Ali lahko blago vrnem?

Vračilo blaga

Naši poslovni običaji predvidevajo, da blago, ki se prodaja na spletni lekarni večinoma NI mogoče vrniti ali zamenjati!


V zakonu o varstvu potrošnikov v členu 43.č. je zapisano, da potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe (v našem primeru pogodbo predstavlja samo naročilo, ki postane veljavno z odpošiljanjem le-tega preko spletne strani www.moja-lekarna.com) v primeru, da narava samih izdelkov ni primerna za vračilo!

V kolikor je na straneh Spletne lekarne Žužemberk kupljeno zdravilo, prehransko dopolnilo (v obliki tablet, kapsul, tekočin...), medicinsko tehnični pripomoček (npr. testni lističi, merilniki ipd) ali kozmetični proizvod, pripomočki, ki se na kakršen koli način vstavljajo v telo oziroma prihajajo v stik s telesnimi tekočinami, potem vračilo naročenega blaga NI mogoče. 

V kolikor si želite prebrati še Zakon o varstvu potrošnikov to lahko storite s klikom na povezavo >>

Pozor:

To določilo  zakona o varstvu potrošnikov ne velja, če Lekarna Žužemberk dostavi napačne izdelke oziroma se rešuje napaka sporazumno s kupcem. 

Izdelki, ki so primerni za vračilo

Lekarna Žužemberk opravlja poleg prodaje zgoraj naštetih izdelkov (prehranska dopolnila, zdravila, medicinsko tehnični pripomočki ter kozmetični proizvodi) tudi nekatere izdelke, ki jih stranka vseeno lahko vrne. Med njimi so to vsi tisti izdelki, za katere ni potrebno hranjenje pri kontrolirani temperaturi ter ne spadajo v zgoraj navedene skupine (npr. obutev).

Reševanje reklamacij!

V primeru, da je bila napaka storjena s strani podjetja Lekarna Žužemberk, lahko kupec kontaktira naše podjetje preko telefona 07 3888 000 ali pa nam o težavi piše na elektronski naslov [email protected]

Sodelovanje s strani kupca je v tem primeru nujno za čim hitrejšo in enostavnejšo razrešitev problema.

V kolikor se dostavljeni izdelki vsebinsko razlikujejo od tistih, ki jih je kupec naročil, kupec kontaktira Lekarno Žužemberk preko na spletni strani objavljenih kontaktov ter se z dobaviteljem (Lekarno Žužemberk) dogovori o ustrezni rešitvi napačno dobavljenih izdelkov (izdelke lahko nadomestimo s pravilnimi v kolikor so ti dobavljivi, možno je tudi vračilo denarja/dobropis). Ponudnik v tem primeru krije stroške ponovnega pošiljanja!

V primeru, da je bil stranki po pomoti poslan napačen izdelek, naročen izdelek pa ni dobavljiv (trenutna nedobavljivost, prenehanje prodaje tega izdelka ipd.) se Lekarna Žužemberk z naročnikom dogovori za vračilo izdelka, morebitno zamenjavo s podobnim izdelkom. Pri tem Lekarna Žužemberk krije stroške povračila (poštnine) napačno poslanega izdelka, ki so pri vračanju blaga nastali. Ustrezna komunikacija s strani stranke je v tem primeru nujna!

Pozor: Izdelek je možno reklamirati le, če njegova embalaža še ni odprta - enako velja tudi v primeru napačno poslanega izdelka. V kolikor je ovojnina napačno poslanega izdelka poškodovana ali kako drugače uničena (odstranjeno varovalo) izdelka ni mogoče reklamirati!

Pri pošiljanju blaga v okviru reklamacije mora stranka zagotoviti, da bo blago, ki ga vrača v povsem enakem stanju kot ga je prejela - torej nepoškodovano. Dobljenega poškodovanega reklamiranega blaga ne bomo priznali.

Pozor: paketov z odkupnino ne sprejemamo!

V primeru, da so dostavljeni izdelki neustrezne kvalitete oziroma niso v soskladju s specifikacijami in zahtevami za ta izdelek, potem mora kupec nemudoma (najkasneje pa v osmih dneh po prejemu paketa) sporočiti reklamacijo Lekarni Žužemberk na enega izmed njenih na spletni strani www.moja-lekarna.com objavljenih kontaktov.

Lekarna Žužemberk tudi ne odgovarja za katero koli skrito (tovarniško) napako znotraj samega izdelka. Izdelek je mogoče reklamirati v osmih dnev od prejema paketa na naslov [email protected] z natančnim opisom problema. Lekarna Žužemberk ni odgovorna za morebitne napake izdelka, ki niso opazne.

Pozor: čeprav se ekipa Spletne lekarne Žužemberk neprestano trudi za posodabljanje vsebin na straneh Spletne lekarne Žužemberk (www.moja-lekarna.com), so lahko nekatere vsebine vseeno nekoliko zastarele, enako velja za ves slikovni material - trudimo se, da so slike čim bolj reprezentativne in posodobljene.

Vsebina in slike so le informativne narave. V kolikor želite preveriti dejansko stanje nas kontaktirajte. V kolikor je reklamacija posledica nakupa, ki je bil izvršen samo na podlagi slikovnega materiala na straneh spletne lekarne, je (ob dejstvu, da so nekatere slike samo informativne narave) kakršni koli sklicevanje na njih povsem brezpredmetno. Vedno smo vam na voljo na 07 3888 000 kjer se lahko še dodatno prepričate o produktu.

Ob morebitnih dvomih pred nakupom, smo vam na voljo na številki 07 3888 000 ali pa nam pišite na [email protected], s čimer se lahko zavarujete pred morebitnim nezadovoljstvom ob prejemu naročila. Kupcu bo usposobljeno osebje pomagalo pri odločitvi pred samim nakupom.

V kolikor se odločite in želite blago vrniti, je pošiljatelj sam dolžen prevzeti stroške pošiljanja, pri tem pa tudi poskrbeti za ustrezno zaščito blaga. V kolikor je pošiljka v drugačnem stanju kot pred samim pošiljanjem blaga nismo dolžni reklamirati. Če se s poslovnimi običaji ne strinjate, nam sporočite svoje mnenje na naslov: [email protected].

Kako ravnati v primeru, da sem paket naročil, Lekarna Žužemberk ga je že odposlala in ga ne potrebujem več?

Poravnati je potrebno samo stroške pošiljanja paketa v eno stran in tudi nazaj - sam znesek vam sporočimo preko elektroske pošte! V primeru, da se na izstavljen račun ne odzovete je možno stroške tudi izterjati po pravni poti - stroški postopka pa lahko dosežejo vrednost od 50 pa do 200 €, ki jih nosi stranka sama.

Stornacija naročila je možna med delavnim časom samo do eno uro po oddanem naročilu. Ko ta čas preteče, smo lahko vaše naročilo že odpremili (čeprav morebitnega obvestila o odpremi še niste prejeli). V tem primeru stranka nosi vse stroške, ki so nastali zaradi nepremišljenega naročanja.

Tekom samega naročila v zadnjem koraku tik pred oddajo naročila vas opozorimo (v izogib nepotrebnim stroškom) s sledečima zelo pomembnima stavkoma:

Prosimo, da še enkrat pozorno preverite vse spodaj naročene izdelke.
Premislite ali izdelke resnično potrebujete, nato za oddajo naročila kliknite na Pošlji naročilo!

V kolikor je cena akcijska, je izdelek ali zdravilo izjemoma lahko s slabšim rokom uporabe. Vsekakor pa temu ni vedno tako. Osebje Lekarne Žužemberk poskrbi, da je izdelek v omenjenem roku uporabe možno porabiti do konca.

V takšnem primeru je najbolje čimprej poravnati znesek, ki smo vam ga poslali po e-pošti, saj so nadalnji stroški morebitne izterjave precej visoki ter jih nosi stranka (ne ponudnik) v postopku!

Glede vračila produktov nikoli ne kompliciramo ali zaračunavamo dodatnih zneskov! Po zakonu o varstvu potrošnikov le te lahko brez obrazložitve vrnete - kot rečeno pa to ne more veljati za morebitno nastale stroške pošiljanja in vračila - te žal nosite sami!

 


Ne boli me, če drugi niso pošteni, bolelo pa me bi, če sam ne bi bil pošten - Mirjan Mesiček.

Uporabljamo piškotke!×