Grau Stress tablete za 9 mesečnega pudlja?

torek, 27 april 2021

Vprašanje stranke:

Spoštovani.

Imam nekaj mesecev starega pudlja - je izredno razdražljiv in vidno nemiren, žal pa je tako, da je veliko situacij, ki ga spravlja v stres. Pudelj je bil pred časoma tdi v pasji šoli, kjer smo se veliko posvetili tudi tej tematiki.
Situacije, ki ga spravljajo v stres:
  • prevoz z avtomobilom
  • sprehajanje v bližini drugih psov
  • situacije, ki so zanj povsem nove in nenadzorovane
  • nenadni zvočni signali in drugi neprijetni zvoki
Ima precejšnje težave s prestrašenostjo, ki se spremeni tudi v agresijo in dominantnost.
Zanima pa me ali bi te tablete bile primerne za te težave in za jemanje daljše časovno obdobje?
Lep pozdrav
Anonimna stranka

Odgovor zastopnika:

Pozdravljeni,

glede na vaše navedbe, bi bile »Stress tablete Grau« prava izbira za vašega psa, saj pomirjajo na naraven način, tako da tudi dolgotrajno dajanje ni problem. Glede na navedeno, vam pošiljamo bolj podroben opis delovanja in doziranja.

Protistresne tablete za pse Grau lahko pomagajo preprečiti živčnost in naravno umirijo psa, ne da bi ga uspavale. Te tablete lahko dajete dolgoročno. Ker izdelek bazira na naravnih sestavinah, je dajanje brez nevarnih stranskih učinkov.

Stress tablete Grau lahko uporabljate v različnih stresnih situacijah, ko postane vaš pes živčen ali agresiven. Tablete lahko pomagajo zmanjšati tesnobo in pomirijo vašega ljubljenčka, ne da bi bil zaspan. Tablete vsebujejo dva različna rastlinska izvlečka, ki imata pomirjujoče lastnosti:

  1. Withania Somnifera (izvleček zimske češnje)* lahko vašemu psu prepreči občutek tesnobe in mu lahko pomaga, da se v kratkem času počuti sproščeno.

* Ašvaganda (Withania somnifera), znana tudi kot indijska zimska češnja oziroma indijski ginseng, velja za eno najpomembnejših ajurvedskih zelišč. Ajurveda, zgodovinsko najstarejši medicinski sistem, izhaja pretežno iz Indije in je med drugim znan po uporabi številnih rastlin s potencialno terapevtskimi učinki na človeško telo. Ašvagando tako že vrsto let priporočajo pri odpravi mnogih zdravstvenih težav, za povečanje moči in energije, izboljšanje delovanja možganov in živčevja ter zaradi drugih učinkov. Sodi med t. i. adaptogene: snovi, ki telesu pomagajo pri soočanju s stresom. Na eni strani ga pomagajo premagovati, predvsem pa telesu omogočajo, da se na stres lažje odzove.

  1. Valerijana = baldrijan (Valeriana officinalis)  zagotavlja dolgotrajno sprostitev.
  2. Tablete vsebujejo tudi kompleks vitamina B, ki tudi pozitivno vpliva na živčni sistem.
  3. Magnezij pomaga preprečevati mišične krče, ki jih lahko povzroči stres.

Po približno petih dneh dajanja tablet vašemu hišnemu ljubljenčku, bi morali že opaziti razliko, da je pes bolj miren in manj prestrašen. Tablete proti stresu ne povzročajo zasvojenosti in so varne za uporabo tudi v daljšem časovnem obdobju, tako da jih lahko brez skrbi koristite za vašega psa, tudi za daljše obdobje. Tablete proti stresu Grau so narejene iz visokokakovostnih naravnih sestavin. So tudi odličnega okusa, tako da običajni ni težav z zaužitjem. Pomagajte svojemu psu na naraven način, da ostane miren v stresnih situacijah.

Stress tablete Grau lahko uporabite za različne stresne situacije, kot so:

• Obisk veterinarja, obisk pasjega frizerja…

• Pasje razstave, vedno kadar je veliko ljudi in drugih živali

• Izleti

• Vožnja z avtomobilom

• Napadi živčnosti npr. po operaciji, nesreči ali pasjem obračunu

• Proti uničevanju stvari, grizernju stvari (če je vaš pes sam)

• Sprememba lokacije

• Agresivnost

• Ekstremna tesnoba, na primer na kresno noč ali v novem letu

• Navajanje na drugega domačega ljubljenčka

• V času gonitve

Itd…

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Komentirajte

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.