Wellion Wave Professional zapestni merilnik krvnega tlaka, 1 set

Zapestni merilnik Wellion Wave Professional za merjenje uporablja oscilometrično metodo merjenja krvnega tlaka. Zapestni merilnik Wellion Wave Professional za merjenje uporablja oscilometrično metodo merjenja krvnega tlaka.
30338 30338

Ocene in mnenja

Opis

Wellion Wave Professional zapestni merilnik krvnega tlaka - prednosti:

  • osvetljen zaslon
  • razrstitev krvnega tlaka po merilih SZO
  • 90 pomnilniških rezultatov
  • univerzalna velikost manšete
  • omogoča praktično shranjevanje nadlaktne manšete
  • meritev poteka že med samim napihovanjem

Elektronski merilnik krvnega tlaka za samodejno merjenje je namenjen zdravstvenim strokovnjakom ali uporabi v domačem okolju za spremljanje in prikazovanje diastoličnega in sistoličnega krvnega tlaka ter srčnega utripa s pomočjo ročne manšete, ki se namesti na zapestje v skladu z navodili v razdelku »NAMESTITEV ZAPESTNE MANŠETE«.

Izdelek je skladen z zahtevami glede elektromagnetne združljivosti EN 60601-1-2 in varnostnih standardov EN 60601-1 ter učinkovitosti IEC 80601-2-30, kot je določeno v direktivi EGS 93/42 / EGS.

Merilnik Wellion Wave Professional za merjenje uporablja oscilometrično metodo merjenja krvnega tlaka.

Izdelek je skladen z zahtevami glede magnetne združljivosti EN 60601 - 1-2 in varnostnimi standardi ter s posebnimi zahtevami za osnovno varnost.

Velik zaslon nadlaktnega merilnika omogoča enostavno odčitavanje krvnega tlaka. Kazalnik-barvna lestvica je še ena izmed prednosti aparata in vas obvesti, ali se krvni tlak nahaja v normalnem območju ali v območju kritičnega krvnega tlaka. Naprava zazna tudi aritmije,  nepravilno bitje srca, kar uporabnika obvesti z ustrezno opozorilno ikono.

Zakaj merimo krvni tlak doma?

Merjenje krvnega tlaka v bolnišnici ali zdravstveni ordinaciji lahko povzroči živčno napetost, ki za 25 do 30 mmHg zviša vrednosti, izmerjene v domačem okolju. Merjenje doma zmanjšuje učinke zunanjih vplivo na krvni tlak, dopolnjuje zdravnikove meritve ter zagotavlja natančnejšo in celovitejšo zgodovino krvnega tlaka.

Ustrezen nadzor krvnega tlaka je ključnega pomena za zdravje vsakega posameznika. Predvsem aritmije in povišan krvni tlak je dejavnik tveganja za razvoj številnih krvožilnih bolezni. Poleg tega pa izrazito negativno na to vpliva tudi telesna neaktivnost, neustrezna prehrana, obogatena z maščobami in holesterolom.  

Meritev krvnega tlaka naj bo vedno ob podobnih pogojih - predvsem pa v umirjenem okolju, da bi tako lahko dosegli kar se da ponovljive in reprezentativne rezultate meritev krvnega tlaka.

Spreminjanje krvnega tlaka

Krvni tlak posameznika se spreminja dnevno in glede na letni čas. Zaradi različnih pogojev čez dan se lahko spremeni za 30 do 50 mmHg. Pri posameznikih z visokim krvnim tlakom so te spremembe lahko še izrazitejše. Običajno se krvni tlak poviša med delom ali igro ter se med spanjem zniža na najnižjo raven. Zato ne bodite pretirano zaskrbljeni zaradi rezultatov posamezne meritve.

Kaj je krvni tlak?

Krvni tlak je sila, s katero kri pritiska na stene arterij. Sistolični tlak se pojavi, ko se srce skrči. Diastolični tlak se pojavi, ko se srce razširi. Krvni tlak merimo v milimetrih živega srebra (mmHg). Naravni krvni tlak pomeni osnovni krvni tlak, ki ga izmerimo zjutraj, ko je oseba še v mirovanju in ni še ničesar zaužila.

Kaj je hipertenzija in kako jo nadziramo?

Hipertenzija je nenormalno visok arterijski krvni tlak. Če je ta brez nadzora, lahko povzroči številne zdravstvene težave, med njimi tudi možgansko kap in srčni infarkt.

Visok krvni tlak lahko nadziramo s spremenjenim načinom življenja, izogibanjem stresu in zdravili, ki jih predpiše zdravnik.

Da bi preprečili visok krvni tlak ali ga obdržali pod nadzorom:

• ne kadite

• vzdržujte primerno telesno težo

• redno telovadite

• zmanjšajte vnos soli in maščob

• poskrbite za redne telesne preglede

Zakaj doma meriti krvni tlak?

Merjenje krvnega tlaka v bolnišnici ali zdravstveni ordinaciji lahko povzroči zaskrbljenost, ki za 25 do 30 mmHg zviša vrednosti, izmerjene v domačem okolju. Merjenje na domu zmanjšuje učinke zunanjih vplivov na krvni tlak, dopolnjuje zdravnikove meritve in zagotavlja natančnejšo celotno zgodovino krvnega tlaka.

Krvni tlak merite vsak dan ob istem času v skladu s postopkom, opisanem v tem priročniku in spoznajte svoj normalni krvni tlak. Če boste imeli na voljo več izmerjenih vrednosti, boste dobili tudi natančnejši profil krvnega tlaka.

Pri zapisovanju vrednosti ne pozabite zabeležiti datuma in časa. O podatkih svojega krvnega tlaka se posvetujte z zdravnikom, ki vam jih bo pojasnil.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Kronična obstruktivna pljučna bolezen

Kako pogosta je kronična obstruktivna pljučna bolezen? Epidemiološke študije, ki jih izvajajo predvsem razvite države, so pokazale, da ima približno 10 % odraslih (4-7 % odraslih belcev in od 1-3 % odraslih belk) težave s kroničnim kašljem, izkašljevanjem in dokazano obstrukcijo dihalnih poti. Celo razvite države se zavedajo, da so njihovi epidemiološki podatki nepopolni in da močno podcenjujejo dejansko stanje. Kljub preventivnim naporom naj bi se število bolnikov s kronično obstruktivno pljučno boleznijo v preteklem desetletju podvojilo in pričakovati je, da se bo ta trend v prihodnosti še nadaljeval.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Wellion Wellion
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja