x
Vse kategorije
Oceni izdelek in zasluži
3.8 4

Elmag Exclusive, 1 komplet

Proizvajalec: Wellneo
Elmag Exclusive je klinično preizkušena aparatura, ki združuje vse Elmag terapije.
Brezplačna poštnina!
Artikel ni dobavljiv zaradi enega izmed sledečih razlogov::
  • samo trenutna nedobavljivost izdelka (izdelek bo kmalu zopet na voljo)
  • artikel se ne proizvaja več, izdelek bomo v kratkem izbrisali
  • zamuda v dobavi s strani dobavitelja
  • zamuda zaradi morebitnih carinskih postopkov
Vprašaj nas

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Tomaž*** | 16. 12. 2016 12:03
super
ZAdeva opravlja svojo funkcijo. Izdelek sem kupil.
Dragana*** | 29. 04. 2018 20:42
Elmag Exclusive
Za napravo Elmag Exclusive sem slisala samo pohvale. Izdelek sem narocila. Upam, da mi bo pomagal pri cim prejsnjem celenju zloma.
anita*** | 12. 04. 2019 23:05
mnenje za Elmag Exclusive
Z napravo sva z možem zelo zadovoljna. On si zdravi hrbtenico in mu zelo pomaga. Jaz se z njim sproščam oz pomirim. Pred več kot 20-imi leti sem si z Elmagom  pozdravila bolečine v nogah, nakar sem ga izgubila. Končno sem  ga V NOVI OBLIKI  našla v vaši trgovini, za kar sem vam zelo hvaležna. Moj mož je dolga leta prenašal hude bolečine v hrbtenicI  in posledično tudi drugod po telesu. Po nekaj dnevnih  uporabe Elmaga je bil kot nov. ELMAG  EXCLISIVE JE ZELO PRAKTIČEN IN PRIJETEN ZA UPORABO. PRIPOROČILA SEM GA ŽE NEKAJ ZNANCEM.

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Elmag Exclusive je klinično preizkušena aparatura, ki združuje vse Elmag terapije (all in one) in sicer pripomore k reševanju širokega spektra bolečina ter neprijetnih občutenj bolečine.

Delovanje Elmag Exclusive kombiniranega aparata opteka v območju frekvenc 2 do 23,49 Hz. Tako je možno obravnavati številne tipe bolečinskih dražljajev, ki se tekom življenskega obdobja zanesljivo in venomer pojavljajo. bolečina velja za enega najpogostejših simptomov, zato je reševanje tovrstnih težav izrednega pomena za kvalitetno preživet vsakdan.

Elmag Exclusive deluje s pomočjo spremenljivega elektromagnetnega delovanja.

Namen uporabe medicinskega pripomočka ELMAG Exclusive je izkoriščanje človeku koristnih magnetnih polj, ki z dolžino pulza, amplitudo in hitrostjo dviga pulza koristno manipulirajo biokemijo na celični ravni. Uporaba pulzno magnetne terapije omogoča pomoč različnim uporabnikom s številnimi različnimi zdravstvenimi problemi. ELMAG je plod večletnega razvojnega dela priznanih strokovnjakov, ki s svojimi izdelki lajšajo zdravstvene tegobe številnih ljudi doma in po svetu. Terapija je z ustvarjanjem pulzirajočega magnetnega polja, ki prodira globoko v človeški organizem, pomagala že veliko ljudem in imajo z njo zelo pozitivne izkušnje. Zaradi izjemno blagodejnih in koristnih učinkov elektromagnetno terapijo mnogi imenujejo kar terapevtska metoda 21. stoletja.

Da bi svoj ELMAG kar najbolje izkoristili in dosegli najboljše rezultate, natančno preberite naslednja navodila za uporabo. Svetujemo vam, da navodila shranite, saj jih boste vi ali drug uporabnik morda želeli prebrati še kdaj.

Wellneo Elmag Exclusive aparat se uporablja za:
- lajšanje glavobolov ter migrenskih napadov
- lajšanje občutenja bolečine v želodcu ter drugih želodčnih in prebavnih težav
- lajšanje artritisov ter artroznih obolenj
- reševanje težav s tako imenovano fantomsko bolečino ( bolečina v udu, ki ga ni več)
- regeneraciji celic obraza pri delni ohromelosti le-tega
- ob poškodbah skeletne mišičnine, nategih, pretegih, ter morebitnih oteklinah
- težave prekomernega stresa, nete prostate, nespečnosti...
- motnje krvnega obtoka ter limfne cirkulacije
- dermalnih alergijah ter menstrualnih težavah

Prednosti Elmag Exclusive kombiniranega aparata

- ni stranskih učinkov delovanja
- priročen aparat za uporabo
- učinkovitost delovanja
- povsem lahkoten ter preprost za uporabo
- njegova majhnost omogoča, da se aparat skrije pod obleko in ni viden

Priporočila za izbiro programa glede na oboleli del telesa

Tkiva našega telesa se med seboj razlikujejo. Celice različnih tkiv imajo različno sestavo in funkcijo, poleg tega se vsak sloj tkiva odziva na različne frekvence. Kostna celica se na pulzirajoče magnetno polje odzove drugače kot mišična ali kožna celica. Odziv je odvisen tudi od fiziološkega stanja tkiva (celic v njem), torej je reakcija drugačna, če je tkivo zdravo, obremenjeno ali bolno. Zaradi naštetih razlogov je zelo pomembno, da za terapijo različnih tkiv uporabljamo različne frekvence. Na primer pri učinkovanju na pomirjanje in relaksacijo potrebujete nižjo frekvenco (program 1 ali 3), pri celjenju ran in zlomih kosti pa višjo frekvenco (program 8 in 9).

Kot pri vseh drugih terapijah tudi pri terapiji ELMAG velja, da se lahko posameznik nanjo različno odziva. To pomeni, da lahko nekateri ljudje takoj občutijo izboljšanje svojih tegob, medtem ko se to pri drugih zgodi šele po nekaj dnevih ali celo tednih uporabe. Tudi zaradi tega lahko sami določate najprimernejšo frekvenco oziroma program in čas terapije.

Trajanje terapije z Elmag Exclusive

ELMAG – Exclusive uporabljajte tako, kot je napisano v poglavju Tabela uporabe pod naslovom Čas (režim) namestitve. V primeru, da je po končanem zdravljenju težava ostala oz. je še prisotna, priporočamo prekinitev (pavzo) 1-2 tedna in ponovitev zdravljenja v skladu z navodili. Tretma ponavljajte dokler težave niso odpravljene.

Več o terapiji z magnetnim poljem je zapisano v priloženi knjigi Biomagnetna terapija za zdravo življenje.

Tabela uporabe za Elmag Exclusive

Tabelo so na podlagi številnih raziskav in pridobljenih izkušenj na uporabnikih sestavili ugledni strokovnjaki. Kadar je navedenih več frekvenčnih programov, začnite terapijo z najnižjo številko programa. Če je njegov učinek na vašo motnjo po dobrem tednu ugoden, ostanite pri njem. V nasprotnem primeru preidite na program z višjo številko. Če za motnjo obstaja več programov in tudi pri trenutnem ne opazite olajšanja, preidite po enem tednu na naslednjega po vrsti. Upoštevajte, da bo medicinski pripomoček zares učinkoval le, če ga boste redno in pravilno uporabljali.

Tabela je na voljo v priponki.

Odgovori na pogosta vprašanja

Ali lahko elektromagnetno terapijo uporabljajo srčni bolniki?

Srčni bolniki, ki imajo srčni spodbujevalnik, medicinskega pripomočka ne smejo uporabljati.

Kakšen vpliv ima ELMAG na ožilje?

Na ožilje deluje vazodilatorno, saj razširja same žile. To pomeni, da izboljša pretok mikrocirkulacije krvi in dovod kisika do srca. Nekatere raziskave govorijo tudi o preprečevanju odlaganja kalcija in holesterola na žilne stene in s tem preprečevanju poapnitve žil. Resnični pomen elektromagnetne terapije pa je velikokrat že v preventivni uporabi.

Kako je z izvajanjem elektromagnetne terapije po operacijah?

Pri večjih operacijah, kjer je izguba krvi velika, naj bi terapijo uporabljali šele deset dni po operaciji, pri manjših posegih pa lahko začnemo ELMAG uporabljati že tretji dan po operaciji.

Ali lahko medicinski pripomoček uporabljamo pri stresnih situacijah?

Uporabo v skladu z navodili (pomirjanje, relaksacija in spanje) vsekakor priporočamo ljudem, ki so zaradi stresa podvrženi psihični napetosti, nespečnosti, nevrozi, stanju strahu in podobno. Priporočamo ga poslovnežem, dijakom in študentom.

Ali lahko ELMAG uporabljamo v avtomobilu?

Uporaba v avtomobilu načeloma ni prepovedana, vendar velja opozorilo, da lahko zlasti programi z nizko številko delujejo pomirjevalno, zaradi česar je lahko zmanjšan reakcijski čas. Uporaba med vožnjo je tako na lastno odgovornost.

Ali lahko nosečnice in doječe matere uporabljajo ELMAG?

Med nosečnostjo in dojenjem odsvetujemo uporabo. Komaj rojeni otrok se odziva na elektromagnetna polja drugače kot mati.

Ali se lahko ELMAG uporablja pri akutnih bolečinah?

Da. Obstaja pa možnost, da se pri nekaterih ljudeh ob določeni vrsti bolečin pojavi reakcija. V takšnih primerih je potreben posvet z zdravnikom, ki dobro pozna tovrstno zdravljenje.

Kako dolgo je potrebno uporabljati medicinski pripomoček oziroma izvajati terapijo?

Z medicinskim pripomočkom lahko izvajamo kratkotrajno in dolgoročno terapijo. Zaradi različnih dejavnikov je delovanje različno. Začetek delovanja na splošno določajo reakcijske sposobnosti človeka (mlajši človek reagira hitreje kot starejši), vzrok in vrsta težave, trajanje bolezni in škoda, ki je že nastala v organizmu, spremljajoči ukrepi, pacientovo sodelovanje, odstranitev dejavnikov tveganja. Pomembno vlogo pri uspešnosti terapije odigrajo tudi splošno stanje posameznika, prehrambne in življenjske navade, obremenitve okolja, energijsko stanje posameznika ter seveda delež vode v telesu.

Kratkotrajna terapija je lahko uspešna pri pomirjanju in relaksaciji, pri migrenskih glavobolih, bolečinah v vratu, križu, rami, kolenu, itd. Načeloma to pomeni stimulacijo od 30 min do nekaj ur. Bolj podrobno glej Tabelo uporabe.

Dolgoročna terapija je smiselna pri kroničnih bolečinskih stanjih, artrozi, artritisu, problemih s hrustancem in sklepi, stresni urinarni inkontinenci, pri zlomih kosti, celjenju ran ter na splošno pri rehabilitaciji in regeneraciji. Načeloma to pomeni, prekinjeno ali neprekinjeno stimulacijo vsaj nekaj dni zapored do nekaj mesecev. Bolj podrobno glej Tabelo uporabe. Terapijo v skladu z navodili izvajamo tako dolgo, dokler traja naša težava, ki jo zdravimo!

ELMAG uporabljajte vsak dan (nepretrgoma najmanj 30 min in največ 12 ur). Izjema je stresna urinarna inkontinenca (glej Tabelo uporabe). Upoštevajte, da bo medicinski pripomoček zares učinkoval le, če ga boste redno in pravilno uporabljali. Tudi na podlagi osebnega dobrega počutja boste hitro ugotovili, koliko ur na dan lahko uporabljate ELMAG.

Kaj lahko storimo, če učinek ne traja dolgo?

Pri ljudeh z raznimi kroničnimi težavami občasno naletimo na nihanja pri uspehu terapije. Elektromagnetna terapija sicer vedno znova prinaša olajšanje, vendar se težave včasih ponavljajo in jih ni mogoče dokončno odpraviti. V takšnih primerih je nujen obisk pri zdravniku.

Ali je elektromagnetna terapija združljiva z zdravili?

Številne študije dokazujejo, da je tovrstna terapija ugodna dopolnitev medicinskim odmerkom zdravil. Zaradi boljše prekrvavitve pridejo zdravila v bolj koncentrirani obliki do celic v obolelem organu. Študije z antibiotiki, kortizonom in inzulinom pogosto dokazujejo izboljšani učinek vsakokratnega zdravila. Z elektromagnetno terapijo lahko torej izboljšamo učinek zdravil tako, da osebni zdravnik v nekaterih primerih zmanjša odmerek (v nobenem primeru ga ne smemo spremeniti sami, brez posveta z zdravnikom).

Kako ELMAG deluje na več bolezni/ tegob hkrati?

ELMAG ni univerzalen medicinski pripomoček za lajšanje več bolečin naenkrat. Bolniki čutijo olajšanje pri več tegobah hkrati edino v primerih, kadar veljajo za različne bolezenske simptome podobne frekvence in mesta obolenja niso preveč narazen.

Kako ELMAG deluje na športne poškodbe?

ELMAG postaja vedno bolj cenjen medicinski pripomoček pri športnikih in rekreativcih. Zelo splošno lahko rečemo, da z uporabo elektromagnetnega polja ni mogoče preseči normalne celične napetosti in da elektromagnetno polje ne utruja, ampak samo pospešuje delovanje celic in tkiv. Zelo uspešen je pri celjenju zlomov, poškodb in odpravljanju bolečin, ki so lahko posledica raznih športnih aktivnosti.

Ali je lahko ELMAG škodljiv?

ELMAG trenutno uporablja mnogo uporabnikov doma in v tujini, do sedaj še niso bile zabeležene nobene škodljive posledice.

Na katerih frekvencah deluje ELMAG?

Pripomoček deluje v frekvenčnem območju od 2 do 78,60 Hz in ima na izbiro 10 različnih programov.

Odgovori na pogosta tehnična vprašanja

Kako dolgo zdržijo baterije?

Baterija je potrošni element, katere trajnost je odvisna od njene kakovosti, vrste izdelka in proizvajalca ter od načina trošenja. V našem primeru je predpisana litijeva baterija. Ob primerni uporabi lahko baterija zdrži več tednov. Z občasnim prekinjenim delovanjem se efektivni čas delovanja baterije občutno podaljša. Če želite medicinski pripomoček vklopiti in se na zaslonu ne pokažeta zvezdica in številka, je najverjetneje iztrošena baterija.

Ali je ELMAG vodotesen?

ELMAG ni vodotesen, zato ga je potrebno hraniti in uporabljati na mestih, kjer ni možno, da pride v stik z vodo. Koliko časa traja garancija in kje se opravlja servis? ELMAG ima 12 mesecev garancije. Na vsakem medicinskem pripomočku sta v proizvodnem procesu opravljeni dve kontroli delovanja. Če se ob vklopu pripomočka utripajoča zvezdica in ena od številk ne pokažeta na ekranu, najprej preverite izrabljenost ali morebitno okvaro baterije. Če to ne pomaga, je medicinski pripomoček verjetno v okvari. V tem primeru se obrnite na prodajalca. Naslov najdete na izdanem računu ob nakupu medicinskega pripomočka.

V času garancije so popravila brezplačna, prav tako zamenjava pripomočka, če okvara ni posledica zunanjih vplivov, nestrokovnih posegov ali neupoštevanja navodil o uporabi, ki so priložena vsakemu medicinskemu pripomočku.

Kako lahko preizkusimo delovanje?

ELMAG Exclusive paket vsebuje tester, ki preverja delovanje pripomočka. Uporablja se ga na sledeč način:

a) Vključite pripomoček ELMAG Exclusive.

b) Izberite želeno frekvenco.

c) Tester primite z desno roko.

d) Pritisnite gumb na testerju in ga držite. Postavite tester na desno stran pripomočka ELMAG Exclusive.

e) Utripanje kontrolne lučke testerja pove, če pripomoček deluje. Hitrost utripanja ustreza izbranemu programu na pripomočku.

f) Tester pospravite.

g) Določili ste uporabnost izdelka. Če ne deluje, ga shranite za popravilo ali uveljavljanje garancijskih pravic.

Kaj je Tester EMP?

Tester elektromagnetnega polja (EMP) je naprava, ki zaznava šibke elektromagnetne signale iz okolice v frekvenčnem območju med 10 kHz in nekaj 2 MHz. Zaradi tega lahko zaznavamo valovanja oziroma elektromagnetne motnje, ki jih povzročajo računalniki, monitorji, napajalniki (adapterji), krmilniki motorjev in druge električne naprave. Z njim ne merimo jakost signala, ampak nam LEDdioda na Testerju EMP samo pokaže najmočnejše sprejete elektromagnetne signale.

Ker pa ELMAG oddaja elektromagnetne signale, ki so seveda kontrolirani, in vsebuje posebej izbrane in preverjene lastnosti, lahko s Testerjem EMP zaznamo te signale. Kadar približamo Tester EMP napravi iz družine ELMAG in pri tem stisnemo in držimo tipko na testerju, opazimo enakomerno utripajočo luč rdeče barve na LED-diodi. Hitrost utripanja ustreza izbranemu programu na medicinskem pripomočku ELMAG. Na ta način kontroliramo, ali medicinski pripomoček deluje.

Varnostna opozorila:

• Tester se uporablja za namene, za katere je bil razvit ter na način, ki je opisan v navodilih za uporabo. Druga uporaba ni priporočljiva.

• Tester ni igračka. Da bi se izognili morebitnim nevarnostim (na primer zaužitju), naj bo izven dosega otroških rok! Ne uporabljate ga v bližini lahko vnetljivih snovi, plinov ali eksploziva.

• Proizvajalec in prodajalec ne odgovarjata za škodo, do katere je prišlo zaradi nepravilne ali napačne uporabe.

Kako čistimo ELMAG in Tester EMP?

Montažni pasovi se lahko perejo v pralnem stroju pri nizkih temperaturah (30°C - 40°C) ob uporabi nežnih detergentov. Izdelek sam ni neposredno podvržen higienskim nevarnostim. Z obzirom na občutljivost elektronike se ga lahko čisti s suhim brisanjem, pri čemer se uporablja neabrazivno krpo (bombaž, mikrovlakna). Če pri čiščenju uporabljate kemične aditive, najprej izdelku odstranite baterijo. Predlagana je z vodo navlažena krpa ali sredstva za čiščenje hišne elektronike kot je računalniški zaslon, prenosni računalnik in pametni telefon. Ne sme se uporabljati čistil, ki vsebujejo parfume ali naftne derivate! Pravilno čiščenje ne vpliva na življensko dobo medicinskega pripomočka.

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Spletne vsebine

Taksifolin (Taxifolin) – neverjeten antioksidant z 1000 učinki!

Le kaj vam pove kemijska formula (2R,3R)-2-(3,4-dihidroksifenil)-3,5,7-trihidroksi-2, 3-dihidrokromen-4-on? Ta dolga in zapletena kemijska formula opisuje enega najmočnejših antioksidantov, ki mu pravimo taksifolin ali taxifolin po angleško.... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Mumie/mumio Shilajit - altajsko zlato 200 mg

Od 16,24 €

Algea Fit, 45 tablet

9,86 €

Gehwol lesena pila za trdo kožo

13,60 €

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.