je brez recepta v lekarnah.

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Vesna; | 9. 11. 2016 01:00
/
Po teh kapljicah so moje oči spočite in bolje vidim,

Priloge

Ali ste vedeli

Vid

»Predelava podatkov« Mrežnica najprej zbere informacije, ki nam jih je optični aparat očesa posredoval do fotoreceptorjev. Sledi potovanje vidnega dražljaja po vidnem živcu in vidni poti do možganov zadaj. Tam se že oblikuje zaznava barve, lokacija v prostoru, orientacija slike. Tu se že zlivajo slike enega in drugega očesa, zato smo sposobni predmet prostorsko lokalizirati. Na tem mestu smo zaradi združevanja slik posameznih fotoreceptorjev sposobni videti kot eno sliko tudi tedaj, ko se predmet giblje. Iz možganov zadaj pa potem potuje informacija naprej v sprednje in stranske dele možganov, kjer to zaznavo predela in nam prikaže sliko kot jo mi kasneje lahko opišemo. Da pa mi pravilno odreagiramo, pa se oddvojijo informacije že prej iz vidne poti ter potem vodijo v motorične centre, kjer se oblikuje reakcija npr. na bližajoči se predmet.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Čepki za ušesa Jaco Enterprise, 2 kom

2,19 €

Curasept 712 zobna pasta, 75 mL

9,65 €

Lekadol 500 mg, 20 tablet

3,69 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo, kapljice
Namennega oči
Mesto uporabeočesno zrklo

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.