x
Vse kategorije
Voltaren emulgel, 50 g
Voltaren emulgel, 50 g
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Voltaren emulgel, 50 g

Proizvajalec: Medis

Gel za lajšanje bolečin.

Cena: 7,93 €
Vprašaj nas

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

marina*** | 22. 12. 2014 01:00
/
Zaradi prisilne drže sem imela pekoče bolečine v vratnem delu hrbtenice in med lopaticami. Voltaren emulgel sem uporabljala zvečer pred spanjem ali zjutraj in po par dnevih je bolečina bila še komaj opazna. Hitro se vpije in je prijetnega vonja, ima tudi rahlo hladilen učinek.Vredno nakupa, zelo priporočam. Marina

Opis

Voltaren Emulgel je prva pomoč pri bolečinah v hrbtu, športnih in nezgodnih poškodbah (izvini, izpahi, udarnine), revmatizmu mehkih tkiv (teniški komolec, vnetje Ahilove tetive) ter pri blagih oblikah revmatičnih bolezni (osteoartroza, artritis). Edinstvena formula Voltaren Emulgela združuje prednosti gela in kreme kar omogoča, da aktivna učinkovina diklofenak hitro po nanosu ublaži bolečino in vnetje ter pospeši naravni proces zdravljenja. Voltaren Emulgel se hitro vpija, se z lahkoto vtre ter se ne masti in prijetni hladi.
Gel za lajšanje bolečin
Voltaren Emulgel je učinkovito zdravilo pri zdravljenju:
popoškodbenih vnetij tetiv, mišičnih vezi, mišic in sklepov
revmatizma mehkih tkiv
Enostavno, učinkovito in hitro za:
aktivne ljudi
športnike
za ljudi, ki trpijo za artritisom
za vse, ki jih pogosto spremljajo bolečine v sklepih in mišicah
Voltaren Emulgel:
že hitro po nanosu ublaži bolečino in vnetje
pospešuje zdravljenje
po enostavnem nanosu na obolelo mesto kože ne masti in se ne lepi
dobro poznan in z odličnimi večletnimi izkušnjami
Sestava
1 g gela vsebuje 11,6 mg dietilamonijeve soli diklofenaka, kar ustreza 10 mg natrijeve soli diklofenaka.
Pomožne snovi: karbomer 974 P, makrogol cetil stearil eter 1000, kokoilkaprilat kaprinat, izopropil alkohol, tekoči parafin, dietilamin, propilenglikoi, parfumirana krema 45, prečiščena voda.

Lastnosti in delovanje

Voltaren Emulgel je zdravilo za zunanjo uporabo z analgetičnimi lastnostmi. Odpravlja bolečine, ki nastanejo zaradi revmatskih bolezni ali poškodb. Hitro se vpije v kožo, zaradi vodno-alkalne podlage pa daje blag hladilni občutek.

Indikacije

Voltaren Emulgel je namenjen lokalnemu zdravljenju popoškodbenih vnetij tetiv, mišičnih vezi, mišic in sklepov (zaradi zmečkanine, zvina ali izpaha), revmatizma mehkih tkiu (tendovaginitis, bursitis) in lokalnih oblik revmatskih bolezni (osteoartroze perifernih sklepov in hrbtenice, periartropatije).

Kontraindikacije

Voltaren Emulgel je kontraindiciran pri bolnikih, ki so preobčutljivi za diklofenak, izopropil alkohol, propilenglikol ali druge sestavine zdravila, in pri bolnikih, ki so preobčutljivi za salicilate ali druga nesteroidna protivnetna zdravila.

Previdnostni ukrepi

Voltaren Emulgel lahko uporabljamo na zdravi in nepoškodovani koži. Ne sme priti v stik z očmi ali sluznicami. Po nanašanju Voltaren Emulgela si umijte roke. Če uporabljamo Voltaren Emulgel daljše obdobje na veliki površini kože, ni mogoče izključiti sistemskih stranskih učinkov. Izogibamo se uporabi okluzijskih povojev. Pri uporabi Voltaren Emulgela se izogibamo pretiranemu sončenju. Lahko ga uporabljamo samega ali, po predhodnem posvetovanju z zdravnikom, hkrati z drugimi oblikami Voltarena.

Medsebojna učinkovanja zdravil

Ni podatkov- namenjen je samo za uporabo na koži.

Posebna opozorila

Uporabe Voltaren Emulgela ne priporočamo pri otrocih, ker še ni dovolj kliničnih izkušenj. Ce se stanje po nekaj dneh zdravljenja ne izboljša ali če se poslabša, se posvetujte z zdravnikom.

Nosečnost in dojenje

Zdravljenja z Voltaren Emulgelom med nosečnostjo in dojenjem ne priporočamo, ker ni dovolj kliničnih izkušenj. Gela ne smemo nanašati na dojke med dojenjem.

Vpliv na psihofizične sposobnosti

Voltaren Emulgel ne vpliva na sposobnost za upravljanje vozil in strojev.

Odmerjanje in uporaba

Voltaren Emulgel uporabljamo lokalno na koži. Na boleče mesto nanesemo tri- ali štirikrat na dan Z do 4 g Voltaren Emulgela (količina približno ustreza velikosti češnje do oreha) in ga rahlo vtremo v kožo.
Voltaren Emulgel lahko uporabljamo sočasno z drugimi oblikami zdravila Voltaren.

Preveliko odmerjanje

Zaradi majhne sistemske absorpcije prek kože je verjetnost neželenih učinkov manjša. Če se zaradi neustrezne uporabe pojavijo sistemski učinki, jih zdravimo simptomatično. V primeru zaužitja gela poskušajte izzvati bruhanje in se posvetujte z zdravnikom. Malo je verjetno, da bi zaužitje gela povzročilo klinično pomembno sliko zastrupitve.

Stranski učinki

Na mestu uporabe Voltaren Emulgela se lahko občasno pojavijo srbenje, rdečina, edem, kožni izpuščaji in koža se lahko lušči.
Zelo redke so sistemske reakcije (preobčutljivostne reakcije in preobčutljivost za sončno svetlobo). Do sistemskih stranskih učinkov pride le izjemoma, če uporabljamo Voltaren Emulgel dalj časa na veliki površini kože.
Če opazite ali sumite na neželene učinke zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Priloge

Ali ste vedeli

Bolečine v komolcu

Kateri so načini zdravljenja?

Zdravnik bo na začetku morda predpisal sredstva za lajšanje bolečin (analgetik ali nestereoidni antirevmatik: paracetamol ali diklofenak, naproksen, ibuprofen, ketoprofen idr.). Uporaba nesteroidnih antirevmatikov ni pokazala pomembnih prednosti pred čistimi analgetiki. Fizikalna terapija obsega hlajenje z ledom, terapijo z ultrazvokom, vaje za krepitev mišic, navodila za ogrevanje pred predvideno dejavnostjo. Ultrazvok uporabljajo intermitentno - trikrat tedensko ali kontinuirano. Ultrazvok ima termične in mehanične učinke na tarčno tkivo. Poveča lokalni metabolizem, pretok, raztezljivost vezivnega tkiva in regeneracijo tkiv. Ugodni učinki za bolnike z mišično-skeletnimi težavami vključujejo omilitev bolečine, izboljšanje gibljivosti in zmanjšanje otekline. Terapija z laserjem naj bi vplivala predvsem na regeneracijo kolagena in na eventualno vnetje okolnega tkiva v akutni fazi. Pri hujših težavah lahko vbrizgamo na boleče mesto tudi kortizonske preparate in anestetik. Bolnik dobi tako imenovano -blokado-. Postopek se lahko ponovi dva- do trikrat v razmaku nekaj tednov. Nošnja opornice, oziroma ortoze zmanjša akutne težave, uporaba ortoze nekoliko razbremeni narastišče kite.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Spletne vsebine

Glukozamin in osteoartroza - ali bo bolečina minila???

Vloga glukozamina pri zdravljenju blage do zmerne osteoartroze S pojmom osteoartroza (OA) opisujemo skupino prepletajočih se stanj z različno etiologijo, a podobnimi biološkimi, morfološkimi in kliničnimi posledicami. Pri osteoartrozi gre... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

NAN Complete Comfort, 400 g

15,48 €

Aspirin 500 mg, 20 obloženih tablet

5,95 €

Micropor lepilni trak - Širina: 2,5 cm

1,35 €

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.