Vložki vir normal, 10 higienskih vložkov

Ženski higienski vložki. Ženski higienski vložki.
529109 1123

Ocene in mnenja

Opis

Ženski higienski vložki.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Rak na dojki

Genetsko pogojeni rak na dojki
Za zdaj sta znana dva gena za raka na prsih: BRCA 1 in BRCA 2.

Če se v družini večkrat pojavi rak na dojki ali rak na jajčnikih, potem je smiseln genetični pregled. Pred pregledom je priporočljivo tudi psihično posvetovanje, da se lahko ženska osebno odloči (Hočem vedeti ali ne? Kaj pomeni to za moje življenje?).

Pri ženskah, ki so nosilke teh genov, obstaja okoli BO-odstotno tveganje, da se bo pri njih tekom življenja razvil rak na dojki. Tudi verjetnost pojavitve raka na jajčniku je večja, še posebej pri nosilkah gena BRCA 1.

Za nosilke teh genov so priporočljivi natančnejši ukrepi za pravočasno odkritje: bolnice morajo še resneje jemati preventivne ukrepe (normalna telesna teža, redno gibanje, zdrava prehrana, ne-kajenje in zmerno pitje alkohola). Terapija z antiestrogeni (rolaksifen, tamoksifen) lahko tveganje pojavitve raka na dojki zmanjša vsaj za tretjino. Preventivna odstranitev obeh dojk se predlaga in izvaja predvsem v ZDA in zmanjša tveganje za prek 90 odstotkov. Preventivna odstranitev jajčnikov pa ne zmanjša le tveganja pojavitve raka na jajčniku skoraj na ničlo, ampak zaradi zmanjšanja izločanja tudi nevarnost raka na dojki.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Tosama Tosama
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja