x
Vse kategorije

Kaj je magnetna terapija?

četrtek, 17 november 2011

Magnetna terapija je terapija, ki je namenjena zdravljenju raznih obolenj, pa naj si gre za bolečine, poškodbe ali pa motnje. Magnetna terapija deluje na principu statičnih in utripajočih magnetnih polj. Utripajoča magnetna polja imajo globinski vpliv, saj lahko zaradi svojih lastnosti prodrejo, ne samo do tkiv, temveč do prav vsake celice v našem telesu.

Kaj se zgodi v naših celicah?

Ustrezna magnetna polja delujejo na celice tako, da pričnejo pod njihovim vplivom bolje izkoriščati kisik. Organi in celotna tkiva začnejo tako optimalno delovati. Utrujene celice se s tem regenerirajo, organi pa, ki so prej delovali slabo oz. okrnjeno, pa lahko ponovno izvršujejo svoje naloge.

Celice gradijo naše organe ter vsakodnevno opravljajo svoje naloge. Vsak organ ima ogromno rezervo celic, v primeru da nekatere celice odmrejo. Bolezen nastopi takrat, ko izpade velika količina celic. To se pokaže v obliki bolečin, motenj in poškodb. Bolezen pomeni, da je stanje celic v našem organizmu alarmantno ter je potrebno ukrepanje oz. celo zdravljenje.

Magnetna terapija deluje preventivno, v primeru bolezni pa pospeši zdravljenje.

Terapija z magnetnim poljem:

  • izboljša izkoristek kisika v rdečih krvnih telescih,
  • izboljša prekrvavitev, pozitiven vpliv na krvni obtok,
  • izboljša energijsko ravnovesje,
  • blagodejno vpliva na vegetativni živčni sistem.

Poleg tega so raziskave pokazale, da magnetno polje pomaga pri hitrejšem okrevanju pri parondontalnih posegih ter krepi zobe. Dlesni so bolj zdrave, izpadanje zob pa je zaustavljeno. Magnetno resonanco zelo učinkovito uporabljajo v kombinaciji z akupunkturo, zdravilni zelišči ter laserjem. Metode za razstrupljanje telesa so bolj učinkovite, če sočasno uporabljamo še magnetmo terapijo.

Komentirajte

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.