x
Vse kategorije
Frontline TRI-ACT kožni nanos za pse, 3 pipete
Frontline TRI-ACT kožni nanos za pse, 3 pipete
Oceni izdelek in zasluži
5.0 1

Frontline TRI-ACT kožni nanos za pse, 3 pipete

Proizvajalec: Boehringer Ingelheim
Frontline TRI-ACT kožni nanos za pse je novo zdravilo z razširjenim delovanjem!
Cena: 21,03 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Oznakafrontline, hialuron
Težavabolhe
Tip izdelkakožni nanos, pipete
VsebujeFipronil

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Tomaž*** | 13. 06. 2017 07:18
Super
Super izdelek za zdravljenje bolhavosti in klopov - preizkušamo.

Opis

VETERINARSKI IZDELEK - ZDRAVILO!

Frontline TRI-ACT kožni nanos za pse je novo zdravilo z razširjenim delovanjem!

 • Frontline TRI-ACT je zanesljivo, učinkovito in varno zdravilo za pse premium kvalitete.
 • Najhitreje delujoče zdravilo na trgu zaradi obeh učinkovin (Fipronil + Permetrin), ki delujeta sinergijsko.
 • Preprečuje razvoj bolh v okolici, ker deluje tako hitro, da bolhe ne uspejo izleči jajčec
 • < 5 minut: vidno delovanje na bolhe (knock down effect)
 • < 6 ur: potreben čas za učinkovanje pred bolhami (99 %)
 • < 6 ur: potreben čas za učinkovanje zaščite pred klopi
 • 1 mesec enakomernega delovanja
 • ima odlične nosilce, ki učinkovine ponesejo po koži celega telesa
 • nanos samo na 2 mesti
 • Vodoodporen
 • Za razliko od nekaterih drugih zdravil, ki delujejo le repelentno, komarje, tigraste komarje, peščene muhe in hlevske muhe odganja in ubija.
 • Edino zdravilo pri nas, ki deluje na tigraste komarje (pomemben prenašalec srčne gliste)

Izbirate lahko med 5 različnimi verzijami Frontline TRI-ACT

Frontline kožni nanos, raztopina za pse 2 - 5 kg
Frontline kožni nanos, raztopina za pse 5 - 10 kg
Frontline kožni nanos, raztopina za pse 10 - 20 kg
Frontline kožni nanos, raztopina za pse 20 - 40 kg
Frontline kožni nanos, raztopina za pse 40 - 60 kg

Kdaj uporabiti Frontline TRI-ACT?

Zdravljenje in preprečevanje infestacij z bolhami in/ali klopi, kjer je potrebno tudi repelentno delovanje (preprečevanje hranjenja) proti peščenim muham, muham in/ali komarjem.

Bolhe

Zdravljenje in preprečevanje infestacije z bolhami Ctenocephalides felis in preprečevanje infestacije z bolhami Ctenocephalides canis. Enkratno zdravljenje do 4 tedne preprečuje nove infestacije z bolhami.

Zdravilo je lahko del zdravljenja alergijskega dermatitisa, ki ga povzročijo bolhe, če je le-tega predhodno diagnosticiral veterinar.

Klopi

Zdravljenje in preprečevanje infestacije s klopi (Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus). Enkratno zdravljenje ubije klope (Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) in repelentno učinkuje na klope ((Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) do štiri tedne po zdravljenju ter repelentno učinkuje na klope Dermacentor reticulatus od 7 dni do 4 tedne po zdravljenju.

Komarji in peščene muhe

Zdravilo deluje repelentno na peščene muhe (Phlebotomus perniciosus) do 3 tedne in na komarje (Culex pipiens, Aedes albopictus) do 4 tedne.

Hlevske muhe

Zdravilo deluje repelentno in ubija hlevske muhe (Stomoxys calcitrans) do 5 tednov.

Neželeni učinki Frontline TRI-ACT kožnega nanosa

Redko se na mestu nanosa lahko pojavijo prehodne reakcije na koži (razbarvanje kože, lokalno izpadanje dlake, srbenje, rdečica), generalizirano srbenje ali izpadanje dlake. Po zdravljenju se lahko pojavijo tudi prekomerno slinjenje, reverzibilni nevrološki znaki (povečana občutljivost na dražljaje, hiperaktivnost, mišični tremor, depresija, drugi živčni znaki) ali bruhanje.

Če se živali ližejo, se lahko prehodno pojavi povečano slinjenje in bruhanje.

Če opazite kakršne koli resne stranske učinke ali druge učinke, ki niso omenjeni v teh navodilih za uporabo, obvestite svojega veterinarja.

Uporaba Frontline TRI-ACT nanosa

Uporabite pravilno velikost merilne kapalke glede na težo psa. Pri psih, težjih od 60 kg, uporabite kombinacijo dveh velikosti merilnih kapalk, ki najbolj ustrezata telesni teži živali.

Zdravilo je potrebno nanesti na dve mesti na koži, ki jih pes ne doseže in ne more polizati mest nanosa. Mesti za nanos sta zatilje pred lopaticama in srednji del vratu med bazo lobanje in lopaticama.

Odstranite pretisne omote iz škatlice in ločite en pretisni omot od drugih.
S škarjami zarežite vzdolž perforirane črte na pretisnem omotu ali prepognite v vogalu in raztrgajte.
Merilno kapalko držite pokonci in stran od obraza in telesa. S škarjami odrežite vrh merilne kapalke. Razmaknite dlako na vratu psa, da je vidna koža. Vrh kapalke prislonite na kožo. Merilno kapalko stisnite in nanesite približno polovico vsebine na področje med bazo lobanje in lopatici. Preostanek vsebine merilne kapalke nanesite na bazo vratu pred lopatici.
Za najboljši rezultat zdravljenja se prepričajte, da je zdravilo naneseno neposredno na kožo in ne na dlako.

Posebni previdnostni ukrepi pb uporabi Frontline TRI-ACT

Samo za živali.

Zdravilo lahko povzroči draženje kože in oči, zato se izogibajte stiku zdravila s kožo in očmi. Merilne kapalke ne odpirajte v bližini obraza ali proti obrazu. V primeru stika zdravila z očmi ali draženja oči ob nanašanju zdravila, takoj izperite oči z veliko vode. Če draženje oči vztraja, poiščite zdravniško pomoč. V primeru stika zdravila s kožo ali če koža med nanašanjem zdravila postane razdražena, jo takoj umijte z obilo vode in mila. Če se razvije razdraženost ali ta vztraja ali se ponavlja, poiščite zdravniško pomoč.

Ljudje z znano preobčutljivostjo fipronil in/ali permetrin se morajo izogibati stiku z zdravilom.

Zdravilo je v primeru zaužitja škodljivo. Izogibajte se stika rok z usti. Ne kadite, pijte ali jejte med dajanjem zdravila. Po uporabi si umijte roke. Če zdravilo nenamerno zaužijete, si izperite usta in v primeru slabega počutja poiščite zdravniško pomoč.

Ker je pomožna snov N-metilpirolidon potencialno fetotoksična in teratogena po večji izpostavljenosti, naj nosečnice pri nanašanju zdravila uporabljajo rokavice, da ne pride do stika z zdravilom.

Zdravljenih živali ni priporočljivo božati, dokler ni mesto nanosa zdravila suho. Otroci se ne smejo igrati z zdravljenim psom, dokler ni mesto nanosa suho. Zato je priporočljivo nanesti zdravilo zvečer in ne čez dan; živali naj takrat ne spijo z lastniki, še posebno otroki.

Merilne kapalke shranjujte v originalnem omotu in po uporabi prazno merilno kapalko takoj zavrzite na primeren način, da je preprečen morebiten dostop do nje.

Drugi previdnostni ukrepi

Zdravilo je lahko škodljivo za vodne organizme. Zdravljeni psi se zato ne smejo v površinske vode vsaj 2 dni po nanosu zdravila.

Brejost in laktacija

Laboratorijske študije varnosti uporabe fipronila ali permetrina ne kažejo teratogenih in

embriotoksičnih učinkov. študije uporabe zdravila pri brejih živalih in živalih v laktaciji niso bile

Pomožna snov N-metilpirolidon se je izkazala za teratogeno za laboratorijske živali ob ponavljajoči izpostavljenosti visokim odmerkom.

Priloge

Ali ste vedeli

dravstveni vodnik za dolgo življenje - težave s srcem

Potrebno je samo eno: prepričajte se, da morate to narediti. Pol bitke je v vaši glavi. Kot pri vseh navadah ali zasvojenostih - ko se enkrat iskreno posvetite reševanju te težave in si znova pridobite nekdanje ravnovesje - je sprememba preprost proces korak za korakom, pri katerem lahko merite napredek in izid.

P.o poldnevu ne uživajte kave, čaja in brezalkoholnih pijač s kofeinom. Ce pijete napitke s kofeinom zaradi njihovega poživljajočega učinka, jih uživajte zjutraj. Kofein se v telesu zadrži 3 do 7 ur. Skodel ica po poznem kosilu lahko povzroči težave ob času za spanje.

Zagotovite si dovolj kalcija. Ce obožujete kavo, ne marate pa mlečnih izdelkov, si zaščitite kosti z uživanjem dodatkov s kalcijem, da boste pridobili 1200 mg kalcija na dan. Naročite se tudi na testiranje kostne gostote. Študije kažejo, da kavopivke, ki dobijo manj kot 740 mg kalcija na dan (2 kozarca posnetega mleka in pol rezine sira), izgubljajo kostna gostoto hitreje kot ženske, ki pijejo manj kave - oziroma dobijo več kalcija. Če je tako z vami, povečajte vnos kalcija in si
dajte testirati kostna gostoto, da boste videli, ali morate pomagati svojim kostem.
Zdravstveni vodnik za dolgo življenje; Avtorja: Debra Gordon, Sari Harrar; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2010, www.emka.si

Članki

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Oznakafrontline, hialuron
Težavabolhe
Tip izdelkakožni nanos, pipete
VsebujeFipronil

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.