Vivamel alginatna obloga z medom za kronične rane
Vivamel alginatna obloga z medom za kronične rane
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Vivamel alginatna obloga z medom za kronične rane

Proizvajalec: Tosama
Prepojen je z medicinskim slovenskim kostanjevim medom.
Cena: 42,86 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaobloga
Namenabsorbcija eksudata
Mesto uporaberana

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK
 
Tosama predstavlja prvo slovensko primarno oblogo za zdravljenje ran Vivamei. Razvili smo jo v sodelovanju s Kliničnim centrom, z ljubljansko Biotehniško fakulteto in Čebelarsko hišo Božnar.
 
Oskrba ran s klasično gazo se opušča, nadomeščajo pa jo sodobni materiali. Njihove prednosti so v omogočanju vlažnega celjenja, z rano se ne sprijemajo in zato ne povzročajo bolečin ob menjavi, na rani pa lahko ostanejo tudi več dni. 
Vivamel je narejen na bazi kalcijevih alginatov, prepojen pa je z medicinskim slovenskim kostanjevim medom. Pozitivne lastnosti delovanja medu na rane so bile dobro poznane že v preteklosti in tudi klinična testiranja Vivamela na UKC so po-kazala, da je primeren za zdravljenje širokega spektra ran v različnih fazah celjenja. Posebej je primeren za zdravljenje kroničnih ran, ki se slabo ali počasi celijo in se ne odzivajo na antibiotično zdravljenje. Obloge Vivamel skrajšajo čas celjenja ran in zmanjšujejo neprijeten vonj okužene rane. Priporočamo jih tudi pri celjenju kirurških ran, ran po poškodbi, opeklin, golenjih in diabetičnih razjed ter razjed zaradi pritiska, okuženih ran in ran z močnim vonjem. 

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaobloga
Namenabsorbcija eksudata
Mesto uporaberana

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.