Isla mint, 30 ali 60 pastil

Pri vnetem, vzdraženem grlu, suhem, dražečem kašlju in hripavosti.
104 104

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Tanja **** 11. 09. 2015 02:00
Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Isla Mint v obliki pastil je inovatien medicinski pripomoček, primern za lajšanja vseh težav v grlu, jemlje naj se ga predvsem v času prehladnih obdobij, ob enem pa ima prijeten okus po mentolu, ki ohladi še tako razgreto grlo.

Kdaj uporabiti Isla pastile?

Še posebej v primeru razdraženega grla, v primeru neprijetnega ščemenja, iritiranih glasilk, kadar je potrebno pomiriti suh in dražeč kašelj, v primeru, da je vaš glas hripav.

Izdelek je še kako primeren za vse, ki se profesionalno ukvarjajo z glasbo, petjem in podobnimi aktivnostmi, ki predvidevajo dobro dleovnaje glasilk.

Uporaba Isla mint pastil z mentolom

Pastile Isla-Mint so zdravilo rastlinskega izvora, namenjeno uporabi pri vnetem, vzdraženem grlu, suhem, dražečem kašlju in hripavosti. V ekstraktu vsebovane učinkovine prekrijejo sluznico v grlu in žrelu. S tem jo ščitijo pred zunanjo infekcijo in vzdraženjem zaradi različnih vzrokov, umirjajo suh, dražeč kašelj ter vnetja gornjih dihalnih poti.

Zdravilo uporabljamo pri prenapenjanju glasu – npr. govorniki, učitelji, pevci in igralci.

Praktični primeri uporabe mentolovih pastil

  • ob vnetem in vzdraženem grlu, zaradi umirjanja vnetja in obnove sluznice v grlu
  • ob suhem, dražečem kašlju
  • ob hripavosti kot posledici akutnega vnetja
  • kadar bivamo v prostorih s suhim zrakom (npr. centralno ogrevanje, klimatizirani prostori), zaradi boljše ovlažitve sluznice grla in zmanjšanja draženja v grlu
  • preventivno pri verjetnosti obolevanja za prehladom, zaradi sposobnosti zdravila da zaščiti dihalne poti pred infekcijo
  • kadar bolj naprezamo glas (npr. govorniki, učitelji, pevci in igralci)
  • kadar imamo zamašen nos in zato dihamo skozi usta, zaradi boljše ovlažitve sluznice grla in zmanjšanja draženja v grlu

Odmerjanje Isla mint

Osebe od 4. leta starosti dalje - večkrat dnevno po 1-2 pastili     

Otroci mlajši od 4. let - zagotoviti je potrebno, da otrok zna pastilo zaužiti varno. V tem primeru mora biti odrasel vedno prisoten, saj obstaja povečana možnost zadušitve otroka.
 
Zdravilo lahko jemljemo po potrebi dalj časa.

Zdravilne učinkovine

Izvleček islandskega lišaja.

Ekstrakt je pridobljen s pomočjo varne vodne ekstrakcije.

Izdelek lahko uporabljate dlje časa, saj ne povzročajo navajenosti oziroma odvisnosti. Po 10 dnevih uporabe Isla Mint pripomočka se lahko preventivno oglasite tudi pri zdravniku.

Neželjeni učinki

Le-ti so zelo malo verjetni, če pa se vseeno pojavijo, prenehajte z uporabo izdelka ali preizkusei še kakšne druge pastile iz skupine Isla.

Pastil ne uporalbjajte po preteku roka uporabnosti.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Infekcijska mononukeloza

?Ali in kako lahko nastanek infekcijske mononukleoze preprečite?
Bolezni se tudi z izogibanjem stikov z obolelim bolnikom ne moremo popolnoma izogniti, saj so tudi ljudje, ki ne kažejo znakov bolezni, lahko njeni prenašalci. V postopku proučevanja pa je tudi cepivo proti virusu EBV.
Diferencialna diagnoza
V poštev pridejo: streptokokni tonzilitis, okužba s citomegalovirusom, druga vročinska stanja, hepatitis, levkemije, primarna okužba z virusom HIV in limfom.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Engelhard arzneimittel Engelhard arzneimittel
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov