x
Vse kategorije
XPhe for 2 prehrana, 20 x 33 g
XPhe for 2 prehrana, 20 x 33 g
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

XPhe for 2 prehrana, 20 x 33 g

Proizvajalec: Metax
XPhe for 2 je dietetično živilo za posebne zdravstvene namene.
Brezplačna poštnina!
Cena: 122,38 €
Vprašaj nas

Ocene in mnenja

Opis

XPhe for 2 je dietetično živilo za posebne zdravstvene namene. Za dietetsko uravnavanje fenilketonurije (PKU) in hiperfenilalaninemije (HPA) za ženske pred in med nosečnostjo in med obdobjem dojenja.

Sestavine v XPhe for 2

Beljakovine
Beljakovinska sestava vsebuje visoko očiščene L-aminokisline, ki vsebujejo odlično uravnoteženo količino esencialnih (razen fenilalanina) in neesencialnih aminokislin. Ker je aminokislina tirozin esencialna pri fenilketonuriji, je dodana v večji koncentraciji. XPhe for 2 zamenjuje ta beljakovinski del pri prehrani, ki ga ne smemo dobiti z naravno prehrano.

Ogljikovi hidrati in maščobe
XPhe for 2 vsebuje ogljikove hidrate in maščobe. Oba vira energije preprečujeta neželjeno izgubo telesne teže pri nosečnici. To je še posebnega pomena pri stanjih slabega apetita, bruhanja ali slabosti, ko nosečnica ne zaužije dovolj energije, kar lahko povzroči dvig nivoja fenilalanina v krvi. XPhe for 2 tudi dobavlja dodatno energijo, ki jo potrebuje doječa mati za proizvodnjo mleka. XPhe for 2 vsebuje mešanico rastlinskih maščob in olj v razmerju, ki zagotavlja esencialne ?6 in ?3, linolno kislino in α-linolensko kislino v potrebni količini. Vitamini, minerali in elementi v sledovih Vnos beljakovin je strogo omejen v PKU prehrani in tako tudi vnos mnogih mikro-elementov - še posebej pri nosečnicah in doječih ženskah. Dodatek vitaminov, mineralov in elementov v sledovih v XPhe for 2 temelji na referenčnih vrednostih za prehrano nosečnice, ki so bile objavljene v Nutrition Societies v Nemčiji, Avstriji in Švici (D-A-CH) v letu 2000.

Folna kislina
Priporoča se, da ženska s fenilketonurijo sledi nacionalnim priporočilom za vnos folne kisline za ženske v obdobju nosečnosti. Dodaten vnos folne kisline pred in med nosečnostjo kot ga priporočajo nekatere nacionalne inštitucije (recimo v Nemčiji 400 µg/dan) ni pokrit z XPhe for 2 in ga mora predpisati specialist dodatno

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.