x
Vse kategorije
Xylitol varovalni žvečilni gumi s 100 % xylitola z okusom cimeta, 30 žvečilnih gumijev
Xylitol varovalni žvečilni gumi s 100 % xylitola z okusom cimeta, 30 žvečilnih gumijev
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Xylitol varovalni žvečilni gumi s 100 % xylitola z okusom cimeta, 30 žvečilnih gumijev

Proizvajalec: Xylitol
Zmanjšuje pojavljanje kariesa do 100 %
Cena: 2,93 €
Vprašaj nas

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

• Zmanjšuje pojavljanje kariesa do 100 %, razvoj bakterij v ustni votlini s ksilitolom ni mogoč
• Zmanjšuje nastajanje zobnih oblog
• Povzroča remineralizacijao sklenine
• Zmanjša nevarnost prenosa kariesa z matere na otroka
• Primeren tudi za diabetike

Kaj je xylitol?

Xylitol je nadomestek sladkorja, ki bakterijam v ustih, zlasti kariogenim streptokokom, ne nudi ustreznih hranil. Zato ta substanca, ki jo najdemo v različni zelenjavi in sadju, igra odločilno vlogo v preventivnem zobozdravstvu. Zmanjšanje kariesa s xylitolom je bilo dokazano v različnih znanstvenih študijah. Priporočen dnevni odmerek za optimalen učinek je 5-10 gramov, po možnosti razporejen čez cel dan.

Kako to substanco prinesti v ustno votlino ter jo hkrati zadosti razširiti za optimalno učinkovanje?

Z izjemno okusno in enostavno metodo: žvečilnim gumijem!

Linija miradent ponuja Xylitol žvečilne gumije v 4 okusih ( poprova meta , zelena meta, sveže sadje, cimet), ki so vsi slajeni izključno s xylitolom. Redna uporaba tega zobem prijaznega žvečilnega gumija zaustavi nalaganje oblog na zobe in raztopi že prisotne zobne obloge. Z njim lahko dosežemo celo remineralizacijo sklenine zaradi dviga pH vrednosti v ustih. Te lastnosti miradent Xylitol žvečilnega gumija zagotavljajo učinkovito zaščito pred kariesom. Xylitol žvečilni gumi ne more nadomestiti običajnega ščetkanja zob, vsekakor pa nudi dodatno pomoč pri zagotavljanju ustne higiene in ohranjanju vitalnih zob. Je idealna alternativa v trenutkih, ko vaša usta potrebujejo osvežitev, pa temeljito ščetkanje ni mogoče.

Xylitol žvečilni gumi ima celo zaščitni učinek pred razširjenjem kariesa na potomstvo – tako imenovani »mati-otrok učinek«. Če nosečnica uspe zaustaviti mikroorganizme, odgovorne za nastanek kariesa, pred naselitvijo njene ustne votline, bo otrok brez nadaljnjih ukrepov več let popolnoma zaščiten pred karioznim obolenjem.

Xylitol je primeren tudi za diabetike, saj je metabolizem xylitola v veliki meri neodvisen od insulina.

Učinkovito zmanjšanje nastajanja zobnih oblog
Xylitol povzroča remineralizacijo zobne sklenine s tem da formira komplekse s kalcijem in proteini iz sline. Če ga zaužijemo v zadostni količini – glede na študije vsaj 5 g na dan, v več obrokih – ne nastajajo zobne obloge, zato se zmanjša tudi nevarnost za nastanek kariesa. Že obstoječe obloge na zobeh se raztopijo in odstranijo.

Xylitol nima kariogenega učinka, saj ga bakterije v ustni votlini ne morejo metabolizirati. Zato se nevarnost za nastanek kariesa zmanjša za 100 %.

Svetovne študije, delno pod pokroviteljstvom WHO (svetovne zdravstvene organizacije), dokazujejo sposobnost xylitola, da obvlada razmnoževanje mikrobov in nastajanje oblog ter tako znatno zmanjša pojav kariesa.

Količina 3 – 7 g xylitola na dan zadošča za znanstveno dokazano učinkovanje. Odrasli naj tekom dneva prežvečijo 6 – 7 žvečilnih gumijev, otroci pa 3 – 4, najbolje tik pred ali po obroku. Xylitol učinkuje tako dolgo dokler okusimo sladek okus žvečilnega gumija in občutek svežine, ki je podoben kot ga daje mentol.

Izdelki, ki vsebujejo xylitol so primerni za

• Vse ljudi katerekoli starosti, ki želijo ohraniti svoje zobe v popolni kondiciji.
• Matere in njihove otroke, kot tudi bodoče matere.
• Majhne otroke (bakterije se s xylitolom neprehranjujejo, zato posledično ne povzročajo kariesa).
• Šolske otroke, posebno v obdobju izraščanja stalnih zob (sekundarne denticije) in nošenja zobnega aparata.
• Paciente s paradontozo.
• Paciente, ki trpijo zaradi sindroma suhih ust (xerostomia).
• Paciente z zadahom.
• Diabetike

Sestavine

xylitol, gumi baza, naravne arome, arabski gumi, sojin lecitin in čebelji vosek

Proizvajalec
Hager & Werken, Duisburg, Nemčija

Priloge

Ali ste vedeli

Lajšanje bolečin na naraven način - varna in učinkovita samopomoč

PROSTATITIS (VNETJE PROSTATE)

Žleza (prostate), ki je velika kot oreh, leži neposredno pod sečnim mehurjem in je udeležena pri tvorbi semenske tekočine (ne semenčic). Vnetje se lahko pojavi zaradi okužbe, lahko pa tudi zaradi okužbe v kakem drugem delu telesa. Znaki so bolečine v spodnjem delu hrbta, trebuhu, za mošnjo in med nogami ter vročina. Če se prostaritis ne zdravi, lahko povzroči vnetje drugih delov v sestavu spolovil in sečil, zlasti mod (orhiris), nadmodka (epididimitis) in, kar je resneje, ledvic. Naravno starostno povečanje prostate (zlasti po 50. letu) sicer ne povzroča prostatitisa, vendar si lahko tudi pri težavah, ki spremljajo povečanje prostate, pomagate z oblikami zdravljenja iz nadaljevanja.
Lajšanje bolečin na naraven način; Založba Didakta - www.didakta.si

Članki

Spletne vsebine

5 najpomembnejših sestavin za zdravje v letu 2019!

Tudi vi že razmišljate o novoletnih načrtih, ki jih boste začeli uresničevati ob prehodu iz starega leta v novo?Raziskave kažejo, da so najpogostejše zaobljube povezan s tem, da bomo v novem leu živeli bolj zdravo (da bomo nehali kaditi, da... preberi več...

Raven sladkorja v krvi - preverite jo!

Sladkorno bolezen uvrščamo med dejavnike tveganja za nastanek najpomembnejših kroničnih nenalezljivih bolezni, kot so srčno-žilne (koronarne) bolezni, možganske žilne bolezni in periferne žilne bolezni. Žal pa marsikdo prvih znakov, ki so značilni... preberi več...

CIMETOVEC

Cejlonski cimetovec (iz družine Lauraceae lovorovk) je 6-12 m visoko zimzeleno drevo. Listi so sprva rdeči, pozneje zeleni, na zgornji površini sijajni in grobo usnjati. Cvetovi imajo neprijeten vonj. Plod je jagodast, ovalno podolgovat in ima... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.