Zakaj Comvita UMF med?

ZAUPAJTE COMVITI

Comvita® je s svojimi naravnimi izdelki na tržišču že od leta 1974. Je največji svetovni proizvajalec in prodajalec UMF® Manuka medu vrhunske kakovosti. Comvita®  blagovna znamka je zaupanja vredna tako med trgovci na drobno in potrošniki po vsem svetu, ker zagotavlja visoko kakovost in učinkovitost naravnih izdelkov za vaše zdravje. Njeni izdelki se prodajajo v več  kot 20 državah
po svetu.

ZAOBLJUBA KVALITETI

Kot licenčni uporabnik blagovne znamke UMF®, Comvita®, dosledno izpolnjuje merila, ki jih določa uradni organ AMHA. Združenje AMHA redno spremlja vse proizvajalce Manuka medu, dela revizije in naključno samostojno vzorči izdelke. Vsaka serija Comvita® UMF® Manuka medu je neodvisno testirana in potrjena, da vsebuje posebne UMF® antibakterijske vrednosti na ravni,  kot je navedeno na etiketi. Comvita® tehniki dodatno nadzorujejo kakovost s  testiranjem vsake serije; posebej za okus, barvo in aromo.
Certifikat :GMP in ISO9001:2000

Manuka med je edinstven naravni produkt, ki izvira iz neokrnjene narave Nove Zelandije. Čebele se prehranjujejo z medom iz avtohtonega grma Manuke (Leptospermum scoparium).  Znanstvene raziskave so pokazale, da ima Manuka med antibakterijske lastnosti, ki jih druge sorte medu nimajo. Manuka med je drugačen, saj ima tudi antibakterijsko delovanje, ki je stabilno in nanj ne vplivata svetloba in zmerna vročina. Žal se to antibakterijsko delovanje ne da videti ali okusiti, tako da je potrošnik in prodajalec povsem odvisen od dobavitelja, da natančno in pošteno rangira stopnjo antibakterijskega delovanja. Zato je bilo ustanovljeno združenje AMHA (Active Manuka Honey Association), ki kontrolira pravilno navedbo antibakterijskega delovanja.
Registrirano je bilo ime in blagovna znamka UMF, ki jo lahko uporabljajo samo licenčni uporabniki,
ki izpolnjujejo določena merila glede kakovosti medu. Tako uporabniki pri nakupu Manuka medu dobijo med z antibakterijskim učinkom, kot je navedeno na embalaži. UMF® pomeni "Unique Manuka Factor" in je posebna mera za določitev antibakterijske dejavnosti, ki je naravno prisotna na različnih ravneh pri medu iz nektarja Manuke grmovja.UMF® oznaka ščiti kupce pred goljufivimi izdelki.

UMF® oznaka potrošniku pove, da je kupil kakovosten izdelek s točno tako količino antibakterijske aktivnosti kot je navedeno ter s tem ščiti pravice potrošnikov, da kupujejo kakovosten Manuka med po vseh mednarodnih priznanih standardih za kakovost. Oznaka UMF 15+ ima popolnoma enako antibakterijsko delovanje kot 15% fenol (raztopina, ki se v medicini uporablja kot razkužilo). Moč antibakterijskega delovanja se meri po lestvici od 0-20+ (UMF 10+, UMF 15+, UMF 18+….).

•    0-UMF 5+ : nizka vsebnost antibakterijske dejavnosti (odlično prehransko dopolnilo)
•    UMF 5+ do UMF 10+ : srednja vsebnost antibakterijske dejavnosti (primerno za ohranjanje splošnega dobrega počutja in odpornosti organizma)
•    UMF 10+ do UMF 15+: visoka vsebnost antibakterijske dejavnosti (dobre antibakterijske lastnosti)
•    UMF 15+ do UMF 20+ : zelo visoka vsebnost  antibakterijske dejavnosti (najvišje antibakterijske lastnosti)

Comvita® ima licenco združenja AMHA in vam tako zagotavlja kakovosten proizvod Manuka medu z pošteno vsebnostjo antibakterijske dejavnosti kot je navedena na embalaži.

KORISTI IN DELOVANJE MANUKA MEDU


UMF ® Manuka med je pridobil  svetovni sloves za svojo zdravilno moč pri negi kože, prebavil ter
oskrbi ran.  Laboratorijske študije so pokazale, da je UMF® Manuka med u činkovit proti širokemu spektru bakterij.
Manuka med se uporablja pri različnih vrstah ran, pri opeklinah, pomaga pri artritisu in aknah, pri problemih z dlesnimi, blaži rane, nastale pri ugrizih ali pikih živali, blagodejno deluje na boleče grlo ter je predvsem učinkovit za vsakodnevno pomoč celotnemu imunskemu sistemu.

Delovanje:
• umirja prebavni sistem ( prebavne motnje, refluks, zgago)
• blaži razdraženo grlo
• pomaga pri okužbah ustne votline, grla in želodca
• pomirja kašelj
• vsakodnevno jemanje za ohranitev zdravja
• okusno sladilo za krepitev imunskega sistema

SLEDLJIVOST
Comvita® UMF® Manuka med je sledljiv njegovemu izvoru  - od panja do police. Za izpolnitev mednarodnih farmacevtskih standardov so vsa dela opravljena v skladu z Dobro proizvodno prakso (Good Manufacturing Practice - GMP), kar vam zagotavlja, da boste prejeli kakovostnejši proizvod.

PARTNERSTVO
Comvita® tesno sodeluje le z najboljšimi čebelarji na Novi Zelandiji, ki proizvajajo Manuka med najvišje kakovosti. Obstaja veliko različnih dejavnikov, ki vplivajo na kakovost Manuka medu - tako vulkanske kamenine na severnem otoku, kot tudi sonce, veter in dež. Comvita® redno obiskuje vse svoje partnerje čebelarje, da se z njimi pogovori o medu, sistemu kakovosti in njihovih pričakovanjih. Nihče drug ne pozna Manuka medu bolje kot Comvita®.

NAŠA OBLJUBA

Prepričani smo, da Comvita® presega pričakovan pogled na naravo in naravno. Naše merilo je uspešnost, naše sredstvo je narava. Osredotočeni smo na spreminjanje tradicionalnega dojemanja o naravnih izdelkih z ne tradicionalnim mišljenjem in inovativnim pristopom. Želimo aktivno izboljšati in izpopolniti človekovo življenje. Naša drugačnost je naš izvor, naš odnos in naše stališče. Skupaj smo dosegli novo raven uspešnosti - v izdelkih in v ljudeh.
Vir in izvor vseh Comvita® sestavin je bistvenega pomena za kakovost naših izdelkov. Kot rezultat tega lahko samo najčistejše sestavine iz najbolj naravnih okoljih nosi ime Comvita®. Smo podjetje z močno povezanostjo z naravo. Naše korenine so v Novi Zelandiji, neokrnjeni deželi, ki navdihuje z neskončnimi možnostim občutja narave ter boljšo kakovostjo življenja.

Komentarji