x
Vse kategorije
Advantix ampule/kožni nanos za pse - različne velikosti, 4 ampule
Advantix ampule/kožni nanos za pse - različne velikosti, 4 ampule
Oceni izdelek in zasluži
5.0 1

Advantix ampule/kožni nanos za pse - različne velikosti, 4 ampule

Proizvajalec: Bayer
Advantix kožni nanos za pse je tekočina z repelentnim učinkom ter je namenjena psom. Uporablja se proti bolham, klopom, komarjem, muham in ušem.
Cena: 27,41 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Težavabolhe, uši
Tip izdelkakožni nanos, pipete

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Tomaž*** | 28. 06. 2018 02:04
Preizkušeno
Izdelek je super, moj mali nagajivček nima več težav, kar je odlično. 1 krat letno uporabimo tudi reklamiran izdelek Foresto :) Priporočam.

Opis

Advantix kožni nanos za pse je tekočina z repelentnim učinkom ter je namenjena psom. Uporablja se proti bolham, klopom, komarjem, muham in ušem.

Advantix je tekočina oziroma kožni nanos, ki predstavlja učinkovito in temeljito repelentno delovanje ter je namenjeno predvsem vašemu psu in ostalim pasjim hišnim ljubljencem.

Način delovanja Advantix kožnega nanosa

Advantix deluje na širok spekter infestacij: deluje proti bolham, klopom, ušem, komarjem ter drugim brenčečim organizmom, ki napadajo vašega psa.

Advantix kožni nanos deluje insekticidno, repelentno in akaricidno, kar predstavlja 3 v 1 sistem delovanja.

Aktivne substance advantix kožnega nanosa
Imidacloprid: V ustrezni koncentraciji
Permethrin: V ustrezni koncentraciji
Butylhydroxytoluene (E321): 1.0 mg/ml

Oblika izdelka: spot-on kožni nanos

Namen ter uporaba izdelka Advantix

Kožni nanos je namenjen predvsem odstranjevanju in zaščiti pred bolhami sledečega tipa - Ctenocephalides canis, Ctenocephalides felis. Tovrstne infestacije z bolhami na psih so eliminirane v obdobju enega dnea od začetka tretmaja s spot-on Advantix pipetami in nadalje preprečuje nastajanje sledečih infestacij v obdobju štirih tednov.

Izdelek je namenjen tudi lajšanju posledice investicij omenjenih bolh in posledično nastanek alergijskega dermatitisa, kar je posledica infestacije z bolhami. Proizvod je zelo uspešen tudi kot perzistentni akaricid proti večini vrst klopov (Rhipicephalus sanguineus and Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus).

Učinkovitost delovanja in predvsem dolžina delovanja proti prvima dvema vrstama klopov znaša štiri tedne, medtem ko je učinkovita zaščita pri zadnji vrsti klopov ustrezno krajša in sicer 3 tedne.

Z repelentnim delovanjem in eliminacijo vektorjev klopa Rhipicephalus sanguineus, pomeni nanos spot-on sistema učinkovito sposobnost eliminacije prenosa patogena canis Ehrlichia, posledično pa pripomore k zmanjšanju verjetnosti nastanka pasje erlihioze.

Klopi, ki se že nahajajo na psu v času dejanja kožnega nanosa Advantix pipet ne odmrejo prej kot v dveh dnevih, saj so že prisesani. Po nanosu lahko le ti ostanejo še nekaj časa pripeti na površino kože vašega psa in ostanejo vidni na njeni površini.

Posebno opozorilo: ob tretmaju z Advantix nanosom je smiselno vidne (torej še neprisesane klope) in tudi že prisesane klope odstraniti.
Tretma z advantixom prav tako nudi repelentno delovanje proti komarjem in navadnim muham.

Kontraindikacije ob uporabi Advantix tretmaja

Izdelka ne uporabljajte v primeru hipersenzitivnosti ali občutljivosti na katerokoli izmed komponent pripomočka. Izdelek ne uporabljajte na mačkah, prav tako pa kožnega nanosa ne uporabljajte na mladičih.

Posebna opozorila ob uporabi Advantixa
Priporočeno je uporabiti kožni nanos vsaj tri dni pred izpostavljanjem vašega psa E. canis.
Pri uporabi kožnega nanosa bodite še posebej pozorni, da vsebina le-tega ne zaide v očesno ali katerokoli drugo sluznico vašega psa.

Advantix kožni nanos ne uporabljajte na koži mačk, saj je lahko delovanje kožnega nanosa ekstremno toksično in lahko povzroči celo pogin živali zaradi posebne fiziologije in drugačnih metabolnih poti, ki onemogočajo metaboliziranje nekaterih komponent Advantix tekočine med drugim permetrina.

Po nanosu tekočine Advantix na površino psa poskrbite, da je le-ta ločen od mačke dokler se površina dlake psa temeljito ne posuši.

Posvetujte se z veterinarjem pred uporabo Advantix-a v primeru nanosa na obnemogle in starejše pse.

Vsebina ampul je nevarna za vodne organizme, zato naj se pes z nanešenim izdelkom ne izpostavlja stoječim vodam v obdobju 48 ur zaradi možnosti kontaminacije voda.

Pazljivost osebe ki izvaja kožni nanos
Preprečite kontakt proizvoda s površino vaše kože, površino sluznice ali celo ustno votlino
Izdelka ne zaužitetega, ne kadite
Po uporabi kožnega nanosa si dobro in temeljito umijte roke
V primeru neželenega razlitja vsebine nemudoma izmijte površino kože s toplo vodo ter z milom

V zelo redkih primerih se pojavijo nekateri simptomi v stiku s produktom: morebitna iritacija kože, neprijeten pekoč občutek na površini kože in zmanjšana občutljivost na področju kamor smo izdelek po pomoti polili.

Topilo v Advantix-u lahko na nekaterih površinah in plastikah povzroči nastanek ežje odstranljivih madežev. Da se to ne zgodi poskrbite tako, da se površina kamor je bil kožni nanos nanešen predhodno temeljito posuši.

Uporaba v času brejosti laktacije živali
Izdelek se lahko pere ste žal uporablja v tem obdobju

Interakcija z ostalimi medicinskimi proizvodi
Interakcije niso znane

Vpliv Advantix na psa: v zelo redkih primerih lahko vidimo spremembe v vedenju psa, iritacije, neprijetno počutje, valjanje po tleh, zmanjšanje apetita ter nevrološki simptomi kot so nenadzorovani gibi, tremor.

Posebnega antidota za tovrstna stanja ni.

Vsebnost in različice kožnih nanosov

KoličinaImidaklopridPermetrinE321
Advantix za pse pod 4 kg0,4 ml40 mg200 mg0,4 mg
Advantix za pse med 4-10 kg1,0 m100 mg500 mg1,0 mg
Advantix za pse med 10-25 kg2,5 ml250 mg1250 mg2,5 mg
Advantix za pse nad 25 kg4,0 m400 mg2000 mg4,0 mg
Posamični kožni nanos izberite v ustrezni opciji spustnega seznama zgoraj.

Tabela odmerjanja Advantix kožnih nanosov

Telesna teža (enota: kg)OznakaKoličina nanosa (ml)Imidakloprid (mg/ttkg)Permetrin (mg/ttkg)
≤ 4 kgAdvantix za pse pod 4 kg0,4 mlMin. 10Min. 50
> 4 kg ≤ 10 kgAdvantix za pse med 4-10 kg1,0 m10 – 2550 – 125
> 10 kg ≤ 25 kgAdvantix za pse med 10-25 kg2,5 ml10 – 2550 – 125
> 25 kg ≤ 40 kgAdvantix za pse nad 25 kg4,0 ml10 – 1650 - 80

V kolikor imate doma več psov je smiselno tretiranje vseh psov hkrati, saj tako kar se da najbolje izkoreninite vse infestacije na enkrat. V kolikor imate tudi drugej živali je najbolje, da odstranite vse morebitne zajedalce z ustreznimi insekticidnimi sredstvi in metodami. V primeru, da žival kopate ali se žival zmoči, ostanejo sestavine Advantix-a znotraj organizma živali še vedno aktivne .

V primeru prekomernih infesticij je smiselno, da se daljšemu izpostavljanju vode izogibate.V kolikor želite uporabiti insekticidni šampon to vedno storite pred uporabo Advantix kožnih nanosov.

Izdelek je primeren le za dermalno uporabo zato nanesite Advantix na nepoškodovano kože psa.

Način uporabe Advantix pipet

Odstranite po eno pipeto iz pakiranja.

Aplikator držite tako, da ne izteče vsebina; močno primite spodnji del ter zasučite kapico aplikatorja. Aplikatorj odprite tako, da odstranite kapico aplikatorja. Za nanos tekočine izberite mesto, ki ga vaš pes ne more doseči. Najbolj primerno mesto je zatilje vašega psa. Dlako psa razprostite in nanos nanesite vzdolž celotne hrbtenice na štiri mesta začenši z zatiljem.

Dlake razprostrite tako, da se bo videla koža med dlakami, nakar kanite ustrezno količino raztopine na to mesto.
Aplikacija kožnega nanosa naj poteka tako, da se s koncem pipete dotaknete površine kože med razprostrto dlako ter kanete kapljico.

Izdelek se po topikalni nanosu izredno hitro razprostre po površini kože in dlake vašega psa. Aktivne komponente izdelka ostanejo na površini dlake še štiri tedne po nanosu kožnega nanosa.

Lastnost aktivnih sestavin Advantix

Imidacloprid spada v skupino ektoparazitikov, ki učinkovito delujejo proti odraslim bolham in bolham v nekaterih razvojnih fazah. Učinkovina omogoča inhibicijo holinergične transmisije v insektih, kar povzroči nenadno paralizo in pogin parazita

Permetrin spada v skupino (class I) piretroidnih akaricidov in insekticidov, ki delujejo kot repelent. Učinkovina omogoča inaktivacijo natrijevih kanalov pri vretenčarjih in nevretenčarjh, kar vodi v smrt.

Seznam dodatnih snovi Advantix nanosa
Butylhydroxytoluene (E321)
N-Methylpyrrolidone
Miglyol 812
Citric acid (E330)

Ostale karakteristike nanosa
Datum uporabe v zaprti v foliji - 5 let
Datum uporabe v odprti foliji - 24 mesecev (vse pipete morajo biti porabljene do 2 leti po odprtju zunanjega pakiranja)

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Težavabolhe, uši
Tip izdelkakožni nanos, pipete

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.